Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

 

 

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

 

Összefoglaló:

Az Ikrek

Május 22. napján átléptünk az Ikrek csillagjegybe. A május 21. – június 21. között születettek tartoznak az Ikrek csillagjegyhez. 

Uralkodó bolygója a Merkúr.

Az Ikrek csillagjegyű ember nagyon szeret beszélni. Nagyon kedvesek és okosak (ha férfiról van szó, akkor igen sármos, jóképű). Néha azonban jellemző rájuk, hogy kapkodnak és ingerlékenyek. Az Ikrek jegyet talán két kulcsszóval lehetne leírni: változékony és kiszámíthatatlan. Lételeme a kommunikáció, és talán éppen ezért nagyon nyitott a világra. Kíváncsiságának köszönhetően minden érdekli. Szeret új dolgokat tanulni és megismerni. Imádja, ha zajlik körülötte az élet. Nagyon intellektuális típus. Gyors felfogóképességének köszönhetően remek vállalkozó, melyet az élet bármely területén tökéletesen kamatoztathat.

  

5 dolog, ami az Ikrek jegyet jellemzi:

  1. a legapróbb dolgoknak is örülni tud;
  2. szánt szándékkal sohasem tudna ártani senkinek;
  3. felbosszantja a hazugság és az árulás;
  4. imád beszélni, de ugyanakkor titoktartó és megbízható is;
  5. nem tud egyhelyben ülni.

 

Az Ikrek, mint levegő jegy

A levegő jegy szülöttei egy igazán nyughatatlan személyiségek. Gyakran idegeskednek vagy aggodalmaskodnak, és ezért néha eléggé ingatagok és zárkózottak lehetnek. Rendkívül aktívak és mozgékonyak. Egy igazi örökmozgók, akik nem tudnak megülni egyetlen pillanatig sem. Ezért gondolataik egyik témáról ugrálnak a másikra. Szinte képtelenek egyszerre egy dologra összpontosítani. Ezzel a nyughatatlansággal olykor át tudnak esni a ló túloldalára és hamar kimerülnek, szétszórttá vállhatnak. A levegő jegyűek legfőbb tulajdonsága az értelem. Mivel intellektuális beállítottságúak, ezért szinte szomjaznak a tudásra, melyet szeretnének is továbbadni.

 

10 érdekes tény a levegő jegyű szülöttekről:

  1. a szabadság a lételemük. Nem szeretik az ellenőrzést és a bezártságot;
  2. a tettek emberei;
  3. előre eltervezik a dolgaikat;
  4. gondolkodás nélkül lépnek ki a konfortzónájukból;
  5. idealisták;
  6. gyakran álmodoznak;
  7. született társalgók, vitában verhetetlenek;
  8. szeretnek elméleteket gyártani;
  9. az egyensúly meglétére törekszenek;
  10. kíváncsi természetek, szeretnek kérdezősködni.

 

Az ikrek szimbólumának jelentése 

Az Ikrek jegy szimbólum a kettőség alapvető jellegére utal. Az emberi tudat kettősségét, a belső és külső jellemzők kettőségére utal. Az ókori Egyiptomban a csillagjegyet két növény szimbólumával ábrázoltál, és csak a későbbiekben alakult ár a római kettes számra emlékeztető szimbólummá. Olyan ábrázolási módja is létezik ennek a csillagjegynek, mely egy templom kapunak az alakjában szerepel és oszlopai eltérőek. A nappalt és az éjszakát (az egyik világos, a másik sötét) szimbolizálja. Ez a fajta megjelenített kettőség ugyanakkor nem csak az ellentéteket szimbolizálja, hanem a két egymást kiegészítő párt is.

 

 

Érdemes szétnézned az Ikrek csillagjegy szülötteinek készült ásvány karkötőink, ásvány ékszereink között, tényleg sok szépséget találhatsz! :)

Az ikrekhez leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt a Mérleg, Vízöntő, Oroszlán és Kos jegyű emberek mellett találhatja meg.

  Az Mérleggel azért alkotnak jó párost, mert az Ikrek a többrétű személyiségének köszönhetően, remekül tudja kezelni a Mérleg hangulatingadozásait és személyiségét.

 

 A Vízöntővel nagyon mély és valódi szerelem alakulhat is. Kapcsolatuk sohasem unalmas, és nagy erősségük, hogy kiváló a konfliktuskezelési technikájuk, így ők ketten bármit meg tudnak beszélni egymással.

 Az Oroszlánnal képes talán a legnagyobb egyetértésnem és szimbiózisban együttélni.Érzelmileg tökletesen összepasszolnak. Az oroszlánt boldoggá teszi az ikrek fáradhatatlan fantáziája.

A Kossal azért alkothatnak tökéletes párt, mert az Ikrek (aki mély szellemi kapcsolatra vágyik) tökéletesen megtalálja ezt a Kos jegy szülöttével. A kettőjük kapcsolata tökéletesen kielégíti az Ikrek tudásvágyó természetét.

Az ikrek ásványai

Fő ásványai: borostyán, citrin, Imperial-topáz, mochaachát, tigrisszem.
Egyéb gyakrabban használt ásványai: rutilkvarc, terjkvarc, hegyikristáy, kalcedon, apatit, peridot, igazgyöngy.

borostyán gyöngy

 A borostyán tekinthető az emberiség első drágakövének, mely igazaból egy fokozatosan elásványosodott gyanta. Úgy tartják, hogy segíthet nekünk érvényesülni az életben. Segíthet anyagcserénk megfelelő működésében és távolt tartja tőlünk a negatív energiákat. Ezek mellett még rengeteg pozitív hatást tulajdonítanak neki: reumatikus fájdalmak, lázcsillapítás, sebgyógyulás, fogzás, optimizmus, életöröm.

 

citrin gyöngy

 A citrin a 12 mesterkristály egyike,  az átalakulás ásványa. Úgy tartják, hogy a citrin örömöt és bőséget hoz életünkbe. Igen erős védelmező ásvány, mely regeneráló hatással bír, és akár auránk megtisztításában is segíthet. Napfonat csakránk egyik fontos ásványa.

 

imperial topáz gyöngy

 Az imperial-topázNapfonat csakránk ásványa. Úgy tartják, hogy azásvány oda irányítja a pozitív energiákat, ahol éppen szükségünk van rá. Segíthet a múltbéli sérelmek feldolgozásában és rávilágít céljainkra. S eközben elűzi a bennünk lakozó kétségeket és bizonytalanságot. Testi szinten gyógyír lehet az emésztőrendszerünket érintő betegségekre, serkentheti anyagcserénket. Erősítheti idegeinket.

 

tigrisszem gyöngy

 A tigrisszem a 12 mesterkristály egyike. Nagyon erős védelmet és erőt adó ásvány. Viselése közben érezhetjük bátorító és védelmező hatását. Felébreszti a bennünk szunnyadó harcost, és segítségünkre lehet a félelmeink legyőzésében. Viselőjét felvidítja, és megvédi a hamis barátokkal szemben. Segíthet, hogy tisztán lássuk a dolgokat.

 

rutillkvarc gyöngy

 A rutilkavrc a hegyikristály egyik módosulata. A napfonat, szív és a torok csakrához is illő ásvány. Úgy tartják, hogy lelki szinten gyógyírt jelenthet a depresszióra és oldja bennünk rekedt félelmeket, blokkokat, szexuális problémákat. Testi szinten segíthet a légúti megbetegedések estén és jó hatással van pajzsmirigyünkre, s az emésztőrendszereinket érintő problémákra is.

 

tejkvarc gyöngy

 A tejkvarcot, más néven Hókvarc ásványnak is nevezik, mivel igazából egy még ki nem kristályosodott hegyikristályról beszélünk. Leginkább általános tisztítóként és auravédőként ismeretes. A kristálygyógyászat tanai szerint szemünkre, bőrünkre, csontjainkra van a legnagyobb pozitív hatással, de segítséget nyújthat a gyulladásokkal szemben is.

 

hegyikristály gyöngy

 Egyes írások szerint a hegyikristály képes a más ásványok által kibocsájtott rezgések felerősítésére, valamint a minket körülvevő energiákat is képesek felerősíteni, és eközben energiával is látja el, tölti fel egész szervezetünket, mely hatására elősegítheti belülről a pozitív változásokat. Idegeinkre nyugtató hatást fejthet ki, valamint az ásvány birtokában immunrendszerünket is erősítheti. Ösztönözheti növekedésünket és fejlődésünket. Mindegyik csakránkra jótékony hatást fejthet ki.

 

apatit gyöngy

 Az apatit a pompázóan kék színével segíthet a megrekedt folyamatok elindításában. Segítségére lehet a fogyókúrázni vágyóknak, és a sejtek fejlődéséért, regenerációjáért. Erősítő hatást fejthet ki csontjainkra, idegrendszerünkre, valamint az immunrendszerünkre is kiváló hatással lehet. Céltudatosságra és önállóságra ösztönözhet bennünket. Segíthet megszabadítani bennünket gyötrő bűntudattól.

 

mohaachát gyöngy

 A mohaachátot az egyensúly ásványának nevezik. Segíthet gondolataink rendezésében, valamint lelki felszabadulásunkban. Segíthet a változással, új dolgokkal járó kellemetlenségek enyhítésében.

 

peridot gyöngy

 A peridot a kristálygyógyászat tanai szerint a peridot segít elfeledtetni gondjainkat, és közben tisztítja testünket, s lelkünket egyaránt. Segít legyőzni a bennünk dúló haragot, dühöt, bűntudatot és a féltékenységet. Testi szinten jó hatással van epénkre, májunkra és a beleinkre. Segíti testünk méregtelenítését.

kalcedon gyöngy

 A kalcedon a torok csakra egyik ásványa, ezért a torok tájékán fejti ki legjobban a jótékony hatását. Segíthet felszabadítani a torok tájékon keletkező blokádokat, valamint segítséget nyújthat a egyes beszédzavarok és a dadogás ellen is. Jótékony hatással lehet a hormonokra, valamint a pajzsmirigy működésére is. Segíthet a lelki traumák feldolgozásában. Nyugtat és ellazít bennünket. Birtokában megtanulhatjuk jobban kezelni a stresszt és a stresszes helyzeteket. 

igazgyöngy gyöngy

 Az igazgyöngy a tisztaságnak és a mélyből eredő fénynek a szimbóluma. A  természete valóban nyugtató rezgéseket kínál, segíti az embert a kiegyensúlyozott vérmérséklet fenntartásában. Ahogy idővel az igazgyöngy rezgései hozzáidomulnak a test rezgéseihez, úgy gyógyító befolyás indul el. Úgy tartják, hogy az igazgyöngy felébresztheti a bennünk lakozó lágy, igazi nőies oldalunkat. Ösztönözhet bennünket az elfogadásra, és a szeretetteljes, békés hozzáállásra. Az igazgyöngy nyugalmat és békét áraszt magából. Segíthet pozitív hozzálást kölcsönözni viselője számára.

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Május hónap ásványa: Smaragd

Bak horoszkóp jellemzői és ásványai

Vízöntő horoszkóp jellemzői és ásványai

Halak horoszkóp jellemzői és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg horoszkóp jellemzői és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Nyilas horoszkóp jellemzői és ásványai