Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Hogyan fűzz ásvány karkötőt otthon

Hogyan fűzz ásvány karkötőt otthon

Hogyan fűzz ásvány karkötőt otthon

 

Összefoglaló:

 

Bevezető

Ha szívesen fűznél te is otthon magadnak karkötőt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, nem tudod milyen alapra érdemes fűzni vagy éppen nem tudod, hogy milyen módszerrel kell a végén a csomót „atombiztosra” kötni, akkor gyere és tarts velem ebben a blogbejegyzésben. Pontról pontra leírom neked, hogy miket érdemes szem előtt tartanod és miként tudod te is otthon egyszerűen megfűzni a karkötődet. Plusz, a blogbejegyzés végén találsz majd egy videót, ahol a gyakorlatban is bemutatom neked ezeket a folyamatokat.

 

Mire fűzzünk?

Attól függően, hogy milyen alapot szeretnénk karkötőnknek, válasszuk ki a megfelelő rugalmas gumis damilt. Ebből választhatsz fehéret, feketét és átlátszót is. Minél erősebb alapot szeretnénk karkötőnknek, annál vastagabb damilt érdemes választani. 0,2 mm-től egészen az 1 mm-es damilig. Én személy szerint a 0,8 mm-es damilt ajánlom, mely kellőképpen erős, és még könnyebben elrejthető a csomója is. Természetesen választhatod a vékonyabb damilokat is, de véleményem szerin a 0,8 mm-es damilnál nem érdemes vékonyabbat választani, ha erős és hosszantartó karkötőt szeretnénk.

 a damil

Mire van szükség a karkötő megfűzéséhez?

Pár dologra lesz csak szükséged, amit akár otthon is megtalálhatsz. Lássuk ezeket. : )

  • gumis damil;
  • olló;
  • ásvány gyöngyök/egyéb díszek;
  • gyöngyfűző tálca vagy akár egy konyharuha, amelyre a gyöngyöket teszed.

 

mire fűzzünk

Kezdjünk neki a fűzésnek

 

  1. A választott ásvány gyöngyöket érdemes sorba rendezni, olyan módon, ahogyan szeretnénk, hogy a karkötőnk kinézzen. A legegyszerűbben ezt egy gyöngyfűző tálca segítségével tehetjük meg, de akár egy tiszta konyharuhát is hívhatunk segítségül. A lényeg az, hogy a gyöngyök ne guruljanak szét, és sorba egyenek rendezve a díszek a gyöngyökkel egyetemben.

 gyöngyfűzőtálca

 

  1. Fogjuk a választottdamilt a kezünkbe. Érdemes úgy megfogni, hogy az a vége is rögzítve legyen a damilnak, amelyet éppen nem a fűzésre használok, mert a felfűzött ásvány gyöngyök könnyen „megszökhetnek” a nem lefogott damil végén. Én például úgy szoktam csinálni, hogy a jobb kezem mutató- és hüvelykujjam között fogom azt a damil véget, amelyen keresztül a gyöngyöket fogom felfűzni. A damil másik végét (amelyet nem használok) a kis- és a gyűrűsujjam közé szorítom.

a damil rögzítése 

  1. Ha a rögzítéssel megvagyunk, akkor kezdhetjük is a fűzést! Szép sorban kezdjük el felfűzni a gyöngyöket és a díszeket, amelyet magunk elé már összekészítettünk.

 

gyöngyök felfűzése

Csomó megkötése

A legjobb és a legegyszerűbb módszer a damilos karkötő megkötésének csomózására a sebészcsomó. A sebészcsomót könnyedén elkészítheted, és a jól alkalmazása esetén rendkívül erős és biztos lezárást adsz a karkötődnek. Lássuk is, hogyan is kell. Ha vizuálisabb alkat vagy, akkor a blogbejegyzés végén a YouTube videónkban meg is nézheted a sebészcsomó elkészítését.: )

  1. A damilra felfűzött gyöngyöket a damil két végén kissé toljuk össze, hogy szorosan legyenek.

 

gyöngyök összetolása 

  1. Attól függően, hogy milyen kezes vagy (én jobb kezes), a jobb kezedben lévő damilszálat ráfekteted a bal kezedben lévő damilszálra, majd alulról áthurkolod (itt érdemes két hurkolást végezni, mielőtt jól meghúzzuk a damilt).

 

a csomó megkötésekarkötő csomó hurkolása 

  1. A kapott „hurkolást” jó szorosan meghúzzuk.

 

karkötő csomó megkötése 

  1. Újra a jobb kezedben lévő damilszálat ráfekteted a bal kezedben lévő damilszálra, majd ismét áthurkolod.

  a csomó megkötése

  1. Az így kapott „hurkolást” ismét jó erősen meghúzod.

  karkötő csomó megkötése

  1. A felesleges damilt egy ollóval a csomóhoz közel vágjuk el.

csomó elvágásacsomó elvágása ollóval

         

        Csomó elrejtése

        A csomót a legegyszerűbben egy csomórejtő dísszel tudod elrejteni vagy egy nagyobb lyukkal rendelkező dísszel, melybe bele tudod húzni. Viszont, ha nem alkalmazol díszeket a karkötődben, akkor is el tudod rejteni a csomót. A 0,8 mm-es damilig bezárólag (az 1 mm-es damilnál ez már nem valószínű, hogy működni fog) úgy is el tudod rejteni a csomót, hogy megfigyeled van-e az adott gyöngyök között olyan, mely nagyobb furattal rendelkezik (általában mindig található). Ha megtaláltad ezt a gyöngyöt, akkor érdemes ezzel a nagyobb furattal kezdeni a fűzést, mert akkor a csomó pont a nagyobb furat mellett fog elhelyezkedni, és így egyszerűen csak belehúzzuk a csomót a lyukba.

         

        csomó elrejtése

        Érdekesség: Számos helyen még ragasztót is nyomnak a furatba, ahol a csomó van, és így rögzítik, hogy semmi esetre se csússzon ki a furatból a csomó.

         

        Karkötő ellenőrzése

        A karkötő ellenőrzését könnyedén el tudod végezni. Fogd meg az elkészült karkötődet mind a két kezedbe, és kicsit húzd szét az ellenkező irányba (semmi esetre se teljes erőből, hiszen nem az a cél, hogy elszakítsuk, hanem az ellenőrzése). Ha esetleg sérült és gyenge volt a damil, vagy éppen a csomó nem bizonyul elég erősnek, akkor biztosan elszakad. Ha viszont minden rendben van, akkor már viselheted is az újdonsült karkötődet.: )

         

        karkötő ellenőrzése

        Videó a karkötő fűzéséről

        Ha szeretnéd gyakorlatban is látni a fentiekben leírtakat akkor kattints és nézd meg videónkat, és ha van kedved, akkor iratkozz fel YouTube-csatornánkra is.

         

         

        Ez is érdekelhet:

        Minden, amit az ásvány kulacsról tudni kell

        Ásványok tisztítása

        Ásványok, amiket nem érhet víz

        Ásvány ajándékok férfiaknak

        Minden, amit a csakra karkötőről tudni kell

        A szerencsefák, más néven az életfák története

        Ásványok felöltése és programozása

        7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy férfi számára az ásvány karkötő vagy ásvány ajándék

        7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ávány