Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Május hónap ásványa: Smaragd

Május hónap ásványa: Smaragd

 

 

Május hónap ásványa: a smaragd

Összefoglaló:

 

A smaragd legendája és néphagyománya

Úgy vélték, hogy akinek birtokába van ez a nemes ásvány, Isten különleges védelemmel látja el. Az egykori delhi mogul császárok által birtokolt smaragd amuletten található perzsa felirat pontosan így szól: „Aki birtokolja e talizmánt, Isten különleges védelmét élvezi.” A zsidó legenda szerint a smaragd ásvány az egyik ama négy kő közül, amit Isten Salamonnak adott, hogy segítségükkel hatalmat gyakorolhasson minden teremtmény felett. Úgy vélték, hogy az ásvány birtokában az ember ékesszólóvá válik, valamint, hogy emlékezetét is fejleszti, s intelligensebbé teszi viselőjét. Elűzi a démonokat, és ellenszerként szolgál a méreggel szemben. Feltételezések szerint az ásvány feltárta, hogy a szerelmet valló ember őszinte-e.

 

 

A smaragd gyógyhatásai

Segíthet a mentális folyamatok helyes áramlását. A misztikusok eme csodás ásvány befolyását a szellemi érzékelés és az összhang növekedésével azonosítják. A színe miatt összefüggésbe hozzák a szerelemmel, ugyanis a zöld szín a szerelem központjaként szolgáló csecsemőmirigyhez kapcsolódik.

 

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): szem betegségei, gyulladásgátló, fájdalomcsillapítás, gyász feldolgozása, reményt ad, meditációt segíti, szeretet, tisztánlátás, védelem, gerincoszlop, arcüreg, izmok, máj, cukorbetegség.

Hatása lelkünkre:

Úgy tartják, hogy erősíti egyéniségünket és fokozza a szellemi tisztánlátásunkat. Emlékeinkre is kiváló hatással bír. Felszínre hozza tudat alattinkból a rég elfeledett információkat. Segít a klausztrofóbia legyőzésében és a gyász feldolgozásában is.

Hatása testünkre:

Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak neki. Jó hatással lehet gerincproblémáinkra, de gyógyítja a tüdőt és szívünk problémáit is és segít májunk méregtelenítésében. Szempanaszaink enyhíti, és közben látásunkat is fejleszti. Úgy tartják, hogy zöld sugarainak köszönhetően segít a rosszindulatú betegségek leküzdésében.

Érdekességek a smaragdról

  • A smaragd a berill kő egy változata. Gyönyörű zöld színét a berillhez azonos tulajdonságú szerkezetében jelenlévő kis mennyiségű króm-oxid okozza.
  • Mohs-keménysége: 7,5-8
  • Mivel az USA-ban nem gyakori a minősédi smaragd, ezért a kolumbiai Muzo a leghíresebb lelőhelyük.
  • Az ókori rómaiak úgy vélték, hogy a smaragd testesíti meg Vénusz istennőjük tulajdonságát, mely a szépség és a termékenység volt.
  • A smaragd ásvány gyönyörű, ragyogó zöld színe soha sem fakul ki, még erős hő vagy napfény hatására sem.
  • Árát a színe és annak tisztasága határozza meg. Egy nagy, gyönyörű mélyzöld és kristálytiszta smaragd, akár a gyémánt árát is megközelítheti.
  • A smaragdot hamisítani is szokták (például Zambiában a zöld közlekedési lámpát összetörték, és azt a nyers smaragdok közé keverték), de 1848 óta már készítenek szintetikus smaragdot is.
  • A világ egy legnagyobb smaragdja 11 kilót nyom, mely a Calgary nevet kapta és Braziliából származik. Közel 1,5 millió dollárt ér.

 

Melyik csakrával társítható a smaragd? 

Szívcsakra

A szívcsakra a mellkas közepén a szívközpontunkban található, ahol feldolgozzuk és tároljuk az érzelmi élményeinket. Az önzetlenség, a szeretet és az odaadás iránti érzésünkhöz kapcsolódik a szívcsakra. Amikor energiaközpontja aktiválódik és megtisztul, az energetikai test szeretetet sugároz, és ez a pozitív energia pozitív hatásokat vonz az életünkbe, és megerősíti a már meglévő kapcsolatainkat. A szívcsakra elősegíti a szeretetet, odaadást, önzetlenséget és a jószívűséget. Közvetlenül kapcsolódik a tüdőhöz és a szívhez.

 

A csakrákről és ásványaikról bővebben itt olvashatsz:

7 csakra részletes bemutatása és ásványai (milana.hu)

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Egyedi kézzel készített csakra ásvány karkötő, valódi minősé (milana.hu)

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott a smaragd

 bika;

 rák;

 mérleg;

 nyilas. 

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

 Egyedi kézzel készített horoszkóp ásvány karkötő, valódi min (milana.hu)

 

 

Felhasznált irodalmak, források:

Edgar Cayce – A gyógyító kristályok ereje

www.erdekesvilag.hu

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Január hónap ásványa: a Gránát

Február hónap ásványa: az Ametiszt

Március hónap ásványa: az Akvamarin

Április hónap ásványa: a Gyémánt

Június és Július hónap ásványa: az Igazgyöngy és a Rubin

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Szeptember hónap ásványa: a Zafír

Október hónap ásványa: az Opál

November hónap ásványa: a Topáz

December hónap ásványa: a Türkiz