Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A halak általános jellemzése és ásványai

A halak általános jellemzése és ásványai

A Halak csillagjegy általános jellemzése

Összefoglaló:

 

A Halak

A Halak horoszkóp február 19. napjától március 20. napjáig tart. Elsődleges uralkodó bolygója a Neptunusz, a másodlagos pedig a Jupiter.

A Halak csillagjegy egy igazi álmodozó alkat, aki szívesen vonul vissza az ő kis saját álomvilágába. Ebből kifolyólag nem csoda, ha szeretnek álmodozni, merengeni, és ennek következtében szétszórtá vállnak, elfelejtenek dolgokat és mindenhonnan elkésnek. Természetüknél fogva rettenetesen szeretnek segíteni az embereken és a szeretteiken, attól függetlenül, hogy milyen dolgokon mentek keresztül. A jóságukat és a segítőkészségüket ne nézd gyengeségnek, mert a Halaknak van egy olyan sötét oldala, amit jobb nem megismerni. A Halak csillagjegy általában felelőtlen és halogató. Úgy érzi például, hogy nincs az a fontos hivatali ügy, aminek elintézésével még ne várhatna. Ebből kifolyólag gyakori nála, hogy tartozást és adósságot halmoz fel, melyért természetesen másokat hibáztat, mivel úgy tartja, hogy ő maga csak a körülmények áldozata. Mondhatni, hogy egy igazi mártír, akinek szüksége van arra, hogy bűntudatot ébresszen másokban és sajnálják őt. 

 

 

A Halak szimbóluma

Szimbóluma két halat szimbolizál, melyek ellentétes írányban úsznak, de szájukban tartott zsinőr összeköti őket. Ez szimbolizálja a külső elentétek belső megoldását. Szimbolizálja továbba ahalak kettős és ingatag, változékony személyiségét, melyt igyekszik palástolni, hogy el tudjnon vegyülni a tömegben.

5 érdekes tény a Halak csillagjegyről

  • szuper intelligens;
  • szereti áthágni a szabályokat;
  • szarkazmus a fő nyelve;
  • ő szeret a legmélyebben;
  • nehéz feldühíteni őket.

A Halak kinézete, megjelenése

Szemébe nézve úgy érezhetjük, mintha többet látni, mint a többi ember. Tekintette jóságos, de ugyanakkor álmodozó is. Szeme színe általában tengerkék és halványzöld színekben pompázik. Arcvonásait tekintve lágy vonásokkal rendelkezik. Álla inkább gömbölyded. Orra húsos. Ajkai vékonyak. Testalkatát tekintve kétféle típusba tartozhat. Az egyik a hízásra hajlamos alkat, a másik pedig az éteri, sovány alkat.

 

A Halak leggyakoribb betegségei

A Halak a betegségeket illető kérdésekben elég hanyag. Ő az, aki csak akkor megy orvoshoz, ha már nagyon muszáj. A betegségeket illetően hajlamosabb a gyomorfájásra és a fejfájásra. Jellegzetes betegségei lehetnek még a lábat érintő betegségek, mint péládul a lúdtalp, bokasüllyedés, lábdagadás és az ödéma. Nem árt vigyázni a függőségekkel sem, mert hajlamosabb lehet az alkohol- vagy a gyógyszerfüggőségre. Mivel a Halak fogékony és intenzíven reagál a hipnózisra, agykontrollra és az irányított meditációra, ezért könnyen, ezért könnyen le tudja győzni függőségét.

A tüneteinket enyhíthetjük az ásványok gyógyerejének segítségével vagy akár csakráink tisztításával és összehangolásával is. Nézz szét az ásványok az egészségért karkötőink és csakra ásvány karkötőink között.

 

A Halakhoz leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt a Szűz, a Rák és a Skorpió jegyű emberek mellett találhatja meg.

 A Szűzzel azért alkotnak jó párost, mert oly módon kiegészítik egymást, hogy ami hiányzik a Szűzből, az pont megvan a Halakban (és ez fordítva is igaz). A kettejük kapcsolata boldog és kiegyensúlyozott lehet, mely egy örökre szóló házasággal is végződhet.

 A Rák talán azért az egyik legmegfelelőbb partner, mert mind a két jegy egy igazán érzelmes, érzékeny ember, aki törődésre és szeretetre vágyik, és így mind a ketten megadhatják egymásnak azt amire a másik vágyik. Amennyiben egymásba szeretnek, akkor biztosak lehetnek benne, hogy egy nagyon tartós és gazdag kapcsolat vár rájuk.

 A Skorpió és a Halak páros hosszútávó kapcsolatot tud kialakítani, még akkor is, ha a Skorpió nem tudja ugyanolyan mértékben viszonozni a Halak által nyújtott érzelmeket. Bár a Halakkal kapcsolatuk elég egyoldalú lehet, mivel a Halak felnéz és imádja a Skorpiót, addig a Skorpió (talán „kényelemszereteből”), de csak elfogadja a Halak által nyújtott rajongást. De ettől eltekintve a kapcsolatuk kiegyensúlyozott és egy életre szóló lehet.

 

 

A Halak, mint Víz jegy

 

 

A víz jegyű szülöttekhez tartozik a Rák, a Skorpió és a Halak. A víz jegyűeket általában az érzelmeik irányítják. Ez azt jelenti, hogy érzelmeikkel reagálnak minden eseményre, és érzelmi alapon hozzák meg döntéseiket. Rosszabb eseteben ez beteges érzékenységet is jelenthet.  Általában a víz jegy szülöttei segítőkészek, gyengéd és empatikus érzésekkel rendelkeznek. Nagyon alkalmazkodóak és békeszeretőek. Csodálatos intuitív képességüknek köszönhetően, akár látnoki képességekkel is rendelkezhetnek. Rossz esetben a víz jegy szülöttei hajlamosak a passzívitására, lustaságra, határozatlanságra, gyávaságra és a hisztérikus viselkedésre.

 

 10 érdekes tény a víz jegyű szülöttekről:

  

  1. meglepően erős az intuitív képességük, és nagyon érzékenyek;
  2. kiváló ízlésvilággal rendelkeznek;
  3. nagyon tudnak szeretni;
  4. erős képzelőerővel rendelkeznek;
  5. romantikus alkatok;
  6. hajlamosak az álmodozásra;
  7. hajlamosak beleragadni érzelmeikbe és a múltba;
  8. Könnyen át tudják érzeni mások fájdalmát, bánatát;
  9. lelkiismeretesek;
  10. mindig kimutatják érzelmeiket.

 

 

A halak fő ásványai:

 

ametiszt gyöngy A tiszta kvarc ametiszt színe általában a lilától a kékes ibolyáig terjedő színvilágban fordul elő. Felettes-energiánkkal együtt rezeg, és olyan segítséget nyújthat, melyet csak rendszeresen gyakorolt és mély meditáció során tudnánk elérni. Emellett elűzi az ártó energiákat, és akár a rossz karmánkat is megváltoztathatja. Az ametiszt a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának a köve. Kiválóan gyógyíthatja fizikaifájdalmainkat, és lelki kimerültségünket egyaránt.

andok oplál gyöngyAz andok-opál képes rá, hogy felerősítse a bennünk lakozó szenvedélyt, a szerelmet, a kreativitást és az élniakarást. A szerelemmel és a vágyakkal hozzák összefüggésbe. Segít feloldani a bennünk rejlő blokkokat és gátakat, melyek korlátokat szabnak bennünk.

opál

Az opálnak számos fajtája ismeretes, mely más és más területen lehet segítségünkre. Általánosságban úgy tartják, hogy az Opál kiváló társ a szorongás és a félelmek elleni vívott harcban. Segít legyőzni a depressziót és az apátiát. Kiválóan hat a légutakra, a keringésre és az ödémára. Lelki szinte fejleszti a kreativitást és a kommunikációs képességeket.

fluorit gyöngy

A fluorit egy rendkívül hasznos és erős védelmező ásvány, mely sejtregenáló hatással is rendelkezik. Lelki szinten magabiztosságot kölcsönöz viselője számára, valamint csökkenti a bennünk fegyülemlett stresszt, megnyugtat és nem utolsó sorban blokkolja geopatikus stresszt.

fekete holdkő gyöngy

holdkő nagyon népszerű ásvány. A szakrális csakra ásványa. Segíthet a hangulatingadozások esetén, valamint kiválóan oldja bennünk lévő negatív energiablokkokat. Segíthet szabadon engedni képzelőerőnket és vágyainkat. Amennyiben nem erősségünk a romantika, akkor ebben is a segítségünkre lehet, mivel erősítheti romantikus oldalunkat. Segíthet hangulatingadozások esetén, oldja az energiablokkokat. Sebgyógyító, bőrt kisimító hatása is ismeretes a kristályterápiában. Hat a mirigyekre, főleg a tobozmirigyre és fokozza a nyirokkeringést is. A szakrális csakra köve, erős női energiákat mozgat.

türkiz gyöngy

A türkiz, mint minden kék színű ásvány, a türkiz is a torok csakra egyik fontos köve. Azt tartják róla, hogy jól nyugtatja az idegeket, hat a torokra, pajzsmirigyre, kommunikációra, növelheti a kreativitást is. A türkiz az indiánok gyógyító köve. Az indiánok, az egyiptomiak és a görögök is védő- és gyógyító kőként tisztelték. Egy régi közmondás szerint: A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.

zafír gyöngy

zafírt a védikus asztrológiában a legerősebb és a leggyorsabban ható drágakőnek tartják, mely sikert, gazdagságot kölcsönöz viselője számára. Olyan emberek számára ajánlott a viselése, akik életük olyan nehéz szakaszában vannak, mely tele van csalódásokkal, vitákkal és hiányzik az életükből a harmónia.


A halak egyéb gyakrabban használt ásványai:

hegyikristály gyöngy

A hegyikristály képes felerősíteni a körülöttünk lévő energiát és más ásványok rezgéseit. Nyugtatja az idegeket, erősíti az immunrendszert. Energiával tölti fel az egész szervezetet, mindegyik csakrára jótékonyan hat. Ösztönzi a növekedést és a fejlődést. Belülről elősegíti a pozitív változásokat.

heliotróp gyöngy

heliotrópot már az régi időkben is a hosszú élettel hozták összefüggésbe, mely védelmezi viselőjét. Testi szinten nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre, és remek hatással van a keringésre. Lekli szinten segít megőrizni a kontrollt, és segít elhatárolódni az olyan nem kívánt bofolyásoktól, mely rendkívüli megterhelést jelent a léleknek.

hematit gyöngy

hematit a gyökér csakra egyik ásványa. Más ásványokkal alkalmazva felerősíti azok hatását, sőt sok ásvány fel is töltődik a közelében. Úgy tartják, hogy erősítheti akaratunkat, és rávilágíthat teljesületlen vágyainkra. Képes elnyelni a minket körülvevő negatív energiákat, és ezzel csökkentve a bennünk felgyülemlett stresszt és szorongást.

akvamarin gyöngy

Az a akvamarin legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. A vízelem köve, egyensúlyban tartja a lelket és a szakrális csakrát.

kékkvarc gyöngy

A kékkvarc főként a víz elemhez és a torok csakrához kapcsolódik. Hűsítő hatású, oldja a feszültséget, csökkenti a gyulladást. A tüdőre, légcsőre, torokra – átvitt értelemben pedig az emberek közti kommunikációra – hat elsősorban. Egyesek depresszióra, motiválatlanságra is használják

jáspis gyöngy

jáspis már évezredek óta jelen van köztünk. Úgy vélték, hogy tulajdonosát megvédi a sérülésektől, ezért a régi időkben a harcosok öltözékét gyakran díszítette ez a csodás ásvány. Rengeteg fajtája ismeretes, és mind más és más jótékony hatással rendelkeznek, de alapvetően serkenti az ivarszerveket és az emésztőrendszert, valamint a jáspis védettséget biztosít viselője számára.

igazgyöngy gyöngy

 A tisztaságnak és a mélyből eredő fénynek a szimbóluma. Az igazgyöngy természete valóban nyugtató rezgéseket kínál, segíti az embert a kiegyensúlyozott vérmérséklet fenntartásában. Ahogy idővel az igazgyöngy rezgései hozzáidomulnak a test rezgéseihez, úgy gyógyító befolyás indul el. Úgy tartják, hogy az igazgyöngy felébresztheti a bennünk lakozó lágy, igazi nőies oldalunkat. Ösztönözhet bennünket az elfogadásra, és a szeretetteljes, békés hozzáállásra. Az igazgyöngy nyugalmat és békét áraszt magából. Segíthet pozitív hozzálást kölcsönözni viselője számára.

Egy kis ízelítő a Halak csillagjegy ásványaiból készült ásvány tárgyainkból:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

A szerencsefák más néven az életfák

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ásvány

Március hónap ásványa: az Akvamarin

Bak általános jellemzése

Vízöntő általános jellemzése

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg általános jellemzése

Skorpió általános jellemzése

Nyilas általános jellemzése