Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

 Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

 

Összefoglaló:

Az Oroszlán

Július 23. napján átléptünk az Oroszlán csillagjegybe. Az július 23. – augusztus 22. között születettek tartoznak az Oroszlán csillagjegyhez. Uralkodó bolgyója a Nap. A jegy szülötte végtelen energiával rendelkezik. Már-már úgy is érezhetjük, hogy irigyek vagyunk rá. Tele vannak energiával, életerővel, tervekkel, pozitivitással. Szinte örök mozgásban van. Elképesztő aktivitásából adódoan nem csoda, hogy az Oroszlán türelmetlen. Ő lesz az, aki vásárlásnál biztosan megkeresi a leggyorsabban haladó sort, vagy aki annak alapján rendel ételt az internetről, hogy hol a legrövidebb a kiszállítási idő. Az Oroszlánt gyakran látni vezető pozícióban. Nem véletlenül! Egy igazi vezető alkat, aki munkájával, ötleteivel és kitartásával képes rengeteg pénzt tud megkeresni.

Viszont abból adódóan, hogy türelmetlen alkat, így nem árt odafigyelnie arra, hogy munkahelyén reális feladatmennyiséget várjon el kollégáitól. A legpozitívabb tulajdonságuk az az, hogy rendkívüli módon ragaszkodóak. Gondoskodnak családjukról és barátaikról, elhalmozza szeretteit ajándékokkal. Biztos lehetsz benne, hogy egy Oroszlán ápolni fogja a kapcsolatotokat. Nem fogod azt érzeni, hogy csak akkor beszéltek, ha te keresed őt.

Mind ezek mellet a jegy szülöttei igen naivak és öntörvényűek. Noha nem gondolnánk, hogy egy ilyen domináns jegy naiv lehet, de az Oroszlánt igen könnyű csőbe húzni.

A világról határozott elképzeléssel rendelkeznek, és ennek ellentetjéről iszonyatosan nehezen lehet őket meggyőzni. Nem lehetetlen, de fel kell kötni a gatyánkat, ha a világnézetét és az elképzeléseit szeretnénk megváltoztatni.

 

 5 érdekes tény az Oroszlán csillagjegyről

 1. nagylelkű;
 2. megóv téged;
 3. őszinte, egyenes;
 4. mindent szívesen előre megtervez;
 5. végtelen energiával rendelkezik.

 

 

Az Oroszlán, mint tűz jegy

 

A tűz jegy szülöttei gyakran túlfűtöttek, és lobbanékonyságuk következtében hajlamosak a balesetekre. Túlzott lelkesedésed sok elkezdett, ám be nem fejezett dologhoz, és rosszabb esetben kiégéshez vezethet.

Ha kiegyensúlyozatlan vagy, fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességed csökken. Mindemellett emésztési problémák léphetnek fel nálad. Rosszabb periódusaidban kimondottan rideg lehetsz a hozzád közelebb állókhoz, valamint hajtóerőd, bátorságod és kitartásod is csökkenhet.

10 érdekes tény a tűz jegyű szülöttekről:

 1. ha valamit elterveznek, azt végig is csináljál;
 2. ösztönösen cselekszenek, és tudják, hogy mi a helyes;
 3. kiváló vezetők;
 4. becsületesek, őszinték, nyitottak;
 5. nagylelkűek;
 6. függetlenek;
 7. keményen dolgoznak (már-már munkamániásak is lehetnek);
 8. könnyen megsértődnek;
 9. elrejtik félelmeiket;
 10. gondtalanok, könnyedén átlendülnek a problémák felett.

 

 

Az Oroszlán szimbólumának jelentése

Maga az oroszlán csillagkép a nemeai oroszlánról kapta a nevét, akit Héraklész a tizenkét munkájának egyike alkalmával pusztított el. Az oroszlán szimbolizálja a hatalmat és a nemes erőt. Egy uralkodói szimbólum, mely a történelem során számtalan ábrázolás formájában megtalálható (épületek, szobrok, páncélok, királyi házak jelképei). Nem csoda, hogy a mitológiában a Nap a férfiasság szimbóluma, és ez az Oroszlán uralkodó bolygója, hiszen ez a jelkép az új élet sarjadásának, az erőnek és a bátorságnak a szimbóluma.

 

Az Oroszlánhoz leginkább illő horoszkópok

 A leginkább hozzá illő párt a Ikrek, Kos és a Nyilas jegyű emberek mellett találhatja meg.

Az Ikrekkel képes talán a legnagyobb egyetértésnem és szimbiózisban együttélni.Érzelmileg tökletesen összepasszolnak. Az oroszlánt boldoggá teszi az ikrek fáradhatatlan fantáziája.

 A Kossal mind a ketten született vezetők. Ezért is sem csoda, hogy ők ketten tökéletes párt alkotnak. Mind fizikaliag, mind pedig érzelmileg is nagyon vonzzák egymást. A két tűz jegy szenvedélyessége nem ismer határokat. 

 A Nyilassal remekül egy húron tudnak pendülni, és hasonlóképpen látják a világot, ezért életritmusok tökéletes szinkront képez és személyiségük egymásra talál a harmóniában. Talán az Oroszlán az egyetlen olyan jegy, mely meg tudja érteni a Nyilas szabadságvágyát, mivel mind a két tűz jegy hódol a kalandok iránti szenvedélyének.

 

Érdemes szétnézned az Oroszlán csillagjegy szülötteinek készült ásvány karkötőink, ásvány ékszereink között, tényleg sok szépséget találhatsz! :)

 

 

Az Oroszlán ásványai

Fő ásványai: hegyikristály, bronzit, gyémánt, gránát, peridot, rubin.
Egyéb gyakrabban használt ásványai: aventurin, rutilkvarc, szodalit, holdkő, kékkvarc, tirgrisszem.

hegyikristály gyöngy 

 Egyes írások szerint a hegyikristály képes a más ásványok által kibocsájtott rezgések felerősítésére, valamint a minket körülvevő energiákat is képesek felerősíteni, és eközben energiával is látja el, tölti fel egész szervezetünket, mely hatására elősegítheti belülről a pozitív változásokat. Idegeinkre nyugtató hatást fejthet ki, valamint az ásvány birtokában immunrendszerünket is erősítheti. Ösztönözheti növekedésünket és fejlődésünket. Mindegyik csakránkra jótékony hatást fejthet ki.

 

bronzit gyöngy

 

A kristálygyógyászatban úgy tartják, hogy testi szinten a bronzit kiválóan csillapítja a fájdalmat, oldja a görcsöt és kiváló a magnéziumhiány okozta betegségekre. Lelki szinten erősíti idegrendszerünket és oldja bennünk felgyülemlett stresszt. Csökkenti a bennünk rejlő bizonytalanságot és határozatlanságot. A bronzit pozitív energiával tölt fel és megmutatja nekünk a helyes utat.

 

gyémánt gyöngy

 

A kristály biblia szerint a gyémánt segíthet ráhangolódni a jóra, és tudatosságunk javításában is a hasznukra lehet. Ugyanakkor még energiát is ad és fokozza a kreativitást. Segíthet a tisztánlátásban, a telepátiában és a spirituális látásmód fejlesztésében. Aki nehezen, vagy egyáltalán nem emlékszik álmaira, annak a gyémánt ásványkiváló választás lehet, mert az irodalmak szerint segíthet visszaemlékezni álmainkra. Az ásvány tiszta rezgései megtisztíthatják testünket, méregteleníti azt. Ezért is tulajdonítanak neki fiatalító hatást. A problémák legyőzésében is hű társuk lehet, mely kapcsán világossá válnak és felismerjük a problémák gyökerét. Ha meditáció közben használjuk, akkor összeköttetést teremthet az értelem és a szellem között. A gyémánt, mint ásvány talán a legjobban tisztítja az elektromágneses szennyeződéseket, és az ez által felmerülő álmatlanságra is kiváló. Úgy tartják, hogy kiváló az anyagcsere helyreállítására és csökkentheti a bennünk felgyülemlett stresszt.

gránát gyöngy 

 A gránát a segítség köve. A kristálygyógyászat praktikái szerint a gránát gyógyhatása a regeneráló energia. Ezért jó hatással van a szívre, májra, tüdőre, immunrendszerre, nemi szervekre. Önbizalmat is ad, hiszen a gyökér csakrához, az életenergiához köthető kő.

aventirun gyöngy 

 Az aventurin szintén a szív csakra egyik ásványa, melyet a szív gyógyító köveként is neveznek. Erős gyógyító kő, mely nyugalmat áraszt, és így viselője kiegyensúlyozottság, pozitív életszemlélet birtokába kerül. Segíthet legyőzni a félelmeket, aggódást, miközben véd a stressz ellen. Segíthet a mély, és nyugtató alvás elérésben. Kiváló a Jin-Jang energia harmonizálásában. Véd az energiavámpíroktól és védi auránkat.

rutillkvarc gyöngy

 

Egyes írások szerint a rutilkvarc képes fokozni testünk regenerációs képességét, serkenteni és optimalizálja testünk energiaáramlását. Légúti megbetegedéseinkre is kiválóan hat, de főként a hörgőgyulladás fennállása esetén lehet segítségünkre. Lelki szinte segít a depresszió legyőzésében, és oldja a bennünk felgyülemlett félelmeket, valamint az ebből eredő blokkokat. Kiváló segítség az olyan szexuáliszavarok, potenciazavarok ellen, melyek a túlfeszültségből adódnak.

szodalit gyöngy 

 A szodalit a torok csakra ásványa. A 12 mesterkristály egyike. Az önbizalom kövének is szokták nevezni. Lehetőséget ad arra, hogy megismerjük önmagunkat, gyorsítja a fejlődésünket, de leginkább az önbecsülésünket növeli, és arra sarkal, hogy mindig kimondjuk azt, amire gondolunk. Rávilágít a saját hibáinkra és segítségével világosabban láthatjuk az elérni kívánt célokat.

 

holdkő gyöngy

 

holdkő segíthet hangulatingadozások esetén, oldja az energiablokkokat. Sebgyógyító, bőrt kisimító hatása is ismeretes a kristályterápiában. Hat a mirigyekre, főleg a tobozmirigyre és fokozza a nyirokkeringést is. A szakrális csakra köve, erős női energiákat mozgat.

 

kék kvarc gyöngy

 A kék kvarc lelki szinten segít enyhíteni a bennünk felgyülemlett stresszt, a félelmeket, depressziót. Segíthet leszámolni a kényszeres viselkedésmintákkal. Megtanít minket arra, hogy könnyebben tudjuk venni az életet. Testi szinten úgy tartják, hogy a kék kvarc jótékony hatással van a rosszullétre, csillapítja a hányingert és enyhíti a fejfájást és a görcsöket.

tigrisszem gyöngy

 

tigrisszem bátorít, erősít minket. Felébreszti a bennünk szunnyadó harcost. Segítségével legyőzhetjük félelmeinket. Segít, hogy tisztán lássuk a dolgokat. Felvidítja viselőjét, megvéd bennünket a hamis barátokkal szemben.

peridot gyöngy

 

peridot a kristálygyógyászat tanai szerint a peridot segít elfeledtetni gondjainkat, és közben tisztítja testünket, s lelkünket egyaránt. Segít legyőzni a bennünk dúló haragot, dühöt, bűntudatot és a féltékenységet. Testi szinten jó hatással van epénkre, májunkra és a beleinkre. Segíti testünk méregtelenítését.

 

rubin gyöngy

 

A rubin és a zafír lényegében ugyanaz a kő, kivéve, hogy a rubin nyomokban tartalmaz krómot, és ennek köszönheti vörös színét. Keménysége: 9. A rubin az erő és a bátorság szimbóluma. Úgy tartják, hogy örömet és életerőt ad viselője számára. Sajátos kisugárzásával megelőzi a szerelmesek közti vitát. Erősítheti a tüdőt és enyhítheti a haragot (ami a tüdőt betegíti).


Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Bak horoszkóp jellemzői és ásványai

Vízöntő horoszkóp jellemzői és ásványai

Halak horoszkóp jellemzői és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg horoszkóp jellemzői és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Nyilas horoszkóp jellemzői és ásványai