Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Június és július hónap ásványai: az Igazgyöngy és a Rubin

Június és július hónap ásványai: az Igazgyöngy és a Rubin

Június és július hónap ásványai: az Igazgyöngy és a Rubin

  

Összefoglaló:

Az igazgyöngy:

A rubin:

Az igazgyöngy legenda és néphagyomány

 

Egy ősi hagyomány szerint egy szép tavaszi napon kagylók emelkedtek ki a tengerből, hogy részesüljenek az istenek tápláló könnyeiben, melyek gyönggyé változtatták őket.  Ez a csodálatos kő a szépség, békesség, tisztaság és ártatlanság szimbóluma. Az ingerlékenység kezelésére kis mennyiségű összezúzott igazgyöngyöt tettek egy pohár tejbe és megitták. A misztikusok az igazgyöngy kialakulását az emberi szellem fejlődésével hozták összefüggésbe: „Az igazgyöngy értékkel bír ’személyiség mélységének’ elérésében. Ahogyan egy igazgyöngy növekszik egy membrán folyamatos dörzsölése vagy irritálása által, úgy egy lélek is képes a fejlődésre az ingerlésen keresztük.”

 

Az igazgyöngy gyógyhatásai

A tisztaságnak és a mélyből eredő fénynek a szimbóluma. Az igazgyöngy természete valóban nyugtató rezgéseket kínál, segíti az embert a kiegyensúlyozott vérmérséklet fenntartásában. Ahogy idővel az igazgyöngy rezgései hozzáidomulnak a test rezgéseihez, úgy gyógyító befolyás indul el.

 

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): Úgy tartják, hogy az igazgyöngy felébresztheti a bennünk lakozó lágy, igazi nőies oldalunkat. Ösztönözhet bennünket az elfogadásra, és a szeretetteljes, békés hozzáállásra. Az igazgyöngy nyugalmat és békét áraszt magából. Segíthet pozitív hozzálást kölcsönözni viselője számára.

 

 Érdekesség az igazgyöngyről 

  • A kagyló által megformált természetes igazgyöngy a puhatestű héját is alkotó anyag megkeményedése. Minden héjas puhatestű képes gyöngyöt formálni. A kő főként mészkő-karbonátból épül fel. Keménysége: 2,5-4,5.
  • Manapság a forgalomban lévő gyöngyök nagy részben tenyésztett gyöngyök. Ez százalékos arányban közel 90%-ra tehető.
  • A tenyésztett gyöngyök felszínét, ha vizsgáljuk, akkor apró barázdákat vehetünk észre rajta, melyet körmünkkel érezhetünk is. Ugyanakkor a szintetikus gyöngy felszíne sima.
  • Mivel ritka, ezért nagyon magas árat képvisel az a gyöngy, melyet a tenger mélyéről hoznak fel.
  • A szintetikusan előállított gyöngy üvegből és műanyagból készül, melyre egy gyöngyházfényű bevonat kerül, mely az idő múlásával, használata során lekopik vagy bemattul.

 

Melyik csakrához társítható az igazgyöngy?

 Torokcsakra;

A torokcsakra az ádámcsutka tájékán helyezkedik el. A torokcsakrához a beszédet, a hatékony kommunikációt, a kreatív önkifejezést és az őszinteséget társítják. A kiegyensúlyozott torokcsakrával kepések vagyunk megfelelően kifejezni magunkat. Az Akvamarin bőrrel érintkezve segít a torokcsakra kiegyensúlyozásában (pl.: nyaklác). Javítja az önkifejezést és az igazság kimondását.

Harmadik szem csakra;

A harmadik szem csakra a szemöldökök között található, és az intuícióval és a magasabb én tudattal függ össze. Az intuíció és a lelki képességek energiáira vonatkozik. Ez a csakra közvetlenül kapcsolódik az idegrendszerhez, és szabályozza az összes pszichés parancsot. Ez a tudat központja.

 Koronacsakra.

A koronacsakra a hetedik csakra, mely a fej tetején található. Ha úgy érezzük, hogy elveszettek vagyunk és elveszítettük céljaink iránti érdeklődésünket, akkor egyértelmű, hogy a koronacsakra kiegyensúlyozatlan.
A megfelelő helyen használva az ásványok képesek lehetnek szerveinket, lelkünket gyógyítani rezgéseikkel.

A csakrákról és ásványaikról bővebben itt olvashatsz:

7 csakra részletes bemutatása és ásványai (milana.hu)

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Egyedi kézzel készített csakra ásvány karkötő, valódi minősé (milana.hu)

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott az igazgyöngy 

 halak;

 ikrek;

 rák;

mérleg. 

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

Egyedi kézzel készített horoszkóp ásvány karkötő, valódi min (milana.hu)

 

 

Július hónap kristálya: a Rubin

 

 

Rubin legendája és néphagyománya

A múltra visszatekintve számos hatást és erőt tulajdonítottak a rubinnak. Úgy tartották, hogy mint intaglió pecsét, a kő hője oly heves, hogy megolvasztja a faggyút, melyre rányomják. A néphagyomány szerint a rubin magában hordozza a Mars bolygó egy szikráját, és addig az nem huny ki, míg a Föld hideggé és élhetetlenné nem válik. A rubint finom porrá zúzva alkalmazták a vérömlés megállítására. Amulettként hordva megvédte tulajdonosát minden veszélytől és balszerencsétől. Úgy vélték, hogy a legjobb, és leghatásosabb, ha a test baloldalán gyűrűbe vagy karkötőbe foglalva hordják.

 

A rubin gyógyhatásai

A rubin és a zafír lényegében ugyanaz a kő, kivéve, hogy a rubin nyomokban tartalmaz krómot, és ennek köszönheti vörös színét. Keménysége: 9. A rubin az erő és a bátorság szimbóluma.

 

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): 

Úgy tartják, hogy örömet és életerőt ad viselője számára. Sajátos kisugárzásával megelőzi a szerelmesek közti vitát. Erősítheti a tüdőt és enyhítheti a haragot (ami a tüdőt betegíti).

 

 Érdekességek a rubinról

  • a gyémánt után a rubin a legkeményebb ásvány;
  • a legdrágább drágakövekhez tartozik;
  • az óragyártásban szinte minden szerkezethez használnak rubint;
  • hihetetlen keménységére, kopásállóságára való tekintettel az orvosi műszerekhez és a lézeres készülékek elkészítéséhez használják ezt a drága ásványt.

 

Melyik csakrához társítható a rubin?

 Gyökércsakra.

A gyökércsakra a gerincoszlop legalján található, a farokcsontnál. Az anyagi világhoz kapcsolódik. Biztosítja a vitalitásunkat és élni akarásunkat. A gyökércsakra képviseli a kapcsolatot az anyafölddel. Amennyiben ez a csakra túl aktív, akkor általában agresszívabbnak érezzük magunkat, és minden apróságra ugrunk. Azonban, ha a csakra túlságosan alulműködik, akkor elégedettlennek és boldogtalannak érezhetjük magunkat. 

A csakrákról és ásványaikról bővebben itt olvashatsz:

7 csakra részletes bemutatása és ásványai (milana.hu)

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Egyedi kézzel készített csakra ásvány karkötő, valódi minősé (milana.hu)

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott a rubin 

 skorpió;

 oroszlán;

 kos. 

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

Egyedi kézzel készített horoszkóp ásvány karkötő, valódi min (milana.hu)

 

  

Felhasznált irodalmak, források:

Edgar Cayce – A gyógyító kristályok ereje

 

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Május hónap ásványa: Smaragd

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Január hónap ásványa: a Gránát

Február hónap ásványa: az Ametiszt

Március hónap ásványa: az Akvamarin

Április hónap ásványa: a Gyémánt

Május hónap ásványa: Smaragd

Augusztus hónap ásványa: a Peridot

Szeptember hónap ásványa: a Zafír

Október hónap ásványa: az Opál

November hónap ásványa: a Topáz

December hónap ásványa: a Türkiz