Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Augusztus hónap ásványa: a Peridot más néven az Olivin

  

Összefoglaló:

A peridot

Elnevezése feltételezhetően egy arab szóból ered, mely a „faridat”. A „faridat” azt jelenti, hogy „ékkő”. A peridot a szilikát ásványok csoportjába tartozik, mely a kőzetalkotó ásványok egyik legfontosabb csoportja. Színösszetételét tekintve ez a drágakő alapvetően olajzöld színű, de attól függően, hogy mennyi vasat tartalmaz a kristály szerkezete, ez a csodás drágakő a sárgás-zöld színtől kezdődően egészen a barnás-zöld színváltozatok fellelhető. A legértékesebb színváltozata a sötét és az olajzöld. Mivel csodás zöld színben pompázik, ezért sokszor előfordul, hogy összekeverik a smaragddal. Az ókorban úgy tartották, hogy védelmet biztosít viselője számára, és távol tartja a gonosz entitásokat. Napjainkban az aura védelmének megerősítésére használják.

 

A peridot fellelhetősége

Az olivincsoportba tartozó ásványok előfordulás elég gyakori. Viszont igazán minőségi peridot drágakövet nagy nehéz találni, mert nagyon ritka. A magmatikus kőzetekben gyakran található peridot, valamint a megszilárdult lávában. Magyarországon a bazalthegyekben fordul elő (Tapolcai-medence, Medves-fennsík).

 

A peridot gyógyhatása

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): 

A kristálygyógyászat tanai szerint a peridot segít elfeledtetni gondjainkat, és közben tisztítja testünket, s lelkünket egyaránt. Segít legyőzni a bennünk dúló haragot, dühöt, bűntudatot és a féltékenységet. Testi szinten jó hatással van epénkre, májunkra és a beleinkre. Segíti testünk méregtelenítését.

  

  Érdekességek a peridotról

  • Az eddig valaha talált legnagyobb peridot egy 310 karátos (mely 62 gramm) ásvány. Ez jelenleg Washington DC-ben található a Smithsonian Intézetben.
  • Rengeteg antik ékszerben lévő peridot az ókori Egyiptomból származik.
  • Az egyetlen olyan drágakő, mely gyakran megtalálható a meteoritokban.
  • Ennek a csodás ásványnak 3 elnevezése is létezik: peridot (arabul: „ékkő”, olivin (latinul: „oliva”) és krizolit (görögül: knüsszosz lithosz az az arany-kő).
  • Már 3000 éve a Vörös-tengeri Topazosz szigetén bányászták.
  • Egyes feljegyzések szerint Napóleon egy peridot ásványokkal díszített ékszert adott szerelmének, hogy ezzel fejezze ki leírhatatlan szerelmét.

  

Melyik csakrához társítható a peridot?

Harmadik szem csakra;

A harmadik szem csakra a szemöldökök között található, és az intuícióval és a magasabb én tudattal függ össze. Az intuíció és a lelki képességek energiáira vonatkozik. Ez a csakra közvetlenül kapcsolódik az idegrendszerhez, és szabályozza az összes pszichés parancsot. Ez a tudat központja.

Szívcsakra.

A szívcsakra a mellkas közepén a szívközpontunkban található, ahol feldolgozzuk és tároljuk az érzelmi élményeinket. Az önzetlenség, a szeretet és az odaadás iránti érzésünkhöz kapcsolódik a szívcsakra. Amikor energiaközpontja aktiválódik és megtisztul, az energetikai test szeretetet sugároz, és ez a pozitív energia pozitív hatásokat vonz az életünkbe, és megerősíti a már meglévő kapcsolatainkat. A szívcsakra elősegíti a szeretetet, odaadást, önzetlenséget és a jószívűséget. Közvetlenül kapcsolódik a tüdőhöz és a szívhez.

 A csakrákről és ásványaikról bővebben itt olvashatsz:

7 csakra részletes bemutatása és ásványai (milana.hu)

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Egyedi kézzel készített csakra ásvány karkötő, valódi minősé (milana.hu)

 

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott a peridot 

Ikrek;

Rák;

Oroszlán

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

Egyedi kézzel készített horoszkóp ásvány karkötő, valódi min (milana.hu)

  

 

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Január hónap ásványa: a Gránát

Február hónap ásványa: az Ametiszt

Március hónap ásványa: az Akvamarin

Április hónap ásványa: a Gyémánt

Május hónap ásványa: Smaragd

Június és Július hónap ásványa: az Igazgyöngy és a Rubin

Szeptember hónap ásványa: a Zafír

Október hónap ásványa: az Opál

November hónap ásványa: a Topáz

December hónap ásványa: a Türkiz