Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Az ametiszt

Az ametiszt

 Az ametiszt

 

Összefoglaló:

Bevezető

A kvarc változatokat tekintve az ametiszt a legkedveltebb ásvány. A tiszta kvarc ametiszt színe általában a lilától a kékes ibolyáig terjedő színvilágban fordul elő. Színét tekintve még elmondható, hogy nem minidig egységes, gyakran látható világosabb és sötétebb színvilág is rajta. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben erős napfény éri, akkor színe kifakulhat. Az ametiszt egy nagyon kemény anyag, mely nem hasad, hanem törik. Keménysége: 7.

 

Az ametiszt legendája és néphagyománya

 

Az ősidőkben is hatalmas becsben tartották az ametisztet. Gyakran viselték amulettként, mivel úgy tarották, hogy ez a csodás ásvány megvédi viselőjét a részegségtől. Pont ezért is nevezték a józanság, az értelem és a tiszta gondolatok kövének, melyről úgy vélték, hogy képes megvédeni viselőjét a mérgekkel szemben. Színét a boréhoz hasonlították.

 

A héber néphagyományok szerint az ametiszt képes szép álmokat biztosítani. A vadászok is gyakran viselték, mert úgy vélték, hogy ezzel az ásvánnyal a birtokukban képesek könnyebben elejteni a prédát.

A csatamezőt tekintve pedig a katonák viselték az ametisztet, bízva védelmező, valamint az ellenség legyőzését biztosító erejében. Az áhítat és a magasztosság e kövéhez olyan erényeket kapcsoltak, mint a szerelem, az igazság és a remény.

 

Az ametiszt fellelhetősége

 

 Általában telérekben (olyan hegyhasadékok, mely teljesen, vagy csak részben valamilyen ásványi anyag tölti ki), kőzeterekben vagy az úgynevezett ametisztmandulákban lelhető fel.  Ametisztmandulára a leggyakrabban Braziliában találhatunk. Itt nagyon nagy mennyiségben megtalálható. A külföldi lelőhelyeket tekintve még ametisztet nagy eséllyel Szibériában, Mexikóban, Kanadában és Uruguayban találhatunk. Magyarországot tekintve viszont Gyöngyösoroszi és Telkibánya közelében lelhetünk rá erre a csodálatos kvarcra.

 

 

Ametiszt a kristálygyógyászatban

 

Felettes-energiánkkal együtt rezeg, és olyan segítséget nyújthat, melyet csak rendszeresen gyakorolt és mély meditáció során tudnánk elérni. Emellett elűzi az ártó energiákat, és akár a rossz karmánkat is megváltoztathatja. Az ametiszt a pozitív átalakulás, valamint a test és a lélek gyógyításának a köve. Kiválóan gyógyíthatja fizikai fájdalmainkat és lelki kimerültségünket egyaránt.

 

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): izommerevség, duzzanatok, fájdalomcsillapítás, bőrproblémák, ekcéma, légúti megbetegedés, koncentráció, nyugtató hatású, vértisztító, vérnyomás stabilizálás, érrendszeri problémák, aura védő, spiritualitás fejlesztése.

 

 

 

 Érdekességek az ametisztről:

  • az Ametisztet női névként is használják;
  • a katolikus egyház püspökei ametiszttel díszített gyűrűket viselnek, jeléül a világi szenvedélyek felett aratott diadaluknak;
  • kiválóan karcolja az üveget;
  • ha az ametisztet melegítjük, akkor színtét megváltoztatja, megsárgul vagy színtelen lesz. Sok kereskedő ezt a megsárgult ametisztet citrinként árusítja.;
  • nevének eredete a görög amethüsztosz szóból ered melynek jelentése az, hogy „ nem részegítő” (erről bővebben a legeda és néphagyomány bekezdésben olvadhatsz).

 

 Az ametiszt kiválóan társítható az alábbi csakrákhoz:

 

  Koronacsakra

 

A korona csakra a hetedik csakra, mely a fej tetején található. Ha úgy érezzük, hogy elveszettek vagyunk és elveszítettük céljaink iránti érdeklődésünket, akkor egyértelmű, hogy a korona csakra kiegyensúlyozatlan. A megfelelő helyen használva az ásványok képesek lehetnek szerveinket, lelkünket gyógyítani rezgéseikkel.

   

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

 Csakra ásvány karkötők - Karkötők - Milana Ásvány

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott az ametiszt: 

 

Vízöntő;

Halak;

Kos;

Szűz;

Nyilas.

 

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

 Horoszkóp ásvány karkötők - Karkötők - Milana Ásvány 

 

Még egy kis ízelítő ametisztből készült ásvány karkötőink, ásvány ékszereink, ásvány ajándékainkból:

 

 

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ásvány

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Február hónap ásványa: az ametiszt

A depresszió elleni ásványok