Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Bizsu ékszerek tisztítása ásvány karkötőben

Bizsu ékszerek tisztítása ásvány karkötőben

Aki szereti az ásványok annak biztosan van legalább egy olyan karkötője, amelyben bizsu dísz is díszeleg. Ezzel semmi baj sincsen, talán csupán az az egyetlen pici gond, hogy bizony a bizsu díszeknek egy idő után eljön az ideje, hogy elkezdenek kopni és feketedni. De mit lehet ilyenkor tenni!? Ennyi volt, már nem sosem lesz újra szép dísze az ásvány karkötőmnek? Dehogynem! Megosztok veled most néhány javaslatot, amellyel könnyedén meg tudod tisztítania bizsudíszeket, anélkül, hogy sérülne a körülötte lévő ásványok.

Bizsu ékszerek tisztítása ásvány karkötőben

 

Összefoglaló

 

 

Bevezető

 

Aki szereti az ásványok annak biztosan van legalább egy olyan karkötője, amelyben bizsu dísz is díszeleg. Ezzel semmi baj sincsen, talán csupán az az egyetlen pici gond, hogy bizony a bizsu díszeknek egy idő után eljön az ideje, hogy elkezdenek kopni és feketedni. De mit lehet ilyenkor tenni!? Ennyi volt, már nem sosem lesz újra szép dísze az ásvány karkötőmnek? Dehogynem! Megosztok veled most néhány javaslatot, amellyel könnyedén meg tudod tisztítani a bizsudíszeket, anélkül, hogy sérülne a körülötte lévő ásványok.

 

 tisztítószerek kép illusztráció

Bizsu ékszer tisztítása ásvány karkötőben

 

Ahhoz, hogy az ásvány karkötődben található bizsu díszeket megtisztítsd anélkül, hogy kárt okoznál az ásványban vagy az ásványban, érdemes néhány óvintézkedést is figyelembe venni. Lássunk is néhány javaslatot a tisztításra:

 

  1. Használj enyhe tisztítószert: Válassz egy enyhe, semleges pH-értékű szappant vagy tisztítószert. Gyengéd, nem-abrazív tisztítószereket találhatsz az ékszerüzletekben vagy az egyes ásványkereskedőknél is. Kerüld az erős vegyszereket vagy marószereket, mivel ezek károsíthatják az ásványt vagy a bevonatot a bizsu díszen.

 

  1. Puha kefe vagy fogkefe: Használj egy puha sörtéjű kefét vagy fogkefét, és azzal óvatosan tisztítsd meg a díszt. Áztasd a kefét enyhe tisztítószerekbe, majd finoman dörzsöld meg a tisztítani kívánt díszt, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket vagy a feketedést. Ügyelj arra, hogy a puha kefét se nyomd túl erősen az ásvány felületére.

 

 tisztítószerek kép illusztráció

 

  1. Langyos víz: Használj langyos vizet a tisztításhoz, és öblítsd le alaposan a díszt a tisztítószer eltávolítása érdekében. A túl meleg vagy túl hideg víz nem ajánlott, mivel ezek hőmérsékletek hatással lehetnek az ásvány tulajdonságaira.

 

 

  1. Száraz és puha kendő: Száraz és puha kendővel töröld át alaposan a díszt, hogy megszabadulj a nedvességtől. A kendőt ne legyen durva vagy érdes, hogy elkerüld az ásvány felületének karcolását.

 

 

 

Röviden, amit TILOS és amit SZABAD

 

Tehát összegezve röviden:

 

TILOS

  • erős, maró hatású vegyszerek használata;
  • durva sörtés kefe vagy fogkefe használata;
  • durva, erőteljes dörzsölés;
  • erősen rágatni, húzkodni a karkötőt;
  • túl forró vagy hideg vízzel végezni a tisztítást;
  • durva, érdes kendővel megtörölni a felületet a tisztítás után.

 

SZABAD

  • enyhe, semleges PH -értékű szappant, vegyszert használni;
  • puha kefe vagy fogkefe használata a tisztításhoz;
  • gyengéd, óvatos mozdulatokkal végezni a tisztítást;
  • langyos vízben végezni a tisztítást;
  • száraz és puha kendővel megtörölgetni a felületet a tisztítás után.

 

 

!Fontos, hogy mindig minden esetben óvatosan járj el, és ne húzd, dörzsöld vagy nyújtsd meg az ásvány karkötőt, mivel ez sérülést okozhat, illetve, ha nem vagy biztos a megfelelő tisztítási módszerben, érdemes szakértőhöz vagy ékszerészhez fordulni, akik segíthetnek a karkötő tisztításában anélkül, hogy kárt okoznának akár a bizsu díszben vagy a karkötőben.

 

 Ez is érdeklhet:

Karkötő gumidamilok

Hogyan fűzz ásványkarkötőt otton

Hogyan készíts ásvány könyvjelzőt otthon

Hogyan készíts ásvány kulcstartót otthon

Dobcsiszolat cseréje ásvány kulacsban

Ásványok A-Z-ig