Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A depresszió elleni ásványok

A depresszió elleni ásványok

 

A depresszió elleni ásványok

 

Összefoglaló:

Mi az a depresszió?

 

Biztos mindenkinek ismerős az érzés, hogy felkelünk, de rossz a hangulatunk, szomorúak vagyunk és igazából nincs kedvünk semmihez sem. Ez egy teljesen természetes dolog. Nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolni. Viszont, ha ez huzamosabb ideig tart és olyan tünetekkel társul, mint például az ingerlékenység, szorongás, nyugtalanság, türelmetlenség, indokolatlan sírás, akkor lehetséges, hogy komolyabb a probléma. Lehet, hogy a depresszió ütötte fel a fejét életünkben. Fontos tudni, hogy gyakran nemcsak érzelmi, hanem fizikai formában is meg tud mutatkozni a depresszió. Ilyen lehet például, ha valaki alvászavarral küzd, sokkal nagyobb vagy éppen sokkal kevesebb étvágya van, álladóan fáradtsággal küzd, sokkal többet iszik vagy dohányzik az átlagnál. A legjellemzőbb, hogy a fizikai és lelki tünetek együttesen jelentkeznek, de amennyiben ténylegesen depresszióról lehet szó, akkor minimum 5 tünetnek több, mint 2 hete folyamatosan fent kell állni.

 

 

Miért alakul ki a depresszió?

Mit is jelent a depresszió és hogyan is alakul ki? A kialakulását illetően számos ok létezik, melyek alapvetően egyénenként változnak. A leggyakrabban akkor szokott megjelenni a depresszió, amikor valami trauma/megrázkódtatás ér bennünket. Ilyen lehet például, ha elveszítünk valakit az élők soraiból, aki nagyon közel állt hozzánk, vagy ha anyagi nehézségekkel kell szembenéznünk, mely rányomja bélyegét az mindennapjainkra. De kiváltó ok lehet akár egy betegség is vagy a munkahelyünk elvesztése. Gyermekeknél gyakori a depresszió megjelenése például a szülők válása után.

 

Hogyan győzzem le a depressziót?

  1. Mély beszélgetések

 Ha egy barátodon vagy ismerősödön segítenél, akkor sokszor az is segíthet, ha egyszerűen meghallgatod, hogy mi az, ami igazán nyomja a szívét és a lelkét. Ha azonban te magad érzed rosszul magad, akkor keresd fel az egyik barátodat (vagy egy olyan személyt, akiben feltétel nélkül megbízol) és öntsd ki neki a lelkedet.

 

 

 2. Sport és testmozgás

Az egyik leghatásosabb a depresszió legyőzése elleni harcban a sport. A sportolás ugyanis endorfint termel, mely remek hangulatot kölcsönöz nekünk, és mindemelett kitisztítja gondolatainak és enyhíti a gyötrő alvászavart is. Ha bármely fizikai okból kifolyólag nem tudunk sportolni, akkor tegyünk egy nagy sétát a szabadban vagy egy erdőben. Hidd el, az elme kitisztul és fel is töltődsz energiával!

 

 

3. Tanácsadás, önsegítő csoportok

Segítséget nyújthat az is, ha keresünk egy tanácsadót vagy akár egy olyan önsegítő csoportot, melyek még hasznosabb tanácsokkal tudnak ellátni bennünket, vagy akár bizalommal elkísérnek minket a gyógyulás útján.

 

 4. Az ásványok gyógyító ereje

A kristálygyógyászat tanai szerint számos ásvány képes rezgéseivel segíteni a depresszió legyőzését. Biztos halottál vagy olvastál már arról, hogy bizonyos ásványok pozitív hatással lehetnek a depresszióra. A föld (vagy ahogyan a keletiek nevezik: Földanya) számos csodálatos, tiszta és gyógyító varázsenergiát hordoz magában, és úgy tartják, hogy az ásványok ezeket az gyógyító energiákat rezgések formájában magukba zártak, és magukban hordozzák. Ezekkel a rezgésekkel segítenek és gyógyítanak bennünket. Mindig éppen azzal a rezgéssel, amire éppen testünknek vagy lelkünknek szüksége van. 

 

 

Milyen ásványok segítenek a depresszió ellen?

 

akvamarin gyöngy

 Az akvamarin a legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. Növeli a céltudatosságot és a teljesítőképességet. Segíti a depresszió legyőzését. Bátorságot kölcsönöz viselője számára.

amazonit gyöngy

 Az amazonit a lelki problémák nagy segítője. Derűt és boldogságot kölcsönöz viselője számára. Hatására kiegyensúlyozottabbak leszünk és energiával töltődik fel testünk s lelkünk egyaránt.

lápisz lazuli gyöngy

 A lapis lazulinak, vagy más néven lazuritnak stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet.

gránát gyöngy

 A gránát a segítség köve. A kristálygyógyászat praktikái szerint a gránát gyógyhatása a regeneráló energia, ezért kiváló a depresszió legyőzésére. Mindemelett önbizalmat is kölcsönöz viselője számára, hiszen a gyökér csakrához, az életenergiához köthető ásvány.

opál gyöngy

 Az opál kiváló társ a szorongás és a félelmek elleni vívott harcban. Segít legyőzni a depressziót és az apátiát.

kunzit gyöngy

 A kunzitot egyesek boldogságfokozóként emlegetik, amely tisztítja az aurát, nyugtat, segíti a kapcsolatteremtést, a kritika elfogadását, fejleszti a toleranciát és szolgálatkészséget.

citrin gyöngy

 A citrin az öröm, a bőség és az átalakulás ásványa. Erős védelmező ásvány, amely auratisztító, regeneráló hatással bír. 

borostyán gyöngy 

 A borostyánról úgy tartják, hogy segíthet nekünk érvényesülni az életben. Segíthet anyagcserénk megfelelő működésében és távolt tartja tőlünk a negatív energiákat. Ezek mellett még rengeteg pozitív hatást tulajdonítanak neki: reumatikus fájdalmak, lázcsillapítás, sebgyógyulás, fogzás, optimizmus, életöröm.

napkő gyöngy

 A napkő az egyik legjobb ásványunk. Aktiválja a szervezet öngyógyító képességét, energiát biztosít viselője számára. A boldogság és a hosszú élet kristálya.

olivin gyöngy

 Az olivin vagy más néven peridot a kristálygyógyászat tanai szerint segít elfeledtetni gondjainkat, és közben tisztítja testünket, s lelkünket egyaránt. Segít legyőzni a bennünk dúló haragot, dühöt, bűntudatot és a féltékenységet. 

rutillkvarc gyöngy

 A rutillkvarc egyes írások szerint a rutilkvarc képes fokozni testünk regenerációs képességét, serkenteni és optimalizálja testünk energiaáramlását. Lelki szinte segít a depresszió legyőzésében, és oldja a bennünk felgyülemlett félelmeket, valamint az ebből eredő blokkokat.

turmalinos kvarc gyöngy

 A turmalinos kvarc. A turmalint tartják az egyik legerősebb ásványnak, mely már az ókorban is nagy ismeretségnek örvendett. Segít visszatérnünk a helyes útra, melyről letértünk. Emellett segíti az önbeteljesedést és a belső béke elérését. A csakrákat kiválóan tisztítja.

görögdinnye turmalin gyöngy

 A görögdinnye turmalin segít visszatéríteni bennünket a helyes útra, melyről leléptünk. Belső békét és önbizalmat kölcsönöz viselője számra. Úgy tartják. hogy hatékony feledő ásvány, mely általános védelmet biztosít.

 

Én magam is készítettem pár ásvány karkötőt, mely kifejezetten a depresszió ellen hatásos ásványokból készültek. Ezeket, ha van kedved ITT meg tudod nézni. :) De nézz szét ásvány termékeink között is, mert ott is találhatsz a fentebb említett ásványokból ékszereket, lakásdekorációkat, tárgyakat. : )

 

FIGYELEM!

Ne feledd! Az ásványokkal történő átfogó gyógyítás nem helyettesíti a hagyományos gyógyszeres kezelést, valamint a szakszerű orvosi ellátást. Az itt leírtak a tradicionális szakirodalmak, feljegyzések, valamint a kristálygyógyászat tanai alapján készültek. Amennyiben nagyon aggódsz barátod vagy saját magad testi épséget illetően, akkor mindenképpen fordulj szakemberhez vagy kérj szakértői tanácsot és iránymutatást valamelyik segélyvonalon!  (A Btk. 187. törvény módosítása nyomán erre fel kell hívnunk a figyelmet.).

 

Egy kis ízelítő a fentiekben leírt ásványokból készült termékeinkből, melyek segítséget nyújthatnak a depresszió legyőzésében:

 

Ez is érdekelhet:

A pánikbetegség és az ásványok

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ásvány

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás