Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Színek az ezotériában: narancssárga és a sárga

Színek az ezotériában: narancssárga és a sárga

Színek az ezotériában: narancssárga és a sárga

 

Összefoglaló:

 

Nyers hematoid ásvány

Bevezető

Az első részben megismerkedhettél a kék, az indigó és az ibolyaszín jelentőségével az ezotériában, valamint pár szót ejtettem arról is, hogy hogyan is alakul ki az ásványok színe. Blogsorozatunk második részében elhoztam neked a narancssárga és a sárga szín jelentőségének részletesebb kifejtését az ezotériában, valamint az kicsit közelebről megvizsgáljuk, hogy az ezotériában milyen ásványt társítanak egyes bolygókhoz. 

 

Mi köze a bolygóknak az ásványokhoz?

A kristálygyógyászat tanai szerint minden bolygók kapcsolatban áll valamilyen ásvánnyal/kristállyal. Az adott ásvány képes arra, hogy a földi világra közvetítse az adott bolygó által képviselt tulajdonságokat. Gyakran használják fel valamelyik bolygó drágaköveit varázslatokhoz vagy akár jóslatok jövendöléséhez. Ilyenkor az adott ásványhoz tartozó bolygó segítségét és hatásait is igénybe lehet venni, azért, hogy a varázslat, vagy a jóslat még eredményesebb legyen.

Bolygókhoz tartozó színek és drágaköveik:

Nap – rubin – narancs

Neptunusz – borostyán - narancssárga

Mars – korall – vörös, sárga

Merkúr – smaragd, jáde, azurit  – zöld, sárga, indigó

Jupiter – sárga zafír, citrin, topáz, ametiszt – sárga, ibolya

Vénusz – gyémánt – kék, sárga

Szaturnusz – kék zafír – kék, fekete

Uránusz –  lápisz lazuli, obszidián, fekete gyöngy – kék, fekete

Hold – holdkő, igazgyöngy -fehér

Rahu (a hold felszálló csomója) – hezonit - szürke

Ketu (a hold leszálló csomója) – macskaszem - barna

 

Sunshine ásvány karkötő

 Narancssárga szín az ezotériában

A narancssárga szín a Neptunusz bolygóhoz kapcsolódik. A bolygó hatása alatt lévők késztetései a szokatlan misztikus dolgok iránti érdeklődésben nyilvánul meg. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen jellegű dolgokat, mindig és minden esetben őszinte és tiszta szándékkal kell végezni. A másokkal törődő és figyelmes ember aurájában lelhető fel a narancssárga szín. Az ásványok világában a topázra jellemző a narancssárgás szín, valamint a borostyán csodás sárgás szín.  Mind a két ásvány nagyon hasznos lehet számunkra. A topáz sárgás színe harmonikus rezgéseket bocsájt ki magából, különösen akkor, ha éppen a Merkúr, a Vénusz és a Mars befolyása alatt áll (ezek a bolygók a sárgához rendelt bolygók), annak ellenére, hogy igazából a Neptunusz színe a narancssárga.

 

citrin szerencsefa

Sárga szín az ezotériában

Ennél a színnél mindenképpen az erőt és a földet építő hatalmait hordozó arany kerül előtérbe. Ha az aurában az aranysárga szín jelenik meg, akkor az a jólétre és egészségre, boldogságra és kiváló mentalitásra utal. A narancssárga színnél már megtudhattuk, hogy a sárgához rendelt bolygók a Merkúr, a Vénusz és a Mars. Ha egy kicsit górcső alá vesszük a Marsot, akkor megtudhatjuk, hogy a Mars befolyása az emberben a tisztaságra és a rendre való késztetésben jelenik meg leggyakrabban. Ezek mind addig pozitív jellemzőnek tekinthetők, amíg nem mennek át a merevség és a fontoskodás szélsőségeibe. A Mars befolyása alatt elképzelhető, hogy a harag is tud érvényesülni, de érdemes odafigyelni, hogy ezt kordában tartsuk, és ne engedjük, hogy ez elhatalmasodjon rajtunk, mert az megvetést és a mások lenézését eredményezheti. Az ásványok tekintetében a sárga kvarc segíthet erősíteni bennünket.

 

A következő blogbejegyzésünkben a vörös és a zöld színek jelentését nézzük meg az ezotériában. Ha szeretnél, tarts velem akkor is. : )

Források:

Edgar Cayce - A gyógyító kristályok ereje

 

 

Érdekelhet:

Színek az ezotériában: Kék, indigó és ibolya

Az ametiszt

Az akvamarin

Nyugtató ásványok

A szerencsefák, más néven az életfák

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

A depresszió elleni ásványok

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás