Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

 Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

 

 Összefoglaló:

A Szűz

Augusztus 23. napján átléptünk a Szűz csillagjegybe. Az augusztus 23. – szeptember 22. között születettek tartoznak a Szűz csillagjegyhez. Urolkodó bolygója a Merkúr.A jegy szülötteinek rendkívül jó érzéke van a részletek megfigyeléséhez és a rendszerezéshez is. Főbb jellemvonásaik közé tartozik a takarékosság és a gazdaságosságra való törekvés. Jó tulajdonságaik mellett a csillagjegy szülöttei hajlamosak a túlzott bizalmatlankodásra, cinizmusra, szőrszálhasogatásra és a fukarságra. Sokszor szembesülhetünk azzal, hogy már-már betegesen pedánsak, és azt gondolják, hogy ők tudnak mindent a legjobban. Mivel általában gondot okoz nekik az emberi kapcsolatok kiépítése, ezért általában a Szűz csillagjegy szülötte gátlásos, beszűkült látókörű és prűd. Érzelmileg remekül leplezi bizonytalanságát és félelmeit. Nagyon erőlátó jegy, aki éppen ezért nagyon meggondolja a dolgokat, de egyben mindig mindent meg is akar mondani. A Szűz jegy egy igazán erkölcsös személyiség, aki teljesmértékben becsületes, amit természetesen másoktól is elvár, és ezért képes akár a környezetét is befolyásolni. Legfőképpen társát akarja magához és a saját az elvárásihoz idomítani. Ezt hol szelídebben, hol pedig szigorúbban teszi, de egy biztos, hogy elvárja az általa követelt elvek és megatartásformák betartását.

Elsőre ezeket olvasva kétségbe eshet az ember, hogy szinte tele van a Szűz negatív tulajdonságokkal, de ne essünk pánikba! A leírtak csak általános jellemzések alapján készültek, nagyon sokat számít, hogy mi az aszcendensünk, ami igazán sokat javíthat a felsorolt tulajdonságokon.

 

 

 5 érdekes tény a Szűz csillagjegyről

  1. apróságokon is hamar fel tudják kapni a vizet;
  2. hajlamosak a túlgondolásra, analizálásra;
  3. rettentően nagy igényük van az ölelésre, szeretetre, érintésre;
  4. ha nem kedvelnek valakit, akkor is kedves marad, vagy éppen átnéznek az illetőn;
  5. komolyan veszik párkapcsolatukat, rendkívül hűségesek.

 

 A Szűz, mint föld jegy

Föld jegyhez tartozik a Bika, Szűz, Bak horoszkóp. A föld jegyűek preferálják a lassabb tempót, nem szeretik elkapkodni a dolgokat. Nagyon racionálisak, ezért döntéseik előtt mindig minden a lehető legalaposabban átgondolnak, minden eshetőséget számításba vesznek, és csak utána hozzák meg a megfelelő döntést. Makacsságra hajlamosak, ezért ritkábban is fogadják meg a kapott tanácsokat. A családjukhoz és barátaikhoz nagyon ragaszkodnak. Jellemzőjük még, hogy nagyon szeretik az élet okozta örömöket, szépségeket, ideértve a jó ételeket, művészeteket, zenét, napsütést. Párkapcsolatban nagyon hűségesek és családorientáltak, nem jellemző rájuk a kicsapongó életvitel.

 

10 érdekes tény a föld jegyű szülöttekről:

  1. rendkívüli türelemmel rendelkeznek;
  2. az élvezetek szerelmesei;
  3. mindig előre terveznek;
  4. biztos lábakkal állnak a földön;
  5. nagyon megfontoltak;
  6. célratörőek;
  7. kiváló kommunikációs képességekkel rendelkeznek;
  8. villámgyorsan átlátják a részleteket, és kiszűrik a hibákat;
  9. talpraesettek, a jég hátán is megélnek;
  10. a mennyiség helyett a minőséget helyezik előtérbe.

 

 A Szűz jegy szimbólumának jelentése

A Szűz szimbólum nagyon hasonlít a Skorpióéhoz, mivel mind a két jelnél az „m” betűre emlékeztető motívum jelenik meg. Az eltérés az, hogy míg a Skorpiónál a „méregfarka” jelenik meg a motívumban, addig a Szűznél a mitológiában ismert kalász jelenik meg, mely a nyár végét, az aratást jelképezi. A két szimbólum azért hasonlít egymásra, mert régen, mikor az állatövi jegyek csak 10 jegyből álltak, akkor a Szűz és a Skorpió csillagjegyet egynek tekintették, és csak a későbbiek során váltak ketté. Jelük a halál-rúnából ered, mely a haldokló őszi természetet idézi. A későbbiekben osztották fel az őszi csillagképet három szakaszra, mely a Szűz, a Mérleg és a Skorpió lett.

A Szűzhöz leginkább illő horoszkópok

 A leginkább hozzá illő párt a Bak, Skorpió és a Halak jegyű emberek mellett találhatja meg.

 A Bak csillagjeggyel azért remek párosítás a Szűz, mert egy teljesen harmonikus és kiegyensúlyozott kapcsolat lehet az övéké, hiszen pont ott engednek és alkalmazkodnak a felek, ahol éppen az szükségesnek bizonyul.

  Skorpióval azért alkothatnak jó párt, mert a Szűz egyszerű lelkét remekül kiegészíti a Skorpió lendületes és karakteres jelleme. Valójában, mint tűz és víz olyanok ők ketten, de valahogy mégis boldog és kiegyensúlyozott lehet a kapcsolatuk.

 A Halakkal azért alkotnak jó párost, mert oly módon kiegészítik egymást, hogy ami hiányzik a Szűzből, az pont megvan a Halakban (és ez fordítva is igaz). A kettejük kapcsolata boldog és kiegyensúlyozott lehet, mely egy örökre szóló házasággal is végződhet.

Érdemes szétnézned a Szűz csillagjegy szülötteinek készült ásvány karkötőink, ásvány ékszereink között, tényleg sok szépséget találhatsz! :)

  

 Szűz jegyűeknek készült ásvány karkötőink:

Kézzel készített egyedi szűz horoszkóp ásvány karkötő, v (milana.hu) 

 

A Szűz csillagjegy ásványai

 

Fő ásványai: faachát, citromkrizopráz, imperial-topáz, vörös jáspis, opál, akvamarin.
Egyéb gyakrabban használt ásványai: achát, citrin, lápisz, ametiszt, dalmatínerkő, howlit, karneol, tigrisszem, zafír.

 

faachát gyöngy

 A faachát együttes működésre készteti a csakrákat, így segít azok összehangolódásában. A gazdagság és a bőség ásványának tartják, mivel segít gondolatainkat átváltani a bőség gondolativá, valamint pozitív énképet és önbecsülést kölcsönöz viselőjének. A kristálygyógyászat tanai szerint fájdalomcsillapító hatással bír, és mind emellett jótékonyan hat az idegrendszerre, az erekre, keringésre és a csontozatra.

citrom krizopráz gyöngy

 Az kristálygyógyászat tanai szerint a citrom krioprázzal mély meditatív állapotba kerülhetünk, ezért tökéletes választás a meditációhoz. Lelki szinten fokozza a kreativitást, a bennünk rejlő tehetséget segít a felszínre hozni.  Testi szinten támogatja a más működését és tisztulását, valamint jótékonyan hat a szívre, bőrre és az immunrendszerre.  

 

imperial topáz gyöngy  

 Az  imperial-topáz a napfonat csakránk ásványa. Úgy tartják, hogy azásvány oda irányítja a pozitív energiákat, ahol éppen szükségünk van rá. Segíthet a múltbéli sérelmek feldolgozásában és rávilágít céljainkra. S eközben elűzi a bennünk lakozó kétségeket és bizonytalanságot. Testi szinten gyógyír lehet az emésztőrendszerünket érintő betegségekre, serkentheti anyagcserénket. Erősítheti idegeinket.

vörös jáspis gyöngy

 A vörös jáspisról úgy vélték, hogy rendkívüli mágikus erővel bír. Úgy tartották, hogy megvéd a túlvilági entitások ármányosságaiktól, és a szerelmi bánt mérséklésére is gyógyírt jelenthet. Úgy említették a vörös jáspist, mint az ásványok anyja, mivel úgy vélték, hogy ez az ásvány magába foglalja a föld elemi erejét, bölcsességét és átfogó türelmes szeretetét.

opál gyöngy

 

 Az opálnak számos fajtája ismeretes, mely más és más területen lehet segítségünkre. Általánosságban úgy tartják, hogy az Opál kiváló társ a szorongás és a félelmek elleni vívott harcban. Segít legyőzni a depressziót és az apátiát. Kiválóan hat a légutakra, a keringésre és az ödémára. Lelki szinte fejleszti a kreativitást és a kommunikációs képességeket.

akvamarin gyöngy

 Az akvamarin legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. A vízelem köve, egyensúlyban tartja a lelket és a szakrális csakrát.

faachát gyöngykék achát gyöngysárkány achát gyöngybarack achát gyöngymohaachát gyöngy Az achát rengeteg színben és fajtában fellelhető, mely más és más tulajdonságokkal rendelkezik. Általánosságban úgy tartják, hogy az achát tisztítja az aurát és kiegyensúlyozza a jin és jang energiát. Támogatja a keringést, valamint az agy energiarendszerét.

citrin gyöngy

 A citrin az öröm, a bőség és az átalakulás ásványa. Erős védelmező ásvány, amely auratisztító, regeneráló hatással bír. A Nap energiáit hordozza, meleg, éltető energiákat. A napfonat csakra egyik fontos kristálya.

lápisz lazuli gyöngy

 A lapis lazuli, más néven lápisz lazuli, lazurit, lazurkő, mind ugyanazt az ásványfajtát jelöli. Régen az uralkodók kövének tartották, azt jelenti kék kő. Stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet
A harmónia kövének tartják. A torok csakrához köthetően a torokra és pajzsmirigyre hat leginkább, fejleszti a kommunikációt, önbizalmat ad.

ametiszt gyöngy

 A tiszta kvarc ametiszt színe általában a lilától a kékes ibolyáig terjedő színvilágban fordul elő. Felettes-energiánkkal együtt rezeg, és olyan segítséget nyújthat, melyet csak rendszeresen gyakorolt és mély meditáció során tudnánk elérni. Emellett elűzi az ártó energiákat, és akár a rossz karmánkat is megváltoztathatja. Az ametiszt a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának a köve. Kiválóan gyógyíthatja fizikaifájdalmainkat, és lelki kimerültségünket egyaránt.

 

dalmatajáspis gyöngy

 A dalmatínerkő vagy más néven dalmatajáspis. Egyes írások szerint összehangolja a testet és lelket. Véd bennünket a körülöttünk lévő negatív hatásoktól, negatív erőktől. Lelki szinten harmonizáló tulajdonságot tulajdonítanak neki. Tesi szinten pedig segít reakciónk fejlesztésében, valamint segíti az idegpályák normális működését.

howlit gyöngy

 A howlit nyugtató ásvány, mely megnyugtatja az elmét, és segít a rosszullétek esetén is. Magnéziumtartalmának köszönhetően segít a fejfájásban, hat a csontokra, fogakra, sőt, a testzsír-anyagcserére is jó hatással van.

karneol gyöngy

 A karneol a szakrális csakra kristálya. Éppen ezért jótékony hatással van a női szaporítószervekre. A karneol színskálája egészen a narancssárgától a sötétbarnás pirosig terjedhet. Lelki szinten elszabadíthatja örömünket, és elősegítheti a pozitív életszemléletünket. A kristálygyógyászat tanai szerint fokozza az ásványi anyagok felszívódását szervezetünkben, valamint, hogy a karneol egy olyan erős gyógyhatású ásvány, mely feltölt bennünket életerővel, és képes akár más ásványokat is megtisztítani. Védi auránkat az ártó érzelmektől.

tigrisszem gyöngy

 A tigrisszem bátorít, erősít minket. Felébreszti a bennünk szunnyadó harcost. Segítségével legyőzhetjük félelmeinket. Segít, hogy tisztán lássuk a dolgokat. Felvidítja viselőjét, megvéd bennünket a hamis barátokkal szemben.

zafír gyöngy

 A zafírt a védikus asztrológiában a legerősebb és a leggyorsabban ható drágakőnek tartják, mely sikert, gazdagságot kölcsönöz viselője számára. Olyan emberek számára ajánlott a viselése, akik életük olyan nehéz szakaszában vannak, mely tele van csalódásokkal, vitákkal és hiányzik az életükből a harmónia.

 

További ajándék ötletekért kattints IDE

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

Augusztus hónap ásványa: Peridot

Bak általános jellemzése és ásványai

Vízöntő általános jellemzése és ásványai

Halak általános jellemzése és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Nyilas általános jellemzése és ásványai