Ásványok feltöltése és Programozása

 

Hogyan tisztítsam meg az ásványomat?

A kristálygyógyításban óriási szerepe van az ásványok karbantartásának, tisztításának. Biztos hallottad már, hogy az ásványokat mindig minden esetben meg kell tisztítani, amint a birtokodba kerül. Ez így van! Gondolj csak bele, minden újonnan beszerzett ásványról feltételezhető, hogy szállítása, feldolgozása során számos idegen információt gyűjtött magába. Előfordulhat, hogy aki előttünk hozzáért az ásványhoz éppen rossz passzban volt, és így negatív energiát adott át az ásványnak, melyek hosszútávon kihatással lehetnek ránk (nem tudod mitől vagy feszült, ok nélkül rossz hangulatod van), pedig a célunk a rengeteg pozitív energia áramlása. Ezért is fontos, hogy mindig tisztítsuk meg az újonnan birtokunkba került ásványt (legyen ez karkötő, fülbevaló, nyaklánc…stb).

Sokan úgy gondolják, hogy saját magunk ezt a tisztítást nem tudjuk elvégezni. Pedig de! Nem is olyan bonyolult, mint hinnéd. Máris leírom, hogy hogyan.

Én személy szerint meditáció keretén belül szoktam tisztítani ásványaimat, de rengeteg egyéb megoldásból választhattok mely ugyanolyan hatásosak. Lássuk őket!

 

Ametiszt-drúza

Ez az egyik leggyengédebb tisztítási módszer. Minél sötétebb színű az ametiszt, annál erőteljesebb a tisztítás. Az ásványokat Ametiszt-drúzára kell helyezni, és rendszerint egy napig rajta kell hagyni. Amennyiben tovább hagyjuk rajta az sem jelent problémát, mert nem éri az ásványokat semmiféle károsodás. Az egyenletes elosztású vasrészecskék és a kristályok hegyén koncentrálódó energia átsugározzák a ráhelyezett követ, és minden negatív információtól megszabadítják.

 

Tisztítás Hematittal

Ásványunkat tegyük egy kis tálba, mely hematittal van tele. Az ásványok fél óra alatt teljesen megtisztíthatók. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy a hematiot nem szabad más kövekkel együtt tárolni, mert a vele érintkező ásványok energiáját magába szívja.

 

Tisztítás vízzel

A legegyszerűbb módja, hogy vedd kezedbe ásványod és tartsd hideg vagy langyos folyó vizes csap alá. Tartsd az ásványt addig ott, amíg azt nem érzed, hogy teljesen megtisztult. Vegyszert vagy szappant semmiféleképpen ne használj! Ezzel a módszerrel egyben az ásvány negatív energiáitól is megszabadulsz. Ha úgy érezzük, hogy megtisztult az ásvány, akkor tegyük tiszta, száraz törölközőre vagy papírtörlőre és hagyjuk magától megszáradni.

Fontos: Bizonyos ásványok érzékenyek a vízre, mint például a lávakő, amazonit, türkiz, krizokolla, malachit, szelenit, halit. Ezek porózus kövek, és ezért nem szabad őket víz alá tartani, mert árt nekik, vagy akár el is olvadhatnak (pl. szelenit, halit). Ebben az esetben érdemes más módszert választani a tisztításra, vagy erősen tartsd a markodban az ásványt, hogy víz közvetlenül ne érje. Közben képzeld el, hogy az ásvány teljesen kiürül a negatív energiáktól és megtisztul. Ezt is addig csináld, amíg azt nem érzed, hogy teljesen megtisztult az ásvány.

 

Tisztítás meditációval

Ülj törökülésben egyenes háttal. A megtisztítani kívánt ásványodat tartsd az egyik tenyeredben. Hunyd le szemeid és vegyél néhány mély levegőt. Mikor kellőképpen ellazultál, tedd a kezed az ásványt tartó kezed felé (ne érj hozzá, csak felette tartsd). Képzelj el egy tüzet (lehet pici tábortűz, lehet nagyobb tűz, elhelyezkedhet előtted, mögötted, jobb oldalon, bal oldalon. Igazából úgy képzeld el, ahogyan neked a legjobb érzés.). A kezeddel, mely az ásványok felett van kezdd el megtisztítani az ásványokat, olyan mozdulatokkal, mintha sepregetnél, húzd ki belőle a negatív energiákat. Aztán dobd a tűzbe az eltávolított negatív energiákat, addig amíg nem érzed, hogy teljesen megtisztult az ásványod.

 

Tisztítás füstölővel

Ehhez a tisztítási módszerhez egy füstölőre lesz szükséged. A meggyújtott füstölő mellé helyezd el ásványodat és fújd rá a füstöt, amíg úgy nem érzed, hogy ásványod teljesen megtisztult.

 

Tisztítás gyertyával

Ehhez a tisztítási módszerhez egy gyertyára lesz szükséged, mely köré helyezd el az ásványaidat. Addig hagyd ott az ásványokat amíg úgy nem érzed, hogy teljesen megtisztult.

 

Tisztítás sóval

A sóval történő tisztítás során a Himalaya só és a tengeri só is tökéletes, mert adalékanyag mentes. Egy kis üvegtálba önts sót, és fedd le pamutzsebkendővel, pamut- vagy selyemkendővel. Az ásványodat helyezd rá a kendőre (ne közvetlenül a sóra, ne temessük el a sóban, mert az károsíthatja egyes ásványok szerkezetét!), és hagyd ott minimum 3 órán át, de legfeljebb 24 óráig.

 

Tisztítás tűzzel és sóval

Ehhez a módszerhez egy sólámpára vagy kősó mécsesre lesz szükségünk. Tegyük a megtisztítani kívánt ásványt a mécses vagy sólámpa mellé, és hagyjuk ott addig, ameddig úgy érezzük, hogy elegendő volt, és a tisztítás eredményesen zárult.

 

Tisztítás földdel

Ezt az energetikai tisztítást oly módon is végzik, hogy az ásványokat földbe ássák vagy egy föld virágcserépbe temetik. Az érzékenyebb ásványok felszínét a föld bizonyos savai károsíthatják, de száraz kovaföldbe temetés általában egyetlen ásványnak sem árt. Ha nem vagyunk biztosak, hogy milyen földdel alkalmazzuk a tisztítást, akkor talán érdemesebb más módszert választani az ásványok megtisztítására.

Nos, lássuk a tisztítás folyamatát. A földdel való tisztításhoz az ásványt temesd bele a földbe. Csak olyan edénybe tedd bele, melyet kifejezetten csak erre a célra használsz. Hagyd ott akár egy éjszakára, vagy addig, amíg úgy nem érzed, hogy az ásványod megtisztult.

 

Hogyan töltsem fel az ásványomat?

A megtisztított ásványodat többféleképpen is feltölthetted.

 

Hegyikristállyal

Az ásványok feltölthetők hegyikristállyal. Napfénytűrő ásványokat érdemes hegyikristály csoporton vagy apró, nem gömbölyített hegyikristály kavicson feltölteni. Ehhez akár néhány óra is elegendő. A berillt, gyémántot, rubint, zafírt, smaragdot és a topázt rendszerint napfény segítségével töltik fel, mivel esetükben a hegyikristály energiája kevés.

 

Napfény

Ezzel a módszerrel talán jobb vigyázni, mert egyes ásványok (pl. rózsakvarc) nem bírják a nagyon erős napfényt, és ezért kifakulhatnak, károsodhatnak, kiürülhetnek. Ezért inkább, ha ezt a módszert választod, akkor érdemes napkeltekor vagy napnyugtakor végezni a feltöltést.

Tedd ki ásványodat a napfényre (amikor olyan erős a napfény, hogy akár szemmel is bele tudsz nézni), és hagyd ott amíg úgy érzed, hogy teljesen feltöltődött.

 

Holdfény

A Holdfénnyel történő feltöltésnél (legjobb a telihold, mert ilyenkor nagyon erős energiák működnek) tedd az ásványodat a holdfénybe éjszakára. A Hold fénye lényegesebben lágyabb és gyengébb, mint a Nap fénye. A holdkövet például csakis a Hold energiájával lehetséges feltölteni. A holdfényben történő feltöltéshez gyakran használnak achátdrúzát, mivel az achát képes más ásványoknak átadni a felvett energiát.

 

 Meditáció

A megtisztított ásványodat tartsd az egyik tenyeredben. Ülj törökülésben egyenes háttal. Hunyd le szemeid és vegyél néhány mély levegőt. Mikor kellőképpen ellazultál, tedd a kezed az ásványt tartó kezed felé, és kérd az Univerzum segítségét, hogy töltse fel neked azt az Univerzum tiszta fényével. Mikor úgy érzed teljesen feltöltődött az ásványod akkor vegyél néhány mély levegőt, és nyisd ki a szemed.

 


Hogyan programozzam az ásványomat?

A programozással beletöltünk egy programot, információt, rezgést az ásványunkba. Mindig az adott kristályra jellemző tulajdonságokat kell programozni.
Például egy Ónix karkötőbe nagyon jó program az önmegvalósítás, javítandó a koncentrációs képességet, megtisztulás a negatív energiáktól. De nem való az anyagcsere és a keringés serkentésére (erre a tökéletes például a barackachát).

Ezért fontos, hogy a célunknak megfelelő ásványt válasszuk ki!

 

Programozás meditációval

A megtisztított és energiával feltöltött ásványodat tartsd az egyik tenyeredben. Ülj törökülésben egyenes háttal. Hunyd le szemeid és vegyél néhány mély levegőt. Mikor kellőképpen ellazultál, tedd a kezed az ásványt tartó kezed felé, és fogalmazd meg magadban, hogy mit szeretnél, majd kérd az ásványaidat segítségét. Például: Minden szeretetemmel és tiszteletemmel kérlek, hogy segíts legyőzni félelmeim. Szívd magadba a bennem lévő negatív energiákat, melyek nem szolgálnak engem.

Hidd el, hogy bármelyik folyamatot választod ásványod tisztítására, feltöltésére és programozására, biztos lehetsz benne, hogy segíteni fog a mindennapok során!