Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Minden, amit a csakra karkötőkről tudni kell

Minden, amit a csakra karkötőkről tudni kell

Minden, amit a csakra karkötőkről tudni kell

 

Összefoglaló:

  Denis csakra ásvány karkötő

 Bevezető

 

Biztosan hallottál már a csakrarendszerről és a csakrákhoz illő ásványokról, melyek támogathatják és elerősíthetik egy adott csakra hatását és pozitív támogatását. De mégis miért jó az, ha karkötőként viseljük ezeket az ásványokat? Milyen hatást érünk el vele? Milyen ásványokból kell állni egy csakra karkötőnek? Az alábbiakban összeszedtem nektek a leggyakoribb kérdéseket, melyek megválaszolásával jobban megismerhetjük a csakra karkötőket, az ásványokat és a csakrákra gyakorolt hatásukat. Gyere és tarts velem most is az ásványok csodás világába. : )

  

 

 

Mi az a csakra karkötő?

 

A csakra karkötő egy olyan karkötő, amelyben gondosan megválogatott ásványok a rezgéseikkel segítik a csakrák helyes áramlását. Minden csakra egy-egy életterületet jelképez, és egy rá jellemző frekvencián rezeg. A csakrákkal való foglalkozás célja, hogy eredményeképpen lehetőleg az összes csakra megnyíljon és helyesen áramoljon. A karkötőben található ásványok rezgéseikkel támogatják ezt, és kiegyensúlyozó, valamint pozitív hatásait a viselője azonnal érezheti.

 

Double Power csakra ásvány karkötő

 

Miért jó, ha csakra karkötőt viselek és mi köze az ásványoknak a csakrákhoz?

 

Mint azt az előbb említettem minden csakra egy-egy életterületet jelképez, és egy rá jellemző frekvencián rezeg. Csakis nyitott állapotban képes akadálytalanul keresztüláramlani rajtuk az energia, mely lehetővé teszi, hogy az ember tökéletes egyensúlyban, a nyugalom, a szeretet és a legnagyobb bölcsesség állapotában éljen. Amennyiben csakráink egészségesek és tökéletes állapotban vannak, akkor áramlásuk folyamatos. Viszont amennyiben ezt az energiaáramlást valami gátolja, akkor működésük lelassulhat, de a legrosszabb esetben le is állhat, mely testi és lelki betegségekhez is vezethet.

De hogyan is kapcsolódnak ide az ásványok? A kristálygyógyászatban úgy tartják, hogy minden élő és élettelen szervezet, valamint anyag hatással van egymásra. Két anyag, akkor hat egymásra, ha rezgéseik hullámhossza megegyezik, vagy az egyik a másiknak az egész-számú többszöröse. A kristálygyógyászat tanai szerint az ásványok azért hatnak az emberi szervezetre, mert az ásványokban ugyanolyan rezgésű anyagok találhatóak, mint amilyenből az emberi test is felépül. 

Tehát ez azt jelenti, hogy a szervezetben jelenlévő betegség energiahiány, vagy ritkább esetben energiatöbblet formájában jelentkezik. Az ásványok ezt az energiahiányt vagy éppen energiatöbbletet kiegyenlítésében segédkezik, és így támogatja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Ezt az öngyógyító folyamatot még jobban felerősíthetjük, ha csakráinkat megnyitjuk és egyensúlyba hozzuk, ezért fontos lehet a támogatásuk és felerősítésük a csakra ásványokkal.

 

Lotti csakra ásvány karkötő

Milyen ásványokból kell állnia egy csakra karkötőnek?

Mielőtt megnézzük, hogy milyen ásványok is illenek egy csakra karkötőben, előtte nézzük meg kicsit jobban, hogy milyen színeket kapcsolunk az egyes csakrákhoz.

 

Minden csakrához külön színt kapcsolunk:

  • koronacsakra szimbólum A Koronacsakra(színe: lila, fehér és arany);
  • harmadik szem csakra szimbólum a Harmadik szem csakra(színe: sötétkék);
  • torokcsakra szimbólum a Torokcsakra(színe: világoskék);
  • szívcsakra szimbólum a Szívcsakra (színe: rózsaszín és zöld);
  • napfonat csakra szimbólum a Napfonat csakra(színe: sárga);
  • szakrális csakra szimbólum a Szakrális csakra (színe: narancs és kékeszöld);
  • gyökércsakra szimbólum a Gyökércsakra (színe: vörös és fekete).

 

Általában a fentiekben leírt csakrákhoz társított szín és ásvány az, amit érdemes figyelembe venni az ásvány választásakor, de természetesen ez egyénileg lehet elérő is. Itt máris elmagyarázom, hogy mire is gondolok pontosan.

Egy személyes tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. (Ha követed blogbejegyzéseimet, akkor ismerheted a történetemet a szorongás és a pánikroham legyőzése kapcsán. Ha nem, és van kedved, vagy csak erőt merítenél belőle, akkor ITT el tudod olvasni.). Történetemben említettem, hogy meditációs trénerem segített nekem, hogy mely ásványok azok számomra, melyek kifejezetten az én csakráimhoz társíthatók, és sokkal jobb eredményt érek el velük, mint az „alap” kristályokkal.

Van még egy lehetőség, amit ajánlani tudok arra, hogy hogyan válaszd ki magadnak a megfelelő csakra ásványokat. Ez a módszer, mégpedig az, hogy hagyatkozz a megérzéseidre. Akármilyen furcsán is hangzik, de érezni és tudni fogod, hogy mely ásványok passzolnak hozzád a leginkább, és melyek azok az ásványok, melyeknek rezgései tökéletes harmóniát teremt benned. Természetesen érdemes a választásod elött akár ellátogatni egy ásvány börzére és megismerkednek velük, ahol akár a kezedben is tudod tartani őket. Hidd el, érezni fogod, hogy melyek a TE ásványaid. : )

 

Azért ne feledjük, hogy az „alap” kristályok (ametiszt, lazurit, malachit, tigrisszem, karneol, gránát) is kiválóan támogatják a csakráid helyes áramlását, de amennyiben úgy érzed, hogy más ásványok rezgései jobban támogatják tested s lelked egyensúlyát, akkor érdemes kicserélni őket.

 

Ha tudod, hogy mely ásványok passzolnának hozzád egy csakra karkötőben, de nem találsz sehol olyat, akkor írj nekem bátran és én a legnagyobb örömmel elkészítem Neked! : )

 Marvy csakra ásvány karkötő

 Hogyan tisztítsam meg és töltsem fel a csakra karkötőmet?

  

Mint minden ásványt, így a csakra karkötőt is feltétlenül meg kell tisztítani, amikor a birtokunkban kerül, hiszen amire hozzánk került számos kézen ment át, és vehetett át negatív rezgéseket, melyektől muszáj megtisztítanunk.

 

  • Tisztítás

A tisztítását tekintve nem különbözik az egyéb más ásványok tisztítási módszereitől. Tisztíthatjuk vízzel, meditációval, val, földdel, hematittal, ametiszt drúzával, füstölővel vagy akár gyertyával is

Ha bővebben szeretnél olvasni ezekről a tisztítási módszerekről, akkor ajánlom Neked egy korábbi blogbejegyzésemet, ahol részletesen leírom az egyes technikákat. : )

Az ásványok tisztítását ITT tudod megnézni.

 

  • Feltöltés

A feltöltés ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint a tisztítás. Nagyon fontos, hogy először mindig tisztítsuk meg, majd csak utána programozzuk és töltsük fel az ásványunkat. Az ásvány feltöltésére és programozására szintén számos olyan módszer van, amihez nem kell semmilyen különleges módszer, és akár pár pillanat alatt otthon is el tudod végezni. Az ilyen módszerek közé tartozik a napfény, a holdfény, a meditáció és a hegyikristállyal való feltötés is.

Egy korábbi blogbejegyzésemben erről is írtam bővebben. Ha szeretnéd jobban megismerni ezeket a módszereket, akkor ajánlom Neked azt a blogbejegyzést.

 Az ásványok tisztításáról és programozásáról ITT tudsz bővebben olvasni.

 Harmony csakra ásvány karkötő

Ha a fentiekben leírt folyamatokat megcsinálod és betartod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a csakra ásvány karkötőd tökéletesen fog téged és csakráidat is támogatni egyaránt, és nem marad más csak az, hogy feltöltődjön tested s lelked egyaránt és kiegyensúlyozott legyél a mindennapokban.

Remélem tetszett neked a blogbejegyzésem, és sok hasznosat, megtudhattál a csakra karkötőkről. Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor keress bátran e-mailben vagy írj Facebook / Instagram oldalunkon. : )

Egy utolsó szó erejéig azt még fontos megjegyeznem, hogy a kristálygyógyászok is felhívják a figyelmet, hogy az ásványokkal történő átfogó gyógyítás nem helyettesíti a hagyományos gyógyszeres kezelést, valamint a szakszerű orvosi ellátást. A leírtak a tradicionális szakirodalmak, feljegyzések, valamint a kristálygyógyászat tanai alapján készültek.

 

 

 

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

A depresszió elleni ásványok

Minden, amit az ásvány kulacsokról tudni kell

A rózsakvarc

Színek az ezotériában: narancssárga és a sárga

A szerelem ásványai 3. rész: a harmonikus kapcsolat