Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Nyilas általános jellemzése és ásványai

Nyilas általános jellemzése és ásványai

A Nyilas csillagjegy általános jellemzése

 

Összefoglaló:

 

 

A Nyilas

A Nyilas horoszkóp november 23. napjától december 21. napjáig tart. Uralkodó bolygója a Jupiter, mely testileg és lelkileg is ösztönzően hat a Nyilasra. A Nyilas egy kettős jegy, mely nagyon sokoldalú. Elképesztő energiával rendelkezik, mely meg is nyilvánul tetteiben, mivel fáradhatatlan természetű, fizikai és szellemi szinten is kifogyhatatlan energiával rendelkezik. Egy örök optimista, aki kiválóan tud lelkesíteni másokat. Jószándékú, de mindig kimondja, amit éppen gondol. A szabadság számára mindennél fontosabb. Nem tudja elviselni, ha korlátozzák vagy korlátok közé akarják szorítani őt. Mint minden jegynek, úgy a Nyilasnak is vannak negatív aspektusai, mint például, hogy szeret ígérgetni, de ezt nem minden esetben szereti betartani. Ráadásul nem is veszi jó néven, ha erre emlékeztetik őt. Amilyen gyorsan jön a lelkesedése, az olyan gyorsan el is tud múlni legyen szó hobbiról vagy akár párkapcsolatról. A párkapcsolatokat tekintve a Nyilas általában, mivel szabad szellemű, ezért szereti a kicsapongásokat és az egy éjszakás kalandokat.

 

A Nyilas szimbólumának jelentése

Szimbóluma a mitológiai kentaur, aki félig ember, félig pedig ló, és kezében egy pattanásig feszülő íjat tart. Eredetileg, ábrázolását tekintve egy szárnyas kentaur volt, aki a szellemileg magasabb szinten álló ember jelképe volt. A kezében lévő íj, melynek kifeszített nyila az ég felé néz, ami az ember földhözragadottságát, a kicsinyes problémáitól való szabadulást szimbolizálja, aki törekszik a tökéletesebb világ felé.

5 érdekes tény a Nyilas csillagjegyről

  • hajlamos mindent magára venni;
  • a Nyilas nő időskorában is kalandvágyó marad;
  • nehezen tudja elviselni az állóvizet;
  • a felhőtlen szórakozás nagymestere;
  • tűzbe tenné a kezét a szeretteiért.

 

A Nyilas kinézete, megjelenése

A Nyilas nő külső megjelenésre általában lendületes, teltkarcsú. Arca ovális. A szája viszonylag nagyobb méretű, és telt. Fogai hajlamosak késze kuszán nőni.

A Nyilas férfi testalkata általában sportos, nyúlánk és izmos. Nyílt tekintetű. Száját tekintve a felső ajka kijjebb dudorodhat. Álla formás, puha, de jellemző rá a tokásodás.

 

A Nyilas leggyakoribb betegségei

Mivel a Nyilas hajlamosabb a májat, a hallást és az idegrendszert érintő betegségekre, ezért neki jobban oda kell figyelni például a kellő folyadékbevitelre, valamint az elegendő B vitamin fogyasztásra, ami jótékonyan hat az idegrendszerre. Ezeken felül még jellegzetes a Nyilasnál a sportbalesetek, izomhúzódások, ízületi gyulladások és az isiász.

 

A tüneteinket enyhíthetjük az ásványok gyógyerejének segítségével vagy akár csakráink tisztításával és összehangolásával is. Nézz szét az ásványok az egészségért karkötőink és csakra ásvány karkötőink között.

 

A Nyilashoz leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt az Oroszlán és a Kos jegyű emberek mellett találhatja meg.

 Az Oroszlánnal remekül egy húron tudnak pendülni, és hasonlóképpen látják a világot, ezért életritmusok tökéletes szinkront képez és személyiségük egymásra talál a harmóniában. Talán az Oroszlán az egyetlen olyan jegy, mely meg tudja érteni a Nyilas szabadságvágyát, mivel mind a két tűz jegy hódol a kalandok iránti szenvedélyének.

  A Kossal teljes mértékben megértik egymás szenvedélyességét és lelkesedését egyes dolgok iránt. Mivel a Kos teljes mértékben el tudja fogadni, hogy a Nyilas életében például egy hobbi nagyon fontos szerepet tölt be, ezért a Nyilas szabadnak érezheti magát, és nem érzi azt, hogy korlátozzák őt.

 

A Nyilas, mint Tűz jegy

 tűz jegy szülöttei gyakran túlfűtöttek, és lobbanékonyságuk következtében hajlamosak a balesetekre. Túlzott lelkesedésed sok elkezdett, ám be nem fejezett dologhoz, és rosszabb esetben kiégéshez vezethet.

Ha kiegyensúlyozatlan vagy, fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességed csökken. Mindemellett emésztési problémák léphetnek fel nálad. Rosszabb periódusaidban kimondottan rideg lehetsz a hozzád közelebb állókhoz, valamint hajtóerőd, bátorságod és kitartásod is csökkenhet.

 

10 érdekes tény a tűz jegyű szülöttekről:

  1. ha valamit elterveznek, azt végig is csináljál;
  2. ösztönösen cselekszenek, és tudják, hogy mi a helyes;
  3. kiváló vezetők;
  4. becsületesek, őszinték, nyitottak;
  5. nagylelkűek;
  6. függetlenek;
  7. keményen dolgoznak (már-már munkamániásak is lehetnek);
  8. könnyen megsértődnek;
  9. elrejtik félelmeiket;
  10. gondtalanok, könnyedén átlendülnek a problémák felett.

 

 

A Nyilas ásványai

 Fő ásványai

szodalit gyöngy

 A szodalit a torok csakra ásványa. A 12 mesterkristály egyike. Az önbizalom kövének is szokták nevezni. Lehetőséget ad arra, hogy megismerjük önmagunkat, gyorsítja a fejlődésünket, de leginkább az önbecsülésünket növeli, és arra sarkal, hogy mindig kimondjuk azt, amire gondolunk. Rávilágít a saját hibáinkra és segítségével világosabban láthatjuk az elérni kívánt célokat.

kalcedon gyöngy

 A kalcedon a torok csakra egyik ásványa, ezért a torok tájékán fejti ki legjobban a jótékony hatását. Segíthet felszabadítani a torok tájékon keletkező blokádokat, valamint segítséget nyújthat egyes beszédzavarok és a dadogás ellen is. Jótékony hatással lehet a hormonokra, valamint a pajzsmirigy működésére is. Segíthet a lelki traumák feldolgozásában. Nyugtat és ellazít bennünket. Birtokában megtanulhatjuk jobban kezelni a stresszt és a stresszes helyzeteket.

lápisz lazuli gyöngy

 A lapis lazuli, más néven lápisz lazuli, lazurit, lazurkő, mind ugyanazt az ásványfajtát jelöli. Régen az uralkodók kövének tartották, azt jelenti kék kő. Stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet. A harmónia kövének tartják. A torok csakrához köthetően a torokra és pajzsmirigyre hat leginkább, fejleszti a kommunikációt, önbizalmat ad.

gránát gyöngy

 A gránát a segítség köve. A kristálygyógyászat praktikái szerint a gránát gyógyhatása a regeneráló energia, ezért jó hatással van a szívre, májra, tüdőre, immunrendszerre és a nemi szervekre. Mindemelett önbizalmat is kölcsönöz viselője számára, hiszen a gyökér csakrához, az életenergiához köthető ásvány.

zafír gyöngy

 A zafírt a védikus asztrológiában a legerősebb és a leggyorsabban ható drágakőnek tartják, mely sikert, gazdagságot kölcsönöz viselője számára. Olyan emberek számára ajánlott a viselése, akik életük olyan nehéz szakaszában vannak, mely tele van csalódásokkal, vitákkal és hiányzik az életükből a harmónia.

ametiszt gyöngy

 A tiszta kvarc ametiszt színe általában a lilától a kékes ibolyáig terjedő színvilágban fordul elő. Felettes-energiánkkal együtt rezeg, és olyan segítséget nyújthat, melyet csak rendszeresen gyakorolt és mély meditáció során tudnánk elérni. Emellett elűzi az ártó energiákat, és akár a rossz karmánkat is megváltoztathatja. Az ametiszt a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának a köve. Kiválóan gyógyíthatja fizikaifájdalmainkat, és lelki kimerültségünket egyaránt.

opál gyöngy

 Az opálnak számos fajtája ismeretes, mely más és más területen lehet segítségünkre. Általánosságban úgy tartják, hogy az Opál kiváló társ a szorongás és a félelmek elleni vívott harcban. Segít legyőzni a depressziót és az apátiát. Kiválóan hat a légutakra, a keringésre és az ödémára. Lelki szinte fejleszti a kreativitást és a kommunikációs képességeket.

smaragd gyöngy

 Úgy tartják, hogy a smaragd erősíti egyéniségünket és fokozza a szellemi tisztánlátásunkat. Emlékeinkre is kiváló hatással bír. Felszínre hozza tudat alattinkból a rég elfeledett információkat. Segít a klausztrofóbia legyőzésében és a gyász feldolgozásában is. Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak neki. Jó hatással lehet gerincproblémáinkra, de gyógyítja a tüdőt és szívünk problémáit is és segít májunk méregtelenítésében. Szempanaszaink enyhíti, és közben látásunkat is fejleszti. Úgy tartják, hogy zöld sugarainak köszönhetően segít a rosszindulatú betegségek leküzdésében.


Egyéb gyakrabban használt ásványai

obszidián gyöngy

 Az obszidián igazából olvadt láva, ami nagyon gyorsan hűlt ki, így nem tudott kristályosodni. Erős védelmező kő, szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. A gyökér csakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral lát el és elnyeli a környezetből a negatív energiákat, valamint erősít, amikor arra van szükségünk. Eltünteti a negatív spirituális hatásokat.

 

ónix gyöngy

 Az ónix segíthet egyensúlyba hozni testünk energiaáramlását, s emellett egy igen erős védelmező ásvány is, mely távol tarthatja tőlünk a negatív entitásokat. Képes magába szívni a bennünk rejlő negatív fénykódokat, melyek gátolják fejlődésünket és testi, lelki egyensúlyunkat. Birtokunkban az ónix fokozhatja életerőnket, kitartásra ösztönözhet, és támogatást nyújthat a stresszes helyzetekben is.

aventurin gyöngy

 Az aventurin szintén a szív csakra egyik ásványa, melyet a szív gyógyító köveként is neveznek. Erős gyógyító kő, mely nyugalmat áraszt, és így viselője kiegyensúlyozottság, pozitív életszemlélet birtokába kerül. Segíthet legyőzni a félelmeket, aggódást, miközben véd a stressz ellen. Segíthet a mély, és nyugtató alvás elérésben. Kiváló a Jin-Jang energia harmonizálásában. Véd az energiavámpíroktól és védi auránkat.

malachit gyöngy

 A malachit nagyon erős ásvány, mely kiválóan hat a női ivarszervekre. Úgy tartják, hogy szüléskönnyítő hatása van, így nem csoda, hogy Bábakőnek nevezik. Mindemellett segíthet fejleszteni képzelőerőnket, valamint regenerálhatja/serkentheti agyunkat, idegeinket és májunkat.

türkiz gyöngy

 A türkiz, mint minden kék színű ásvány, a türkiz is a torok csakra egyik fontos köve. Azt tartják róla, hogy jól nyugtatja az idegeket, hat a torokra, pajzsmirigyre, kommunikációra, növelheti a kreativitást is. A türkiz az indiánok gyógyító köve. Az indiánok, az egyiptomiak és a görögök is védő- és gyógyító kőként tisztelték. Egy régi közmondás szerint: A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.

unakit gyöngy

 Az unakit, más néven epidot kiváló társunk lehet meditáció közben. Legismertebb megnevezése: a látomások köve. Előszeretettel alkalmazzák jövendölések és kártyajóslásokhoz. A kristályterápiában úgy tartják, hogy segíthet megerősíteni lelkünket, és legyőzni a kudarcunk utáni kellemetlen érzéseket.

topáz gyöngy

 topáz egyes fajtái más és más gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Általánoságban elmondható, hogy a topáz segít az érzelmek stabilizálásában és befogadóvá teszi az embert a szeretetre. Testi szinten támogatja az emésztést, élénkíti az anyagcserét és erősíti az idegrendszert.

 

Egy kis ízelítő a Nyilas csillagjegynek készült ásvány tárgyainkból.

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy férfi számára az ásvány karkötő vagy ásvány ajándék

December hónap ásványa: a Türkiz

Bak általános jellemzése és ásványai

Vízöntő általános jellemzése és ásványai

Halak általános jellemzése és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Mérleg általános jellemzése és ásványai