Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Április hónap kristálya: Gyémánt

Április hónap kristálya: Gyémánt

 

 

Április kristálya: a gyémánt 

Összefoglaló:

A gyémánt

Neve etimológiailag egy régi görög szó elferdítéséből ered, mely sebezhetetlent jelent. A gyémánt maga tiszta szén. A kereskedelemben elforduló gyémánt színe általában átlátszó, vagy acélkék. Főként kavicságyakban, homokban és a folyók iszapüledékeiben lelhető fel ez a drága ásvány. A legtöbb gyémánt Braziliában, Indiában és Afrikában található, de az USA-ban is akad néhány hely, ahol fellelhető (pl.: Kalifornia, Coloradó, Gerorgia, Wisconsin). Keménysége 10-es, mely a jelenlegi ismert legkeményebb anyagunk.

A gyémánt legendája és néphagyománya

A néphagyományok szerint úgy tartják, hogy a gyémánt is azok közé az ásványok közé tartozik, melyek elűzik a gonosz és ártó szellemeket, entitásokat. Az ásvány keménysége miatt a sebezhetetlenséggel hozták összefüggésbe, így ezt is szimbolizálta. Úgy vélték, hogy a kő bátorságot és erőt ad viselője számára, mely által legyőzhetetlenné vált. A gyémánt az erény jele volt, és úgy említették, hogy félelmet kelt az ördögben. Az ősi sírokban talált fél- és drágakövek alapján úgy tűnt, hogy az ősi uralkodókat nem nyűgözte le annyira a gyémánt.

A gyémánt gyógyhatásai

A lazurithoz és a rubinhoz hasonlóan a végtelenre hangolódásban segédkezhet.

A kristály biblia szerint a gyémánt segíthet ráhangolódni a jóra, és tudatosságunk javításában is a hasznukra lehet. Ugyanakkor még energiát is ad és fokozza a kreativitást. Segíthet a tisztánlátásban, a telepátiában és a spirituális látásmód fejlesztésében. Aki nehezen, vagy egyáltalán nem emlékszik álmaira, annak a gyémánt ásványkiváló választás lehet, mert az irodalmak szerint segíthet visszaemlékezni álmainkra. Az ásvány tiszta rezgései megtisztíthatják testünket, méregteleníti azt. Ezért is tulajdonítanak neki fiatalító hatást. A problémák legyőzésében is hű társuk lehet, mely kapcsán világossá válnak és felismerjük a problémák gyökerét. Ha meditáció közben használjuk, akkor összeköttetést teremthet az értelem és a szellem között. A gyémánt, mint ásvány talán a legjobban tisztítja az elektromágneses szennyeződéseket, és az ez által felmerülő álmatlanságra is kiváló. Úgy tartják, hogy kiváló az anyagcsere helyreállítására és csökkentheti a bennünk felgyülemlett stresszt.

 

Melyik csakrához társítható a gyémánt?

 Koronacsakra

 

Ez a csakra a legmagasabb energiaközpontunk, és belső bölcsességet és szellemi növekedést hozhat. Amennyiben kiegyensúlyozott a korona csakra, akkor összekapcsol minket a felvilágosodás és a kozmikus tudat legmagasabb állapotával. Erősíti a túlvilág és az isteni lény kapcsolatát. Lehetővé teszi az univerzum energiáinak megfelelő integrálását.

Az alábbi csillagjegyeknek ajánlott a gyémánt

 bak;

 bika;

 oroszlán.

 

 

A gyémánt tisztítása

A legjobb módszer az ásvány megtisztítására a tudati energia.

 

„Mivel minden kőnek a szelleme – úgy, mint az igazgyöngy szelleme, a gyémánt szelleme – és a tüze lehet az, ami különböző rezgésű – így elfojtása (helytelen alkalmazása) eredményezheti, hogy fellobbantja a képzelőerejét a nagyon önzőknek, vagy békét hozhat viselője számára. A gyémánt természetéből adódóan önző, és az igazgyöngy esetén is úgy találod majd, hogy az a bosszúság természetes következménye, és vagy békét, vagy bosszúságot hoz a viselőnek, akár a gyémánt, miközben az összes többi kőnek változó a rezgése, akár a vérkőnek, akár másoknak, ahogyan az entitás jelezte az egyiptomi cselekvési időszakok alatt lefektetett dolgokban, mint Arkuen(3657-1)

 

Felhasznált irodalmak:

Edgar Cayce – A gyógyító kristályok ereje

Judy Hall – Kristály Biblia

Michael Ginger – Gyógyító kövek katalógusa

Ez is érdekelhet:

Ásványok a Kos csillagjegy szülötteinek

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Január hónap ásványa: a Gránát

Február hónap ásványa: az Ametiszt

Március hónap ásványa: az Akvamarin

Május hónap ásványa: Smaragd

Június és Július hónap ásványa: az Igazgyöngy és a Rubin

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Szeptember hónap ásványa: a Zafír

Október hónap ásványa: az Opál

November hónap ásványa: a Topáz

December hónap ásványa: a Türkiz