Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Ásványok tisztítása

Ásványok tisztítása

 

 

 

Ásványok tisztítása

     

     

     

    Hogyan tisztítsam meg az ásványomat?

    A kristálygyógyításban óriási szerepe van az ásványok karbantartásának, tisztításának. Biztos hallottad már, hogy az ásványokat mindig minden esetben meg kell tisztítani, amint a birtokodba kerül. Ez így van! Gondolj csak bele, minden újonnan beszerzett ásványról feltételezhető, hogy szállítása, feldolgozása során számos idegen információt gyűjtött magába. Előfordulhat, hogy aki előttünk hozzáért az ásványhoz éppen rossz passzban volt, és így negatív energiát adott át az ásványnak, melyek hosszútávon kihatással lehetnek ránk (nem tudod mitől vagy feszült, ok nélkül rossz hangulatod van), pedig a célunk a rengeteg pozitív energia áramlása. Ezért is fontos, hogy mindig tisztítsuk meg az újonnan birtokunkba került ásványt (legyen ez karkötő, fülbevaló, nyaklánc…stb).

    Sokan úgy gondolják, hogy sajátmagunk ezt a tisztítást nem tudjuk elvégezni. Pedig de! Nem is olyan bonyolult, mint hinnéd. Máris leírom, hogy hogyan.

    Én személy szerint meditáció keretén belül szoktam tisztítani ásványaimat, de rengeteg egyéb megoldásból választhattok mely ugyanolyan hatásosak. Lássuk őket!

     

    Ametiszt-drúza

    Ez az egyik leggyengédebb tisztítási módszer. Minél sötétebb színű az ametiszt, annál erőteljesebb a tisztítás. Az ásványokat Ametiszt-drúzára kell helyezni, és rendszerint egy napig rajta kell hagyni. Amennyiben tovább hagyjuk rajta az sem jelent problémát, mert nem éri az ásványokat semmiféle károsodás. Az egyenletes elosztású vasrészecskék és a kristályok hegyén koncentrálódó energia átsugározzák a ráhelyezett követ, és minden negatív információtól megszabadítják.

     

    Tisztítás Hematittal

    Ásványunkat tegyük egy kis tálba, mely hematittal van tele. Az ásványok fél óra alatt teljesen megtisztíthatók. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy a hematiot nem szabad más kövekkel együtt tárolni, mert a vele érintkező ásványok energiáját magába szívja.

     

    Tisztítás vízzel

    A legegyszerűbb módja, hogy vedd kezedbe ásványod és tartsd hideg vagy langyos folyó vizes csap alá. Tartsd az ásványt addig ott, amíg azt nem érzed, hogy teljesen megtisztult. Vegyszert vagy szappant semmiféleképpen ne használj! Ezzel a módszerrel egyben az ásvány negatív energiáitól is megszabadulsz. Ha úgy érezzük, hogy megtisztult az ásvány, akkor tegyük tiszta, száraz törölközőre vagy papírtörlőre és hagyjuk magától megszáradni.

    Fontos: Bizonyos ásványok érzékenyek a vízre, mint például a lávakő, amazonit, türkiz, krizokolla, malachit, szelenit, halit. Ezek porózus kövek, és ezért nem szabad őket víz alá tartani, mert árt nekik, vagy akár el is olvadhatnak (pl. szelenit, halit). Ebben az esetben érdemes más módszert választani a tisztításra, vagy erősen tartsd a markodban az ásványt, hogy víz közvetlenül ne érje. Közben képzeld el, hogy az ásvány teljesen kiürül a negatív energiáktól és megtisztul. Ezt is addig csináld, amíg azt nem érzed, hogy teljesen megtisztult az ásvány.

    Vigyázz! Nem minden ásványt érhet víz. Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan is tudod kideríteni a birtokodban lévő ásványról azt, hogy érheti-e víz, akkor olvasd el az alábbi blogbejegyzést.

    Ásványok, amiket nem érhet víz

     

     

    Tisztítás meditációval

    Ülj törökülésben egyenes háttal. A megtisztítani kívánt ásványodat tartsd az egyik tenyeredben. Hunyd le szemeid és vegyél néhány mély levegőt. Mikor kellőképpen ellazultál, tedd a kezed az ásványt tartó kezed felé (ne érj hozzá, csak felette tartsd). Képzelj el egy tüzet (lehet pici tábortűz, lehet nagyobb tűz, elhelyezkedhet előtted, mögötted, jobb oldalon, bal oldalon. Igazából úgy képzeld el, ahogyan neked a legjobb érzés.). A kezeddel, mely az ásványok felett van kezdd el megtisztítani az ásványokat, olyan mozdulatokkal, mintha sepregetnél, húzd ki belőle a negatív energiákat. Aztán dobd a tűzbe az eltávolított negatív energiákat, addig amíg nem érzed, hogy teljesen megtisztult az ásványod.

     

    Tisztítás füstölővel

    Ehhez a tisztítási módszerhez egy füstölőre lesz szükséged. A meggyújtott füstölő mellé helyezd el ásványodat és fújd rá a füstöt, amíg úgy nem érzed, hogy ásványod teljesen megtisztult.

     

    Tisztítás gyertyával

    Ehhez a tisztítási módszerhez egy gyertyára lesz szükséged, mely köré helyezd el az ásványaidat. Addig hagyd ott az ásványokat amíg úgy nem érzed, hogy teljesen megtisztult.

     

     

    Tisztítás sóval

    A sóval történő tisztítás során a Himalaya só és a tengeri só is tökéletes, mert adalékanyag mentes. Egy kis üvegtálba önts sót, és fedd le pamutzsebkendővel, pamut- vagy selyemkendővel. Az ásványodat helyezd rá a kendőre (ne közvetlenül a sóra, ne temessük el a sóban, mert az károsíthatja egyes ásványok szerkezetét!), és hagyd ott minimum 3 órán át, de legfeljebb 24 óráig.

     

    Tisztítás tűzzel és sóval

    Ehhez a módszerhez egy sólámpára vagy kősó mécsesre lesz szükségünk. Tegyük a megtisztítani kívánt ásványt a mécses vagy sólámpa mellé, és hagyjuk ott addig, ameddig úgy érezzük, hogy elegendő volt, és a tisztítás eredményesen zárult.

     

    Tisztítás földdel

    Ezt az energetikai tisztítást oly módon is végzik, hogy az ásványokat földbe ássák vagy egy föld virágcserépbe temetik. Az érzékenyebb ásványok felszínét a föld bizonyos savai károsíthatják, de száraz kovaföldbe temetés általában egyetlen ásványnak sem árt. Ha nem vagyunk biztosak, hogy milyen földdel alkalmazzuk a tisztítást, akkor talán érdemesebb más módszert választani az ásványok megtisztítására.

    Nos, lássuk a tisztítás folyamatát. A földdel való tisztításhoz az ásványt temesd bele a földbe. Csak olyan edénybe tedd bele, melyet kifejezetten csak erre a célra használsz. Hagyd ott akár egy éjszakára, vagy addig, amíg úgy nem érzed, hogy az ásványod megtisztult.

    Remélem sikerült segítenem, és sikerült megatálnod a Neked megfelelő tisztítási módszert kedvenc ásványodhoz. Fonots, hogy tudd, hogy bármelyik megoldást is választod, az ugyanolyan hatásos és sikeres lesz. :)

    Ez is érdekelhet:

    A 7 csakra

    Ásványok felöltése és programozása

    Pánikbetegség és az ásványok

    Az ametiszt

    Április hónap krisálya: Gyémánt