Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Március hónap ásványa: az akvamarin

Március hónap ásványa: az akvamarin

Március hónap ásványa: az akvamarin

Összefoglaló:

Az akvamarin színárnyalatát tekintve a leggyakrabban előforduló kék színben található, de ez a tengerzöldtől egészen a kékig változhat. Mivel jellemző rá a többszínűség (az az a pleokroizmus), ezért fontos szerepet játszik a csiszolás formája és annak minősége is. De a poláros fénnyel átvilágított ásvány is képes más és más színvariációt magára ölteni, ha különböző irányokba forgatjuk. Keménysége: 7,5-8.

 

Az akvamarin legendája és néphagyománya

 

Egy ősi legenda szerint az akvamarin a tengerfenékről, a hableányok által féltve őrzött ládáikból származik, és ezért lett ez a tengeri kék színekben pompázó ásvány a tengerészek és a tengeren utazók szerencseköve.

 

Az ókorban színének és a vízhez hasonló visszatükröződésének köszönhetően nagyon keresett volt. A rómaiak úgy állapították meg az akvamarin minőségét, hogy tengerbe merítették az ásványt, és csak azokat vélték értékesnek, melyek elsüllyedtek a vízben.

  

Az akvamarin fellelhetősége

 

Külföldi lelőhelyeit tekintve a legfontosabbak Brazíliában, Madagaszkáron, Pakisztánban, Oroszországban és az USA-ban találhatóak. Apróbb példányokat találhatunk Nigériában is.

 

 

 

Akvamarin a kristálygyógyászatban

 

A kristálygyógyászat szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. A vízelem köve, egyensúlyban tartja a lelket és a szakrális csakrát (a szakrális csakra eleme a víz). Nyugtató rezgései képesek csillapítani az agressziót. A depresszió és a szorongás legyőzésében is kiváló társ.  Úgy tartják, hogy ereje képes felébreszteni viselőjében a toleranciát és segít legyőzni a másokkal szembeni előítéleteket. Védi az aurát és összhangba hozza a csakrákat.

Testi szinten az akvamarin képes élénkíteni a szervezetet, ezért kiváló hatással van az immunrendszerre. Támogatja a szemet. Segít az allergiás és a szénanáthás tünetek enyhítésében.

 

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): hormonháztartás, látás, immunrendszer erősítő, teljesítőképesség és a céltudatosság növelés, bátorság, kommunikáció, depresszió, pajzsmirigy, anyagcsere szabályozás.

    

 

 Érdekességek az akvamarinról

 

  • előfordulhat olyan az akvamarin felületén, hogy egy négy- vagy hatágú csillag jelenik Ezt aszterizmusnak nevezik;
  • neve a latin eredetű aqua (víz) és mare (tenger) szavakból ered;
  • általában átlátszatlan formájában elérhető áron értékesítik, az átlátszó formája nagyon drága;

 

 

Az akvamarin kiválóan társítható az alábbi csakrákhoz

 

Torokcsakra

A torokcsakra az ádámcsutka tájékán helyezkedik el. A torokcsakrához a beszédet, a hatékony kommunikációt, a kreatív önkifejezést és az őszinteséget társítják. A kiegyensúlyozott torokcsakrával kepések vagyunk megfelelően kifejezni magunkat.

 

Szakrális csakra

A szakrális csakra a köldök és a nemi szervek között található. A szexuális, fizikai és művészi tevékenység csakrája. Az érzelmekhez, a szexualitáshoz és a kreativitáshoz kapcsolódik. Az elfogadásra, az önértékelésre, a másokkal való kapcsolatra és a kreativitásra vonatkozik. Közvetlenül kapcsolódik a belekhez, vesékhez, hólyaghoz és petefészkekhez.

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Csakra ásvány karkötők - Karkötők - Milana Ásvány

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott az akvamarin:

 

 Vízöntő;

 Halak;

 Szűz;

 Mérleg;

 Skorpió.

 

 Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

 Horoszkóp ásvány karkötők - Karkötők - Milana Ásvány 

 

  

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A szerencsefák, más néven az életfák története

A depresszió elleni ásványok

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ásvány

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Január hónap ásványa: a Gránát

Az ametiszt

Április hónap ásványa: a Gyémánt

Május hónap ásványa: a Samaragd

Június és Július hónap ásványa: az Igazgyöngy és a Rubin

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Szeptember hónap ásványa: a Zafír

November hónap ásványa: a Topáz

December hónap ásványa: a Türkiz