Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Ásványok a Kos csillagjegy szülötteinek

Ásványok a Kos csillagjegy szülötteinek

 

 

 

A Kos csillagjegy

Összefoglaló:

A Kos

Március 21. napján átléptünk a Kos csillagjegybe. A március 21. – április 19. között születettek tartoznak ide. 

A Kos az állatöv első jegye. A pillanatnak él, a jövő nem aggasztja. Élete csupa mozgalom a ragyogó siker csúcsai és a mély hullámvölgyek.  A Kos sarkalatos tűz, azaz két princípium találkozik benne. A három tüzes jegy (Kos, Oroszlán, Nyilas) közül neki van a legtöbb energiája, a legnagyobb kezdeményező készsége, ugyanakkor a legerősebb akarata ahhoz, hogy megvalósítsa terveit és bátran cselekedjen.

Uralkodó bolygója: Mars

5 dolog, amit a Kos jegyről gondolnak:

  1. szenvedélyes;
  2. türelmetlen;
  3. őszinte;
  4. akaratos;
  5. nagy újrakezdő.

 

A Kos, mint tűz jegy

A tűz jegy szülöttei gyakran túlfűtöttek, és lobbanékonyságuk következtében hajlamosak a balesetekre. Túlzott lelkesedésed sok elkezdett, ám be nem fejezett dologhoz, és rosszabb esetben kiégéshez vezethet.

Ha kiegyensúlyozatlan vagy, fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességed csökken. Mindemellett emésztési problémák léphetnek fel nálad. Rosszabb periódusaidban kimondottan rideg lehetsz a hozzád közelebb állókhoz, valamint hajtóerőd, bátorságod és kitartásod is csökkenhet.

10 érdekes tény a tűz jegyű szülöttekről:

  1. ha valamit elterveznek, azt végig is csináljál;
  2. ösztönösen cselekszenek, és tudják, hogy mi a helyes;
  3. kiváló vezetők;
  4. becsületesek, őszinték, nyitottak;
  5. nagylelkűek;
  6. függetlenek;
  7. keményen dolgoznak (már-már munkamániásak is lehetnek);
  8. könnyen megsértődnek;
  9. elrejtik félelmeiket;
  10. gondtalanok, könnyedén átlendülnek a problémák felett.

 

A Kos szimbólumának jelenése

A Kosok jelképéről egyértelműen eszünkbe jut a névadó állat szarva, de ennél jóval szimbolikusabb jelentést is felfedezhetünk a háttérben. A Kosok uralkodó hava a március, ami a tavasz kezdete: így a V-betűre emlékeztető szimbólum egyúttal a sarjadó növényekre enged következtetni. A találó jelkép egyúttal utal a Kosok erőteljes fejlődni akarására, törtető, buzgó és ambiciózus magatartására.

 

A Koshoz leginkább illő horoszkópok

 A leginkább hozzá illő párt az Oroszlán, Nyilas és Mérleg jegyű emberek mellett találhatja meg.

 A Oroszlánnal mind a ketten született vezetők. Ezért is sem csoda, hogy ők ketten tökéletes párt alkotnak. Mind fizikaliag, mind pedig érzelmileg is nagyon vonzzák egymást. A két tűz jegy szenvedélyessége nem ismer határokat. 

Nyilassal teljes mértékben megértik egymás szenvedélyességét és lelkesedését egyes dolgok iránt. Mivel a Kos teljes mértékben el tudja fogadni, hogy a Nyilas életében például egy hobbi nagyon fontos szerepet tölt be, ezért a Nyilas szabadnak érezheti magát, és nem érzi azt, hogy korlátozzák őt.

Mérleggel igazából teljesen ellentéti egymásnak, de talán ezért is alkotnak ők ketten tökéletes párost. Az egyikük dominánsabb, viszont a másikuk engedékenyebb. Tökéletes találkozása a határozottságnak és a tapintatnak, valamint az agressziónak és a lágy kedvességnek.

 

 

 

A Kos ásványai

Fő ásványai: apacskönny, karneol, vörös jáspis, rubin, hematit.

Egyéb gyakrabban használt ásványai: ametiszt, hegyikristály, leopárdjáspis, heliotróp, kékkvarc, rodonit, rubin

 

apacskönny gyöngy

 

 Az apacskönny jó hatással van a száj nyálkahártyájára és a fogínyre, javítja a vérellátást, segíti a sebgyógyulást. Javítja a kifejezőkészséget. Sokkoló élmények után nyugtatólag hat.
Egyes indián törzsek hite szerint, indián halt meg ott, ahol apacskönnyet találnak.

karneol gyöngy

 

 A karneol erős gyógyhatású ásvány, mely más ásványokat is képes megtisztítani. A karneol gyógyhatása az éltető, melegítő, pozitív energiához kapcsolódik.

vörös jáspis gyöngy

 

 A vörös jáspis színe aktiválja akaratunkat, bátorságunkat és kitartásunkat. Régi hagyomány szerint a jáspist minden kő anyjaként kezelték, amely a föld elemi erejét, bölcsességét és mindent átfogó türelmes szeretetét közvetíti. A vörös jáspis sokféle gyógyhatással bír. A szívközpontban a keringést, a köldökcentrumban és a vitalitáscentrumban, leginkább hegyikristállyal és magnezittel együtt gyomor- és emésztési zavarokat gyógyíthatunk vele, megkönnyebbülést hoz puffadás és székrekedés esetén. Ezenkívül aktiválja a máj, epe, lép és a hasnyálmirigy működését. Közvetlenül az érintett helyre téve megkönnyíti a vese- és húgyúti betegségek kezelését, a vesehomok és kövek eltávozását. Rendszertelen és fájdalmas menstruációnál hasznos, hozzájárul a gyors és komplikációmentes szüléshez. A hagyomány szerint hatásos szer epilepsziás rohamok és köszvény ellen. 

 

rubin gyöngy

 

 A rubinról úgy tartják, hogy elsősorban a szívre, véredényekre, vérre hat, így ajánlott akár vérszegénység esetén. Szabályozhatja a vérnyomást is, élénkíti a vérkeringést is. Mivel melegítő hatásúnak gondoljuk, így nem véletlenü tartották ősi kultúrákban a Nap és a belső tüzünk kövének. Továbbá a gyökér csakra egyik ásványa a rubin, így a szerelemre, szexualitásra is hatással van, serkentheti az ivarszerveket. A szenvedély és az életöröm kövének is nevezhetjük, amely fokozza a teljesítőképességet is.

hematit gyöngy

 

 A hematit a kristálygyógyászat tanai szerint erőt biztosít tulajdonosának. Védelmező ásvány. A hematit elnyeli a negatív energiákat a környezetedből, ezzel kiküszöbölve a stresszt, a szorongást és az aggodalmat

  

ametiszt gyöngy

 

 A tiszta kvarc ametiszt általában a lilától a kékes ibolyáig terjedő színben fordul elő. Az ametiszt a természet egyik legerősebb erősítője a belső béke, a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának. Kiváló gyógyító kő, legyen szó fizikai fájdalomról vagy lelki kimerültségről. 

  

hegyikristály gyöngy

 

 A hegyikristály képes felerősíteni a körülöttünk lévő energiát és más ásványok rezgéseit. Nyugtatja az idegeket, erősíti az immunrendszert. Energiával tölti fel az egész szervezetet, mindegyik csakrára jótékonyan hat. Ösztönzi a növekedést és a fejlődést. Belülről elősegíti a pozitív változásokat.

 

 heliotróp gyöngy

 A heliotróp gyökér csakra ásványa. A heliotróp rendkívüli ereje már az ősidőktől ismert, a hosszú élettel hozták kapcsolatba. Idegnyugtató, védelmező kőként ismert, amely jó hatással van a vérképzésre, a kiválasztással és keringéssel kapcsolatos belső szervekre is. 

 

kékkvarc gyöngy

 

 A kékkvarc főként a víz elemhez és a torok csakrához kapcsolódik. Hűsítő hatású, oldja a feszültséget, csökkenti a gyulladást. A tüdőre, légcsőre, torokra – átvitt értelemben pedig az emberek közti kommunikációra – hat elsősorban. Egyesek depresszióra, motiválatlanságra is használják

 

rodonit gyöngy

 

 Úgy hírlik, hogy a rodonit erős sebgyógyító, régi hegekre és friss zúzódásokra is egyaránt hatásos. A spiritualitásra fogékonyak szerint ez a kő megbocsátásra tanít, ráadásul akár az előző életekből származó érzelmi sérüléseket is helyre lehet állítani a vele való meditáció során. Úgy is szokták nevezni: a megbocsátás ásványa. Eltávolítja a lelki problémából adódó energiablokkokat a szervezetben, és fizikai síkon is erősítheti az izmokat, szívet, keringést, segíthet az autoimmun betegségeken. 

rubin gyöngy

 

 A rubin és a zafír lényegében ugyanaz a kő, kivéve, hogy a rubin nyomokban tartalmaz krómot, és ennek köszönheti vörös színét. Keménysége: 9. A rubin az erő és a bátorság szimbóluma. Úgy tartják, hogy örömet és életerőt ad viselője számára. Sajátos kisugárzásával megelőzi a szerelmesek közti vitát. Erősítheti a tüdőt és enyhítheti a haragot (ami a tüdőt betegíti).

Még egy kis ízelítő a Kos csillagjegyűeknek készült ásvány karkötőinkből és ásvány tárgyainkból

 

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Bak horoszkóp jellemzői és ásványai

Vízöntő horoszkóp jellemzői és ásványai

Halak horoszkóp jellemzői és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg horoszkóp jellemzői és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Nyilas horoszkóp jellemzői és ásványai