Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Vízöntő általános jellemzése és ásványai

Vízöntő általános jellemzése és ásványai

A Vízöntő általános jellemzése és ásványai

Összefoglaló:

 

A Vízöntő 

A Vízöntő horoszkóp január 21. napjától február 19. napjáig tart. Uralkodó bolygója az Uránusz, mely arra adhat választ, hogy a csillagjegy szülötte képes-e ötleteit valóra váltani, valamint a számára kedvezőtlen helyzeteket képes-e megváltoztatni.

A Vízöntő az igazi egyéniségek jegye. Önálló, független jegy, aki arra törekszik, hogy közelebb kerüljön az általa elképzelt jobb és csodálatosabb világhoz. Egy igazi különc, aki nem rejti véka alá a mondandóját. Még akkor sem, ha azzal megbántja a máskat. Sokáig tűr, de, ha betelik nála a pohár, akkor robban, és jobb, ha olyankor senki sincs a közelében. Nagyon könnyen barátkozik, de nagyon meg is válogatja, hogy kik is kerülhetnek közel hozzá. Nagyon jó üzleti érzékkel rendelkezik, valamint kiválóan ért a technikához és a művészetekhez. Hajlamos túlhajszolni magát, és hajszolni az új ötleteket, terveket, nem törődve azzal, hogy szervezetét ez esetleg megviseli. Humorérzékét tekintve nagyon szeret viccelődni és bolondozni. Egy igazi mókamester. Rendkívül intellektuális és intelligens jegy.

 

A Vízöntő szimbólumának jelentése

Szimbólum a mitológiai Vízöntő kiöntött jelének a motívuma, mely két párhuzamos hullámvonal. A Vízöntő maga a magasabb tudást árasztó ember jelképe, a kiömlő víz pedig az ösztönös tudás szimbolikája.

 

5 érdekes tény a Vízöntő csillagjegyről

  • szomorúságának forrása gyakran a túlzottan aktív elméjének köszönhető, mely nem hagyja nyugodni;
  • a hűség nála mindennél előrébb való;
  • kiváló humorérzéke van;
  • sosem ítélkezik a barátai felett;
  • minden követ megmozgat azért, amit ő eldöntött, hogy elér.

 

A Vízöntő kinézete, megjelenése

A Vízöntő nő szemei feltűnően nagyok, és színe általában a kék és a zöld között váltakozik. A haja többnyire világos színű. Nyaka nagyon szabályos és formás. Mosolya szép. Nevetéskor kilátszik a felső ínye.

A Vízöntő férfi általában magas termetű. Arca kissé szögletesnek mondható. Haja inkább világos, ami lehet egyenes és göndör is. Orrára jellemző, hogy széles orrnyereggel rendelkezik.

 

A Vízöntő leggyakoribb betegségei

A levegő jegy szülötteinek általában az idegrendszerükkel összefüggő betegségek a jellemzőek. A legtöbb betegségük pszichés eredetű. A Vízöntő anyagcseréje gyors, de a túlzott stressz nagyon rossz hatással lehet az emésztésére. Leggyakoribb betegségeit tekintve hajlamos a visszeres betegségekre, magas vérnyomásra, hormonális problémákra, valamint gyakori a pánikbetegség és a szorongás is.

A tüneteinket enyhíthetjük az ásványok gyógyerejének segítségével vagy akár csakráink tisztításával és összehangolásával is. Nézz szét az ásványok az egészségért karkötőink és csakra ásvány karkötőink között.

 

A Vízöntőhöz leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt az Ikrek és a Mérleg jegyű emberek mellett találhatja meg.

 Az Ikrekkel nagyon mély és valódi szerelem alakulhat is. Kapcsolatuk sohasem unalmas, és nagy erősségük, hogy kiváló a konfliktuskezelési technikájuk, így ők ketten bármit meg tudnak beszélni egymással.

 A Mérleggel alkotva egy pár a Vízöntő kiváltképp egy harmonikus kapcsolatban érezheti magát, hiszen a Mérleg ugyan úgy fejezi ki érzelmeit, mint a Vízöntő, és mivel a Vízöntőnek nagyon fontos a kölcsönösség, ezért ők ketten csodálatos párt alkothatnak.

 

 A Vízöntő, mint Levegő jegy

A levegő jegy szülöttei egy igazán nyughatatlan személyiségek. Gyakran idegeskednek vagy aggodalmaskodnak, és ezért néha eléggé ingatagok és zárkózottak lehetnek. Rendkívül aktívak és mozgékonyak. Egy igazi örökmozgók, akik nem tudnak megülni egyetlen pillanatig sem. Ezért gondolataik egyik témáról ugrálnak a másikra. Szinte képtelenek egyszerre egy dologra összpontosítani. Ezzel a nyughatatlansággal olykor át tudnak esni a ló túloldalára és hamar kimerülnek, szétszórttá vállhatnak. A levegő jegyűek legfőbb tulajdonsága az értelem. Mivel intellektuális beállítottságúak, ezért szinte szomjaznak a tudásra, melyet szeretnének is továbbadni.

 

10 érdekes tény a levegő jegyű szülöttekről

  1. a szabadság a lételemük. Nem szeretik az ellenőrzést és a bezártságot;
  2. a tettek emberei;
  3. előre eltervezik a dolgaikat;
  4. gondolkodás nélkül lépnek ki a konfortzónájukból;
  5. idealisták;
  6. gyakran álmodoznak;
  7. született társalgók, vitában verhetetlenek;
  8. szeretnek elméleteket gyártani;
  9. az egyensúly meglétére törekszenek;
  10. kíváncsi természetek, szeretnek kérdezősködni.

 

 

A Vízöntő ásványai

Fő ásványai

türkiz gyöngy

 A türkiz, mint minden kék színű ásvány, a türkiz is a torok csakra egyik fontos köve. Azt tartják róla, hogy jól nyugtatja az idegeket, hat a torokra, pajzsmirigyre, kommunikációra, növelheti a kreativitást is. A türkiz az indiánok gyógyító köve. Az indiánok, az egyiptomiak és a görögök is védő- és gyógyító kőként tisztelték. Egy régi közmondás szerint: A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.

sólyomszem gyöngy

 A sólyomszem egy védelmező ásvány, mely vonzza a pozitív energiákat. Segíthet céljaink és vágyaink megvalósulásában. A tigrisszem különleges változata a sólyomszem. Úgy tartják, hogy pozitívan hat fizikai és belső látásunkra is. Az előző életből hozott negatív érzelmi blokkok feloldásban is segítségünkre lehet. Kiválóan alkalmazható a gyökércsakra tisztítására, aktiválására és működése támogatására.

akvamarin gyöngy

 Az a akvamarin legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. A vízelem köve, egyensúlyban tartja a lelket és a szakrális csakrát.

amazonit gyöngy

 Az amazonit a lelki problémák nagy segítője. Ez az ásvány megkapó kék-zöld színben pompázó, vékonyan hálózott küllemével dobogtatja meg a kőkedvelők szívét.

ametiszt gyöngy

 A tiszta kvarc ametiszt színe általában a lilától a kékes ibolyáig terjedő színvilágban fordul elő. Felettes-energiánkkal együtt rezeg, és olyan segítséget nyújthat, melyet csak rendszeresen gyakorolt és mély meditáció során tudnánk elérni. Emellett elűzi az ártó energiákat, és akár a rossz karmánkat is megváltoztathatja. Az ametiszt a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának a köve. Kiválóan gyógyíthatja fizikaifájdalmainkat, és lelki kimerültségünket egyaránt.

topáz gyöngy

 A topáz egyes fajtái más és más gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Általánoságban elmondható, hogy a topáz segít az érzelmek stabilizálásában és befogadóvá teszi az embert a szeretetre. Testi szinten támogatja az emésztést, élénkíti az anyagcserét és erősíti az idegrendszert.

 


Egyéb gyakrabban használt ásványai

karneol gyöngy

 A karneol a szakrális csakra kristálya. Lelki szinten elszabadíthatja örömünket, és elősegítheti a pozitív életszemléletünket. A kristálygyógyászat tanai szerint fokozza az ásványi anyagok felszívódását szervezetünkben, valamint, hogy a karneol egy olyan erős gyógyhatású ásvány, mely feltölt bennünket életerővel, és képes akár más ásványokat is megtisztítani. Védi auránkat az ártó érzelmektől.

 

lápisz lazuli gyöngy

 A lapis lazuli, más néven lápisz lazuli, lazurit, lazurkő, mind ugyanazt az ásványfajtát jelöli. Régen az uralkodók kövének tartották, azt jelenti kék kő. Stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet. A harmónia kövének tartják. A torok csakrához köthetően a torokra és pajzsmirigyre hat leginkább, fejleszti a kommunikációt, önbizalmat ad.

opál gyöngy

 Az opálnak számos fajtája ismeretes, mely más és más területen lehet segítségünkre. Általánosságban úgy tartják, hogy az Opál kiváló társ a szorongás és a félelmek elleni vívott harcban. Segít legyőzni a depressziót és az apátiát. Kiválóan hat a légutakra, a keringésre és az ödémára. Lelki szinte fejleszti a kreativitást és a kommunikációs képességeket.

zafír gyöngy

 A zafírt a védikus asztrológiában a legerősebb és a leggyorsabban ható drágakőnek tartják, mely sikert, gazdagságot kölcsönöz viselője számára. Olyan emberek számára ajánlott a viselése, akik életük olyan nehéz szakaszában vannak, mely tele van csalódásokkal, vitákkal és hiányzik az életükből a harmónia.

Egyéb kis ízelítő a Vízöntő ásványaiból készült ásvány tárgyainkból.

 

 

  

Ezek is érdekelhetnek:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy férfi számára az ásvány karkötő vagy ásvány ajándék

Február hónap ásványa: az Ametiszt

Bak általános jellemzése

Halak általános jellemzése

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Skorpió általános jellemzése

Nyilas általános jellemzése és ásványai