Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Mérleg általános jellemzése és ásványai

A Mérleg általános jellemzése és ásványai

Összefoglaló:

A Mérleg

 

A Mérleg horoszkóp szeptember 23. napjától október 23. napjáig tart. Elsődleges uralkodó bolygója a Vénusz.

A Mérleg egy igazi diplomatikus egyéniség, aki mindig az egyensúlyra törekszik. Az emberi kapcsolatok mindennél fontosabbak a számára. Személyiségét tekint nagyon kedves, vidám és barátságos személy, akit kiváló empátiás képeségekkel áldott meg az ég. Szívesen halogatja az olyan jellegű döntéseket, melyek kényes természetűek, és abban reménykedik, hogy azok majd maguktól megoldódnak. Inkább a kivárás embere, és nem a tetteké. Heves vérmérsékletű, de hamar megbocsájt. Konfliktus helyzetben a vitás feleket mindenképpen megpróbálja kibékíteni és jobb belátásra bírni. Párkapcsolatban a Mérleg egy alkalmazkodó személyiség, aki igyekszik elkerüli az esetlegesen adódó vitákat. A házasság neki szent és sérthetetlen, ám nem feltétlenül hűséges típus. Ám ettől függetlenül az egész családja számár képes meghitt és harmonikus családi környezetet teremteni.

 

A Mérleg szimbólumának jelentése

A Mérleg az igazságosságot, az egyensúlyt, a harmóniát és az emberi kapcsolatokat szimbolizálja. Motívuma az egyensúlyi mérleg, mely a lemenő vagy éppen a felkelő Nap jelképét ábrázolja.

5 érdekes tény a Mérleg csillagjegyről

  • Ha először neki kell írni vagy telefonálni, akkor attól kijön a sodrából;
  • Ha úgy akarja, akkor távol tudja magát tartani a saját érzéseitől;
  • Hosszú éveket át is tudnak haragot tartani;
  • Ha egy mérleg szerelmes (ám ezt nem olyan könnyű elérni), akkor az egy életre szól;
  • Amennyiben úgy érz, hogy nem veszik őt komolyan, akkor iszonyatosan meg tudja makacsolni magát.

 

A Mérleg kinézete, megjelenése

A Mérleg nő nagyon ízlésesen öltözik. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elegánsan öltözködjön. Imádja az ízléses és finom ékszereket. Lételeme a luxus. Arca arányos, tekintete szelíd, barátságos és mosolygós. Orra és szája keskeny és formás. Fogai olyanok, akár egy gyönyörű gyöngysor. Mozgását tekintve nagyon kecses és légies.

A Mérleg férfi, ha nem is biztos, hogy kimondottan sármos, de kedvessége és szívélyessége nagyon rokonszenvessé teszi őt. Arcát tekintve hasonló a Mérleg nőhöz, de homloka domború és szemöldöke szépen ívelt. Az állán lehetséges, hogy függőleges bemélyedés található. Testalkatát tekintve telt és formás.

 

A Mérleg leggyakoribb betegségei

A Mérlegre leginkább jellemző, hogy nagyon hamar elkapja a fertőző betegségeket és nagyon könnyen meg is tud fázni, melyből aztán hamar fel is épül. Ő az, akinek az antibiotikumhoz szinte sohasem kell nyúlni, mert neki a gyógynövények és a homeopátiás szerek kiválóan bevállnak. Érdemes odafigyelnie a veséire, rekeszizmára és a hasnyálmirigyére. Jellegzetes betegsége lehet még a vesekő, magas vérnyomás, cukorbetegség, élet és vegyszer allergia, haj és bőr problémák és az étkezéssel kapcsolatos betegséges (pl.: anorexia).

A tüneteinket enyhíthetjük az ásványok gyógyerejének segítségével vagy akár csakráink tisztításával és összehangolásával is. Nézz szét az ásványok az egészségért karkötőink és csakra ásvány karkötőink között.

 


A Mérleghez leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt a Kos, az Ikrek és a Vízöntő jegyű emberek mellett találhatja meg.

 A Kossal igazából teljesen ellentéti egymásnak, de talán ezért is alkotnak ők ketten tökéletes párost. Az egyikük dominánsabb, viszont a másikuk engedékenyebb. Tökéletes találkozása a határozottságnak és a tapintatnak, valamint az agressziónak és a lágy kedvességnek.

 Az Ikrekkel azért alkotnak jó párost, mert az Ikrek a többrétű személyiségének köszönhetően, remekül tudja kezelni a Mérleg hangulatingadozásait és személyiségét.

 És végül a Vízöntő, aki talán legjobban illik a Mérleghez a fentiekben felsoroltak közül, mivel mind a ketten társasági emberek, akik szeretik az embereket, valamint az élet adta csodás lehetőségeket, élvezeteket.

 

A Mérleg, mint Levegő jegy

A levegő jegy szülöttei egy igazán nyughatatlan személyiségek. Gyakran idegeskednek vagy aggodalmaskodnak, és ezért néha eléggé ingatagok és zárkózottak lehetnek. Rendkívül aktívak és mozgékonyak. Egy igazi örökmozgók, akik nem tudnak megülni egyetlen pillanatig sem. Ezért gondolataik egyik témáról ugrálnak a másikra. Szinte képtelenek egyszerre egy dologra összpontosítani. Ezzel a nyughatatlansággal olykor át tudnak esni a ló túloldalára és hamar kimerülnek, szétszórttá vállhatnak. A levegő jegyűek legfőbb tulajdonsága az értelem. Mivel intellektuális beállítottságúak, ezért szinte szomjaznak a tudásra, melyet szeretnének is továbbadni.

 

10 érdekes tény a levegő jegyű szülöttekről:

  1. a szabadság a lételemük. Nem szeretik az ellenőrzést és a bezártságot;
  2. a tettek emberei;
  3. előre eltervezik a dolgaikat;
  4. gondolkodás nélkül lépnek ki a konfortzónájukból;
  5. idealisták;
  6. gyakran álmodoznak;
  7. született társalgók, vitában verhetetlenek;
  8. szeretnek elméleteket gyártani;
  9. az egyensúly meglétére törekszenek;
  10. kíváncsi természetek, szeretnek kérdezősködni.

 

A Mérleg ásványai

Fő ásványai

jáde gyöngy

 A zöld jáde. A jáde a szív csakra kristálya. Megnyugtatja a lelket, egyensúlyba hozza energiáinkat, segít elűzni a rosszkedvet. A test és a lelket is erősíti. 

howlit gyöngy

 A megnezit egy nyugtató ásvány, mely megnyugtatja az elmét, és segít a rosszullétek esetén is. Magnéziumtartalmának köszönhetően segít a fejfájásban, hat a csontokra, fogakra, sőt, a testzsír-anyagcserére is jó hatással van.

arany obszidián gyöngy

 Az obszidián igazából olvadt láva, ami nagyon gyorsan hűlt ki, így nem tudott kristályosodni. Erős védelmező kő, szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. A gyökér csakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral lát el és elnyeli a környezetből a negatív energiákat, valamint erősít, amikor arra van szükségünk. Eltünteti a negatív spirituális hatásokat.

 

füst kvarc gyöngy

 A füstkvarc fájdalom enyhítő és görcsoldó ásvány, mely erősítheti az immunrendszert is. Birtokunkban pozitív energiával tölti fel a körülöttünk lévő teret. Alvászavarok enyhítésére is használják az ásványt. Testi síkon segíthet a fájdalmaink enyhítésében, mint például nyaki, hát, és fejfájás.

rózsakvarc gyöngy

 A rózsakvarc a 12 mesterkristály egyike. Mivel a szív csakra egyik ásványaihoz tartozik, ezért segíthet feloldani a bennünk ragadt érzelmi blokkokat. Támogathatja tanulásunkat az önmagunk és mások szeretetére, elfogadására, és ezáltal nyitottabbá válunk az új kapcsolatok iránt, valamint megnőhet önértékelésünk és önbizalmunk.


Egyéb gyakrabban használt ásványai

rodonit gyöngy

 Úgy hírlik, hogy a rodonit erős sebgyógyító, régi hegekre és friss zúzódásokra is egyaránt hatásos. A spiritualitásra fogékonyak szerint ez a kő megbocsátásra tanít, ráadásul akár az előző életekből származó érzelmi sérüléseket is helyre lehet állítani a vele való meditáció során. Úgy is szokták nevezni: a megbocsátás ásványa. Eltávolítja a lelki problémából adódó energiablokkokat a szervezetben, és fizikai síkon is erősítheti az izmokat, szívet, keringést, segíthet az autoimmun betegségeken. 

turmalin gyöngy

 A turmalint tartják az egyik legerősebb ásványnak, mely már az ókorban is nagy ismeretségnek örvendett. Segít visszatérnünk a helyes útra, melyről letértünk. Emellett segíti az önbeteljesedést és a belső béke elérését. A csakrákat kiválóan tisztítja. Testi szinten méregtelenítő hatása van, valamint serkenti az agyi funkciókat és jótékonyan hat a gerincoszlopra.

akvamarin gyöngy

 Az a akvamarin legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. A vízelem köve, egyensúlyban tartja a lelket és a szakrális csakrát.

vörös jáspis gyöngy

 A vörös jáspisról úgy vélték, hogy rendkívüli mágikus erővel bír. Úgy tartották, hogy megvéd a túlvilági entitások ármányosságaiktól, és a szerelmi bánt mérséklésére is gyógyírt jelenthet.

türkiz gyöngy

 A türkiz, mint minden kék színű ásvány, a türkiz is a torok csakra egyik fontos köve. Azt tartják róla, hogy jól nyugtatja az idegeket, hat a torokra, pajzsmirigyre, kommunikációra, növelheti a kreativitást is. A türkiz az indiánok gyógyító köve. Az indiánok, az egyiptomiak és a görögök is védő- és gyógyító kőként tisztelték. Egy régi közmondás szerint: A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.

zebra jáspis gyöngy

 A zebra jáspis. A jáspisnak rengeteg fajtája ismeretes, és mind más és más jótékony hatással rendelkeznek, de alapvetően serkenti az ivarszerveket és az emésztőrendszert, valamint a jáspis védettséget biztosít viselője számára.

smaragd gyöngy

 Úgy tartják, hogy a smaragd erősíti egyéniségünket és fokozza a szellemi tisztánlátásunkat. Emlékeinkre is kiváló hatással bír. Felszínre hozza tudat alattinkból a rég elfeledett információkat. Segít a klausztrofóbia legyőzésében és a gyász feldolgozásában is. Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak neki. Jó hatással lehet gerincproblémáinkra, de gyógyítja a tüdőt és szívünk problémáit is és segít májunk méregtelenítésében. Szempanaszaink enyhíti, és közben látásunkat is fejleszti. Úgy tartják, hogy zöld sugarainak köszönhetően segít a rosszindulatú betegségek leküzdésében.

igazgyöngy gyöngy

  A tisztaságnak és a mélyből eredő fénynek a szimbóluma. Az igazgyöngy természete valóban nyugtató rezgéseket kínál, segíti az embert a kiegyensúlyozott vérmérséklet fenntartásában. Ahogy idővel az igazgyöngy rezgései hozzáidomulnak a test rezgéseihez, úgy gyógyító befolyás indul el. Úgy tartják, hogy az igazgyöngy felébresztheti a bennünk lakozó lágy, igazi nőies oldalunkat. Ösztönözhet bennünket az elfogadásra, és a szeretetteljes, békés hozzáállásra. Az igazgyöngy nyugalmat és békét áraszt magából. Segíthet pozitív hozzálást kölcsönözni viselője számára.

Egy kis ízelítő a Mérleg ásványaiból készült ásvány tárgyainkból.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy férfi számára az ásvány karkötő vagy ásvány ajándék

Október hónap ásványa: az Opál

Bak általános jellemzése

Vízöntő általános jellemzése

Halak általános jellemzése

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Skorpió általános jellemzése

Nyilas általános jellemzése és ásványai