Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A szerencsefák más néven az életfák

A szerencsefák más néven az életfák

 

A szerencsefák más néven az életfák története

 

Összefoglaló:

Téged is érdekel ezeknek a szemet gyönyörködtető ásvány szerencsefáknak az eredete, legendája és szimbolikája? Akkor gyere és tarts velem ebben a blogbejegyzésben és fedezzük fel együtt mi is rejlik a szerencsefák történetének hátterében.

 

A szerencsefa, életfa eredete és szimbolikája

A legkorábbi ábrázolása i.e. 7000-re tekinthető vissza, melyet a mai Törökország területén találtak.

Az őstörténetekben hallható mitikus növényeket nevezték életfának, melyeket valójában a népnyelvben azokkal az örökzöldekkel azonosították, melyek télen sem hullajtották le a leveleiket. Az életfa koronája szimbolizálja az univerzummal való összeköttetést, és emlékeztet arra, hogy nem vagyunk egyedül az életben. Lombja, mely az ég felé néz feltölt minket az univerzum energiáival. Gyökerei ugyanakkor mélyen a földbe gyökereznek, melyek az életerőt, stabilitást szimbolizálja. A földhöz való kapcsolódást. 

Szimbólumát tekintve számos vallásban jelenik meg a szerencsefa vagy más néven életfa. Az életfa különböző jelentésekkel bírhat az egyes vallások szerint. A vallástörténetet tekintve az ókortól kezdve ismert elnevezés az életfa. Lássunk ebből néhányat.

 

 

A szerencsefák a legendák és néphagyományok szerint

 

Biblia: a bibliát tekintve az áll benne, hogy a Paradicsomban állt az Élet fája, melyről Ádám és Éva az almát elvette. Miután az első emberi pár evett az Élet fájának gyümölcséből az Isten kiűzte őket a Paradicsomból, hogy nehogy az örök életet is megszerezzék.

Buddhizmus: a felvilágosodás fájának tartják, és Bódhi-fának nevezik. Szent szimbólumnak tekintik, mivel Buddha a fa alatt érte el a felvilágosodást.

India: Indiában a Bódhi-fa legendája is összeér az Életfa mítoszával, mely szerint a gyökerei az égből erednek és a fa árnyéka az egész világ fölé terjeszkedik.

Irán: az iráni mitológiában a Világhegy tetején található az Életfa.

Kelta hiedelmek: a kelta hiedelmek szerint a fa gyökerei a "más világot" szimbolizálják. Számukra az életfa a hitükben egy nagyon jelentős szimbólum.

Ősgermán: az ősgermán hiedelmekben a Yggdrasill fa jelenik meg, mely egy örökzöld kőris. A fa tövében egy forrás ered, melyből Odin a bölcsesség Istene a bölcsességet issza.

Az általános népi hiedelemben azokat a fákat nevezik életfának, melyek egy-egy emberi életet szimbolizálnak. Népi szokás volt, hogy például az évnegyedkezdésre tartandó ünnepségekre faágalakú, vagy valódi   faágra csavart süteményeket készítettek. A népmesékben úgy találkozhatunk a fával, hogy általában a mese hőse kemény próbákon és viszontagságokon megy keresztül ahhoz, hogy eléjre a halhatatlanságot őrző gyümölcsös fát, melyet általában a 3 vagy a 7 fejű sárkány őriz.

 

 

 

A szerencsefa a Feng Shui-ban

A szerencsefát a Feng Shui életfának nevezi, mivel ásvány/kristály levelei az örökkévalóság szimbólumának jegyében sohasem hervadnak el. Az ősi kínai hagyomány szerint, amennyiben megfelelő helyre tesszük a fácskát, akkor az adott életterület megerősített és jó energiákkal teli lesz. A Feng Shui szerint a szerencsefa harmonizálja és egyben energetizálja is környezetünket, mely elengedhetetlen a Feng Shui területén.

 

Szerencsefa a kristálygyógyászatba

A kristálygyógyászatban úgy tartják, hogy attól függően, hogy milyen ásvány vagy ásványok díszítik a szerencsefa lombkoronáját, azok rezgéseikkel feltöltik és energiával láthatják el szervezetünket, s lelkünket egyaránt. Belső szerveink, és elménk működésére is kiváló hatással lehet. A honlapunkon található szerencsefáknál mindig leírjuk részeletesen, hogy az adott ásvánnyal díszített lombkorona milyen hatással lehet testünk és lelkünkre.

Szerencsefa bemutatása videóban

 

Ha szeretnéd, akkor nézd meg a mi kézzel készített szerencsefáinkat!

 

 

 

Ez is érdekelhet:

A pánikbetegség és az ásványok

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A depresszió elleni ásványok

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás