Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A Bak általános jellemzése és ásványai

A Bak általános jellemzése és ásványai

A Bak általános jellemzése és ásványai

 

Összafoglaló:

A Bak

A Bak horoszkóp december 22. napjától január 20. napjáig tart. Uralkodó bolygója a Szaturnusz, mely a végzetet, a sorsot és a megpróbáltatásokat szimbolizálja. Arra tanít, hogy kitartó munkával elérhetjük a jól megérdemelt sikert. A Bakra igencsak jellemző, hogy munkáját lelkiismeretesen végzi. Rendkívül precíz és pontos, aki kiváló problémamegoldó készségekkel rendelkezik. Aki a Bakot választja társának, az egy igazán megbízható és hűséges társa talál benne. Rengeteg jó tulajdonsága mellett, azért fellelhető némi negatívum is. A Bak nagyon nehezen mutatja ki érzéseit, és emellett elég bizalmatlan is. Hajlamos arra, hogy szigorúan ítéljen meg másokat. Gyakran elég pesszimista, melynek köszönhetően nem barátkozik valami könnyen.

A Bak szimbólumának jelentése

Eredeti szimbóluma egy mese alak volt, mely kecskehalat ábrázolt, aki ugyanúgy otthonos a tenger mélységében és a hegyvidék csúcsain is. Az ember fejlődési folyamatát szimbolizálja, minként a mély sötétségéből a fényes égbe vezet.

5 érdekes tény a Bak csillagjegyről

  • rendkívül őszinték, ezért általában soha senkit sem csapnak be;
  • maximalisták;
  • nehéz kihozni őket a sodrukból;
  • a tettek után ítélnek, nem befolyásolja őket az első benyomás;
  • ha valakit szeretnek, akkor azért mindent is képesek megtenni.

 

 

A Bak kinézete, megjelenése

A Bak nő igen jó ízlésű, de általában visszafogottabb megjelenésű. Mértékkel sminkeli magát és jól ápolt külsővel rendelkezik.

A Bak férfi általában sötét és vékony szálú hajjal rendelkezik. Jellegzetes hosszúkás arca van, és mindig jólápolt külsővel jelenik meg.

 

A Bak leggyakoribb betegségei

Jellemzőek a mozgásszervi megbetegedések. Legfőképpen a reuma, térdízületi betegségek, fog betegségei, a bőrt érintő pikkelysömör és ekcéma megjelenése.

A tüneteinket enyhíthetjük az ásványok gyógyerejének segítségével vagy akár csakráink tisztításával és összehangolásával is. Nézz szét az ásványok az egészségért karkötőink és csakra ásvány karkötőink között.

A Bakhoz leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt a Bika, Rák, Skorpió és Szűz jegyű emberek mellett találhatja meg.

 A Bika azért bizonyulhat remek társnak a Bak számára, mert a Bika egy magabiztos és megfontolt, aki szinte bástyaként áll a partnere mellett, és eközben a Bak nyugodtan ki tud bontakozni.

 A Rákkal azért alkotnak jó párost, mert a Ráknak van egy olyan jó remek tulajdonsága, hogy könnyen idomul és alkalmazkodik a párja szokatlan és különös jellemvonásaihoz, amit valljunk be…a Baknak ebből van bőven. :)

 A Skorpió és a

 Szűz csillagjeggyel azért remek párosítás a Bak, mert egy teljesen harmonikus és kiegyensúlyozott kapcsolat lehet az övéké, hiszen pont ott engednek és alkalmazkodnak a felek, ahol éppen az szükségesnek bizonyul.

 

 

A Bak, mint Föld jegy

Föld jegyhez tartozik a BikaSzűz, Bak horoszkóp. A föld jegyűek preferálják a lassabb tempót, nem szeretik elkapkodni a dolgokat. Nagyon racionálisak, ezért döntéseik előtt mindig minden a lehető legalaposabban átgondolnak, minden eshetőséget számításba vesznek, és csak utána hozzák meg a megfelelő döntést. Makacsságra hajlamosak, ezért ritkábban is fogadják meg a kapott tanácsokat. A családjukhoz és barátaikhoz nagyon ragaszkodnak. Jellemzőjük még, hogy nagyon szeretik az élet okozta örömöket, szépségeket, ideértve a jó ételeket, művészeteket, zenét, napsütést. Párkapcsolatban nagyon hűségesek és családorientáltak, nem jellemző rájuk a kicsapongó életvitel.

 10 érdekes tény a föld jegyű szülöttekről:

  1. rendkívüli türelemmel rendelkeznek;
  2. az élvezetek szerelmesei;
  3. mindig előre terveznek;
  4. biztos lábakkal állnak a földön;
  5. nagyon megfontoltak;
  6. célratörőek;
  7. kiváló kommunikációs képességekkel rendelkeznek;
  8. villámgyorsan átlátják a részleteket, és kiszűrik a hibákat;
  9. talpraesettek, a jég hátán is megélnek;
  10. a mennyiség helyett a minőséget helyezik előtérbe.

 

 

A Bak ásványai

Fő ásványai

ónix gyöngy

 Az ónix segíthet egyensúlyba hozni testünk energiaáramlását, s emellett egy igen erős védelmező ásvány is, mely távol tarthatja tőlünk a negatív entitásokat. Képes magába szívni a bennünk rejlő negatív fénykódokat, melyek gátolják fejlődésünket és testi, lelki egyensúlyunkat. Birtokunkban az ónix fokozhatja életerőnket, kitartásra ösztönözhet, és támogatást nyújthat a stresszes helyzetekben is.

azurit malachit gyöngy

 

Az azurit-malachit egy igazán szemet gyönyörködtető, ám ritka ásvány. Mivel az ásványban az azurit és a malachit találkozik, ezért egymás gyógyhatását felerősítik. Testi szinten kiváló az immunrendszer erősítésére, a máj és a vese működésének támogatására. Lelki szinten energiával tölt fel és segíti a lelki egyensúly stabilizálását.

malachit gyöngy

 A malachit nagyon erős ásvány, mely kiválóan hat a női ivarszervekre. Úgy tartják, hogy szüléskönnyítő hatása van, így nem csoda, hogy Bábakőnek nevezik. Mindemellett segíthet fejleszteni képzelőerőnket, valamint regenerálhatja/serkentheti agyunkat, idegeinket és májunkat.

turmalin gyöngy

 A fekete turmalin. turmalint tartják az egyik legerősebb ásványnak, mely már az ókorban is nagy ismeretségnek örvendett. Segít visszatérnünk a helyes útra, melyről letértünk. Emellett segíti az önbeteljesedést és a belső béke elérését. A csakrákat kiválóan tisztítja. Testi szinten méregtelenítő hatása van, valamint serkenti az agyi funkciókat és jótékonyan hat a gerincoszlopra.

gyémánt gyöngy

 A gyémánt segíthet ráhangolódni a jóra, és tudatosságunk javításában is a hasznukra lehet. Ugyanakkor még energiát is ad és fokozza a kreativitást. Segíthet a tisztánlátásban, a telepátiában és a spirituális látásmód fejlesztésében. Aki nehezen, vagy egyáltalán nem emlékszik álmaira, annak a gyémánt ásványkiváló választás lehet, mert az irodalmak szerint segíthet visszaemlékezni álmainkra. Az ásvány tiszta rezgései megtisztíthatják testünket, méregteleníti azt. Ezért is tulajdonítanak neki fiatalító hatást. A problémák legyőzésében is hű társuk lehet, mely kapcsán világossá válnak és felismerjük a problémák gyökerét. Ha meditáció közben használjuk, akkor összeköttetést teremthet az értelem és a szellem között. A gyémánt, mint ásvány talán a legjobban tisztítja az elektromágneses szennyeződéseket, és az ez által felmerülő álmatlanságra is kiváló. Úgy tartják, hogy kiváló az anyagcsere helyreállítására és csökkentheti a bennünk felgyülemlett stresszt.

gránát gyöngy

 A gránát a segítség köve. A kristálygyógyászat praktikái szerint a gránát gyógyhatása a regeneráló energia, ezért jó hatással van a szívre, májra, tüdőre, immunrendszerre és a nemi szervekre. Mindemelett önbizalmat is kölcsönöz viselője számára, hiszen a gyökér csakrához, az életenergiához köthető ásvány.


Egyéb gyakrabban használt ásványai

macskaszem gyöngy

 A macskaszem lelki szinten oldja a bennünk felgyülemlett blokkokat, és emellett önbizalmat és erős ad a viselője számára. Képes elnyelni a körülöttünk lévő negatív energiákat. Védelmez, és segít megszüntetni a szorongást és a félelmet. Testi szinten méregtelenítő hatása van, valamint kiválóan támogatja a szemet, a légutakat, a szívet és az agyi funkciókat.

rodonit gyöngy

 Úgy hírlik, hogy a rodonit erős sebgyógyító, régi hegekre és friss zúzódásokra is egyaránt hatásos. A spiritualitásra fogékonyak szerint ez a kő megbocsátásra tanít, ráadásul akár az előző életekből származó érzelmi sérüléseket is helyre lehet állítani a vele való meditáció során. Úgy is szokták nevezni: a megbocsátás ásványa. Eltávolítja a lelki problémából adódó energiablokkokat a szervezetben, és fizikai síkon is erősítheti az izmokat, szívet, keringést, segíthet az autoimmun betegségeken. 

obsidián gyöngy

 Az obszidián igazából olvadt láva, ami nagyon gyorsan hűlt ki, így nem tudott kristályosodni. Erős védelmező kő, szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. A gyökér csakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral lát el és elnyeli a környezetből a negatív energiákat, valamint erősít, amikor arra van szükségünk. Eltünteti a negatív spirituális hatásokat.

 

amazonit gyöngy

 Az amazonit a lelki problémák nagy segítője. Ez az ásvány megkapó kék-zöld színben pompázó, vékonyan hálózott küllemével dobogtatja meg a kőkedvelők szívét.

rózsakvarc gyöngy

 A rózsakvarc a 12 mesterkristály egyike. Mivel a szív csakra egyik ásványaihoz tartozik, ezért segíthet feloldani a bennünk ragadt érzelmi blokkokat. Támogathatja tanulásunkat az önmagunk és mások szeretetére, elfogadására, és ezáltal nyitottabbá válunk az új kapcsolatok iránt, valamint megnőhet önértékelésünk és önbizalmunk.

Egy kis ízelítő a Bak ásványaiból készült ásvány tárgyainkból:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

Pánikbetegség és az ásványok

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy férfi számára az ásvány karkötő vagy ásvány ajándék

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

 A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás

Január hónap ásványa: a Gránát

Vízöntő általános jellemzése és ásványai

Halak általános jellemzése és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Nyilas általános jellemzése és ásványai