Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Február hónap kristálya: Ametiszt

Február hónap kristálya: Ametiszt

Feburár hónap ásványa az ametiszt

Összefoglaló:

Az ametiszt legendája és néphagyománya

Letűnt időkben egyedi hírnévnek örvendett, mint a részegség ellenszere, mivel színét a boréhoz hasonlították. Plinius szerint elképzelhető, hogy neve a görög nem részeg elnevezésből ered. A héberek úgy gondolták, hogy az ásványnak hatalmában állt szép álmokat biztosítani, és az álom kifejezés után nevezték el. A vadászok eme ásványt viselve biztosak lehettek afelől, hogy elejtik a zsákmányt. A csatamezőn pedig a katonák viselték a követ, bízva védelmező, valamint az ellenség legyőzését biztosító erejében. Az áhítat és a magasztosság e kövéhez olyan erényeket kapcsoltak, mint a szerelem, az igazság és a remény.

A katolikus egyház püspökei ametiszttel díszített gyűrűket viselnek, jeléül a világi szenvedélyek felett aratott diadaluknak.

 Az ametiszt

Az elme és a test köve. Az ametiszt a természet egyik legerősebb erősítője a belső béke, a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának. Rezgései olyan befolyást közvetítenek a test felé, ami hatással van az illető gondolkodására és érzéseire, valamint arra, ahogyan másokkal viselkedik. Alkalmazható meditációs segédeszközként a szellemi befolyásokra és gyógyító erőkre hangolódás megkönnyítése érdekében, lehetővé teszi az ember számára, hogy gyógyítási csatornává váljon.

A leggyakrabban előforduló kvarc ásvány a földkéregben. Több, mint 140 kristályformát írtak le eddig. A színe a halvány levendulától egészen a mély liláig terjedhet a benne lévő magnézium és vas mennyiségétől függően.

Míg a kristály maga jó néhány centiméterre nő meg, az azt tartalmazó geóda akár több méter hosszú is lehet. A lila szín a szimbolikát tekintve a jólétet és a gazdagságot jelenti, ezért az ametiszt a királyi ékszerek tradicionális színe volt.

Kiváló gyógyító kő, legyen szó fizikai fájdalomról vagy lelki kimerültségről.

Spirituális hatását tekintve segít a harmadik szem nyitásában, mely fokozza és erősíti az intuíciót.  A spirituális védelem és tisztaság kristálya.

Az ametiszt a 7. csakra azaz a Korona csakra ásványa, mely rezgései miatt a megfelelő helyen használva képes lehet szerveinket gyógyítani. A rezgéseivel nem csak szerveinkre tudunk hatással lenni, hanem lelkünkre is, mert harmóniát teremtenek és kisimítják lelki energiamezőnket. 

 A csakrákről és ásványaikról bővebbem itt olvashatsz:

7 csakra részletes bemutatása és ásványai (milana.hu)

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Egyedi kézzel készített csakra ásvány karkötő, valódi minősé (milana.hu)

Az ametiszt gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést):

izommerevség, duzzanatok, fájdalomcsillapítás, bőrproblémák, ekcéma, légúti megbetegedés, koncentráció, nyugtató hatású, vértisztító, vérnyomás stabilizálás, érrendszeri problémák, aura védő, spiritualitás fejlesztése.

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott az ametiszt

Halak;

Kos;

Szűz;

Nyilas;

Vízöntő.

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket: 

Egyedi kézzel készített horoszkóp ásvány karkötő, valódi min (milana.hu)

 

Ametisztből készült ásvány karkötőink:

Ez is érdekelhet:

Az ametiszt

Ásványok a Kos csillagjegy szülötteinek

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Április hónap kristálya: Gyémánt