Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A Rák csillagjegy és ásványai

A Rák csillagjegy és ásványai

  Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Öszefoglaló:

  

A Rák:

Június 22. napján átléptünk a Rák csillagjegybe. A június 22. – július 22. között születettek tartoznak a Rák csillagjegyhez. Uralkodó bolygója a Hold.A csillagjegy szülöttei igazi hangulatemberek, akár csak az uralkodó bolygójuk a Hold. Hatalmas képzelőerővel és kiváló megérzésekkel áldotta meg őket az ég. A Rák maga a családalapítás és az otthonteremtés jegye. Környezete könnyen gondolhatja róla, hogy félénk és gyámoltalan, de mindezek ellenére a Rák nagyon is jól befolyásolja és irányítja környezetét, mellyel minden akadályt leküzd. Hajlamos a múltban élni, mivel érzésein keresztül érti meg és fogj fel a világ változásait.

 

 5 dolog, amit a Rák jegyről gondolnak:

 1. gyanakvó és óvatos;
 2. misztikusak;
 3. csendesek és nyugodtak;
 4. soha nem hagynak cserben;
 5. a hosszútávú kapcsolatokat szeretik.

 

 A Rák, mint Víz jegy

 A víz jegyű szülöttekhez tartozik a Rák, a Skorpió és a Halak. A víz jegyűeket általában az érzelmeik irányítják. Ez azt jelenti, hogy érzelmeikkel reagálnak minden eseményre, és érzelmi alapon hozzák meg döntéseiket. Rosszabb eseteben ez beteges érzékenységet is jelenthet.  Általában a víz jegy szülöttei segítőkészek, gyengéd és empatikus érzésekkel rendelkeznek. Nagyon alkalmazkodóak és békeszeretőek. Csodálatos intuitív képességüknek köszönhetően, akár látnoki képességekkel is rendelkezhetnek. Rossz esetben a víz jegy szülöttei hajlamosak a passzívitására, lustaságra, határozatlanságra, gyávaságra és a hisztérikus viselkedésre.

 

10 érdekes tény a víz jegyű szülöttekről:

  

 1. meglepően erős az intuitív képességük, és nagyon érzékenyek;
 2. kiváló ízlésvilággal rendelkeznek;
 3. nagyon tudnak szeretni;
 4. erős képzelőerővel rendelkeznek;
 5. romantikus alkatok;
 6. hajlamosak az álmodozásra;
 7. hajlamosak beleragadni érzelmeikbe és a múltba;
 8. Könnyen át tudják érzeni mások fájdalmát, bánatát;
 9. lelkiismeretesek;
 10. mindig kimutatják érzelmeiket.

 

 

A Rák szimbólumának jelentése 

A Rák szimbólumát napjainkban úgy értelmezik, hogy jelképe a csillagjegy ollóit ábrázolja. Ám régebre visszatekintve megtudhatjuk, hogy két csigavonalra vezették vissza a szimbólumot, mely a felkelő, s a lenyugvó Nap pályáját jelképezte. Ezt a jelképet tulajdonítottak a Rák csillagjegynek, mivel a Rák is lassan és óvatosan mozog, akár a felkelő, s a lenyugvó nap.

 


Érdemes szétnézned a Rák csillagjegy szülötteinek készült ásvány karkötőink, ásvány ékszereink között, tényleg sok szépséget találhatsz! :)

 

 

 

A Rákhoz leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt a Halak és a Kos jegyű emberek mellett találhatja meg.

 

Halak talán azért az egyik legmegfelelőbb partner, mert mind a két jegy egy igazán érzelmes, érzékeny ember, aki törődésre és szeretetre vágyik, és így mind a ketten megadhatják egymásnak azt amire a másik vágyik. Amennyiben egymásba szeretnek, akkor biztosak lehetnek benne, hogy egy nagyon tartós és gazdag kapcsolat vár rájuk.

Bakkal azért alkotnak jó párost, mert a Ráknak van egy olyan jó remek tulajdonsága, hogy könnyen idomul és alkalmazkodik a párja szokatlan és különös jellemvonásaihoz, amit valljunk be…a Baknak ebből van bőven. :)

 

 

 

A Rák ásványai

Fő ásványai: aventurin, krizokolla, krizopáz, smaragd.
Egyéb gyakrabban használt ásványai: kalcedon, karneol, mohaachát, hematit, holdkő, ónix, peridot, igazgyöngy.

 

aventurin gyöngy

 

Az aventurin szintén a szív csakra egyik ásványa, melyet a szív gyógyító köveként is neveznek. Erős gyógyító kő, mely nyugalmat áraszt, és így viselője kiegyensúlyozottság, pozitív életszemlélet birtokába kerül. Segíthet legyőzni a félelmeket, aggódást, miközben véd a stressz ellen. Segíthet a mély, és nyugtató alvás elérésben. Kiváló a Jin-Jang energia harmonizálásában. Véd az energiavámpíroktól és védi auránkat.

 

  

krizokolla gyöngy

 

A kristálygyógyászat tanai szerint a krizokolla a kommunikáció köve. Segíthet a tanulásban, és abban, hogy kifejezzük önmagunkat. Úgy tartják, hogy a szeretet legtisztább energiájával vibrál, ezért is lehet tökéletes társunk az érzelmi kötelékek megerősítésében. Ezeken felül segíthet még félelmeink, bűntudatunk és szorongásunk enyhítésében.

 

krizopráz gyöngy

 

krizopráz növelheti önértékelésünket és felélénkítheti bennünk a kreativitást. Mindamellett, hogy viselése közben a védettség érzését nyújtja számunkra, még méregtelenítő hatásának hála elősegítheti szervezetünk megtisztulását a nehézfémektől. Segíthet kiegyensúlyozni hormonháztartásunkat. Lelki szinten segíthet a szerelmi bánat megszüntetésében, és eközben csakránkat is feltölti energiával

 

smaragd gyöngy

 

Úgy tartják, hogy a smaragd erősíti egyéniségünket és fokozza a szellemi tisztánlátásunkat. Emlékeinkre is kiváló hatással bír. Felszínre hozza tudat alattinkból a rég elfeledett információkat. Segít a klausztrofóbia legyőzésében és a gyász feldolgozásában is. Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak neki. Jó hatással lehet gerincproblémáinkra, de gyógyítja a tüdőt és szívünk problémáit is és segít májunk méregtelenítésében. Szempanaszaink enyhíti, és közben látásunkat is fejleszti. Úgy tartják, hogy zöld sugarainak köszönhetően segít a rosszindulatú betegségek leküzdésében.

 

kalcedon gyöngy

 

kalcedon a torok csakra egyik ásványa, ezért a torok tájékán fejti ki legjobban a jótékony hatását. Segíthet felszabadítani a torok tájékon keletkező blokádokat, valamint segítséget nyújthat egyes beszédzavarok és a dadogás ellen is. Jótékony hatással lehet a hormonokra, valamint a pajzsmirigy működésére is. Segíthet a lelki traumák feldolgozásában. Nyugtat és ellazít bennünket. Birtokában megtanulhatjuk jobban kezelni a stresszt és a stresszes helyzeteket.

 

karneol gyöngy

 

karneol a szakrális csakra kristálya. Éppen ezért jótékony hatással van a női szaporítószervekre. A karneol színskálája egészen a narancssárgától a sötétbarnás pirosig terjedhet. Lelki szinten elszabadíthatja örömünket, és elősegítheti a pozitív életszemléletünket. A kristálygyógyászat tanai szerint fokozza az ásványi anyagok felszívódását szervezetünkben, valamint, hogy a karneol egy olyan erős gyógyhatású ásvány, mely feltölt bennünket életerővel, és képes akár más ásványokat is megtisztítani. Védi auránkat az ártó érzelmektől.

 

mohaachát gyöngy

 

mohaachát az egyensúly ásványának nevezik. Segíthet gondolataink rendezésében, valamint lelki felszabadulásunkban. Segíthet a változással, új dolgokkal járó kellemetlenségek enyhítésében.

 

hematit gyöngy

 

A hematit a gyökér csakra egyik ásványa. Más ásványokkal alkalmazva felerősíti azok hatását, sőt sok ásvány fel is töltődik a közelében. Úgy tartják, hogy erősítheti akaratunkat, és rávilágíthat teljesületlen vágyainkra. Képes elnyelni a minket körülvevő negatív energiákat, és ezzel csökkentve a bennünk felgyülemlett stresszt és szorongást.

 

holdkő gyöngy

 

 A holdkő nagyon népszerű ásvány. A szakrális csakra ásványa. Segíthet a hangulatingadozások esetén, valamint kiválóan oldja bennünk lévő negatív energiablokkokat. Segíthet szabadon engedni képzelőerőnket és vágyainkat. Amennyiben nem erősségünk a romantika, akkor ebben is a segítségünkre lehet, mivel erősítheti romantikus oldalunkat. Segíthet hangulatingadozások esetén, oldja az energiablokkokat. Sebgyógyító, bőrt kisimító hatása is ismeretes a kristályterápiában. Hat a mirigyekre, főleg a tobozmirigyre és fokozza a nyirokkeringést is. A szakrális csakra köve, erős női energiákat mozgat.

 ónix gyöngy

 

 Az ónix segíthet egyensúlyba hozni testünk energiaáramlását, s emellett egy igen erős védelmező ásvány is, mely távol tarthatja tőlünk a negatív entitásokat. Képes magába szívni a bennünk rejlő negatív fénykódokat, melyek gátolják fejlődésünket és testi, lelki egyensúlyunkat. Birtokunkban az ónix fokozhatja életerőnket, kitartásra ösztönözhet, és támogatást nyújthat a stresszes helyzetekben is.

 

peridot gyöngy

 

A peridot a kristálygyógyászat tanai szerint a peridot segít elfeledtetni gondjainkat, és közben tisztítja testünket, s lelkünket egyaránt. Segít legyőzni a bennünk dúló haragot, dühöt, bűntudatot és a féltékenységet. Testi szinten jó hatással van epénkre, májunkra és a beleinkre. Segíti testünk méregtelenítését.

igazgyöngy gyöngy

 Az igazgyöngy a tisztaságnak és a mélyből eredő fénynek a szimbóluma. Az igazgyöngy természete valóban nyugtató rezgéseket kínál, segíti az embert a kiegyensúlyozott vérmérséklet fenntartásában. Ahogy idővel az igazgyöngy rezgései hozzáidomulnak a test rezgéseihez, úgy gyógyító befolyás indul el. Úgy tartják, hogy az igazgyöngy felébresztheti a bennünk lakozó lágy, igazi nőies oldalunkat. Ösztönözhet bennünket az elfogadásra, és a szeretetteljes, békés hozzáállásra. Az igazgyöngy nyugalmat és békét áraszt magából. Segíthet pozitív hozzálást kölcsönözni viselője számára.

 

Ez is érdekelhet:

Június és Július hónap ásványa: az Igazgyöngy és a Rubin

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Kutyák és macskák csakrái

Ásványok felöltése és programozása

Bak horoszkóp jellemzői és ásványai

Vízöntő horoszkóp jellemzői és ásványai

Halak horoszkóp jellemzői és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg horoszkóp jellemzői és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Nyilas horoszkóp jellemzői és ásványai