Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai

A Skorpió horoszkóp jellemzői ás ásványai

 

Összefoglaló:

A Skorpió

A Skorpió horoszkóp október 24. napjától november 22. napjáig tart. Elsődleges uralkodó bolygója a Plutó, a másodlagos a Mars.

A Skorpió a végletek embere, aki élvezi az élet adta örömöket. Elég megoszló véleménnyel vannak róla. Valaki szinte imádja és csodálja, valaki viszont ki nem állhatja. Talán igaz is, hogy sokszor nem egy könnyű eset, de tele van olyan csodálatos tulajdonságokkal, ami miatt azért talán érdemes lehet szemet hunyni néhány rossz tulajdonsága felett. Nem is gondolnánk róla, de a Skorpió az egyik legérzékenyebb jegy. Nagyon mély érzések megélésére képes, bár kiismerni őt szinte lehetetlen. Egy határozott, filozofikus alkat, akit szinte mindennél jobban foglalkoztatnak az élet és a halál körül forgó kérdések. Nagyon titokzatos alkat, akinek intuitív képessége rendkívül fejlett. Ha titkai vannak és azt nem akarja elmondani, akkor ahhoz soha se fogsz kulcsot kapni. Ő egy igazán titokzatos és izgalmas egyéniség. Ha valaki megbántja, akkor azt egy életre megjegyzi, és a bosszúállástól sem riad vissza. Kivárja a kellő pillanatot, és lecsap. A tűzbe is képes lenne menni a családjáért és azokért, akiket szeret. Rossz híre ellenére a Skorpió egy hűséges csillagjegy. Párkapcsolatban kitart párja mellett, még akkor is, ha az rosszra is fordul, mert inkább a megoldáson töri a fejét.

 

A Skorpió szimbólumának jelentése

A világ számos táján a Skorpió szimbolikáját tekintve nagyon erős. A legtöbb helyen magát az állatot ómennek tekintik. Úgy vélik, hogy ő a Zodiákus teremtője. Az ősz beköszöntével a külső formák eltűnnek, tönkremennek, elbomlanak, s később, mint Főnix madár a hamvaiból újjá éled. Ez az újjá születés szimbóluma. A mitológiában a Skorpió az agresszív erőt szimbolizálta.

5 érdekes tény a Skorpió csillagjegyről

  • csak azzal, hogy figyelnek megértik az embereket, szinte bele látnak az emberbe;
  • a szarkazmus nagymesterei;
  • a Skorpió nő egy cuki kiscica, de ha nem vigyázunk vele, akkor veszélyes tigrissé változhat;
  • nem kertelnek, azt fogják mondani, amit hallanunk kell, és nem azt, amit esetlegesen mi hallani szeretnénk;
  • drámai helyzetekben a Skorpió a szikla, akire a gyengék támaszkodhatnak és közben meg is védi őket.

A Skorpió kinézete, megjelenése

A Skorpió nőket általában két csoportra bontják. Vannak a „tüzes szeműek”, akik olyan különlegesek, hogy ha valaki egyszer rájuk néz, akkor megbabonázza őt, és képesek rabul ejteni a tekintetükkel. Alkatuk általában nyúlánkabb és sportosabb. Öltözködésükben inkább a komolyabb és fiúsabb ruházatot részesítik előnyben. Egyáltalán nem hiúak.

És vannak a „végzet asszonyok”, akik a saját érzékeiknek a rabjai. Igazi élvezethajhászok, akik abban térnek el a fentiekben leírt „tüzes szeműektől”, hogy öltözéküket tekintve kihívóak és szeretik a szép ruhák. Rendkívül hiúak. Olyan veszedelmes típusnak tartják őket, hogy sok férfi óvakodik tőlük, hiszen szerencsétlenséget hozhat rájuk. Általában nem boldogok.

A Skorpió férfi alkatát még ha nem is úgy tűnik, de nagyon erős. átlagos testmagasággal rendelkezik. Lankadatlan energiájának köszönhetően szeret sportolni. Arcvonalai élesek és határozottak. Tekintete szúrós és szigorú, mint a Skorpió nőnél, a férfi szeme is megbabonáz. Az orra általában nagyobb. Hajszínére a sötét színek a jellemzőek, de ritkán előfordul a hamvas szőke is.

 

A Skorpió leggyakoribb betegségei

Legjellemzőbb betegségei általában a belet, hólyagot, petefészket és a prosztatát érinti. Ezeken felül jellemző még a Skorpiónál a székrekedéses, valamint sérves panaszok. Emésztésére érdemes kellőképpen odafigyelnie, mivel bélflórája érzékenyebb az átlagénál. Sok mozgással, valamint egészséges táplálkozással serkentheti anyagseréjét.

A tüneteinket enyhíthetjük az ásványok gyógyerejének segítségével vagy akár csakráink tisztításával és összehangolásával is. Nézz szét az ásványok az egészségért karkötőink és csakra ásvány karkötőink között.

 

A Skorpióhoz leginkább illő horoszkópok

A leginkább hozzá illő párt a Bika, Szűz és a Halak jegyű emberek mellett találhatja meg.

(De zárójelben megjegyezném, hogy aki a Skorpió számára szinte elérhetetlen, titokzatos, nehéz megközelíteni, szenvedélyes és fent tudja tartani az érdeklődését, az, akár örökre is magához tud láncolni egy Skorpiót.)

 Talán a Bika lehet a legideálisabb partnere a Skorpiónak, hiszen együtt nyugalmat árasztanak, valamint a Skorpió szenvedélyességével lágy erotikát alkothatnak együtt.

 A Szűzzel azért alkothatnak jó párt, mert a Szűz egyszerű lelkét remekül kiegészíti a Skorpió lendületes és karakteres jelleme. Valójában, mint tűz és víz olyanok ők ketten, de valahogy mégis boldog és kiegyensúlyozott lehet a kapcsolatuk.

 A Halak és a Skorpió páros hosszútávó kapcsolatot tud kialakítani, még akkor is, ha a Skorpió nem tudja ugyanolyan mértékben viszonozni a Halak által nyújtott érzelmeket. Ettől eltekintve a kapcsolatuk kiegyensúlyozott és egy életre szóló lehet.

 

 

A Skorpió, mint Víz jegy

 A víz jegyű szülöttekhez tartozik a Rák, a Skorpió és a Halak. A víz jegyűeket általában az érzelmeik irányítják. Ez azt jelenti, hogy érzelmeikkel reagálnak minden eseményre, és érzelmi alapon hozzák meg döntéseiket. Rosszabb eseteben ez beteges érzékenységet is jelenthet.  Általában a víz jegy szülöttei segítőkészek, gyengéd és empatikus érzésekkel rendelkeznek. Nagyon alkalmazkodóak és békeszeretőek. Csodálatos intuitív képességüknek köszönhetően, akár látnoki képességekkel is rendelkezhetnek. Rossz esetben a víz jegy szülöttei hajlamosak a passzívitására, lustaságra, határozatlanságra, gyávaságra és a hisztérikus viselkedésre.

  

10 érdekes tény a víz jegyű szülöttekről

  

  1. meglepően erős az intuitív képességük, és nagyon érzékenyek;
  2. kiváló ízlésvilággal rendelkeznek;
  3. nagyon tudnak szeretni;
  4. erős képzelőerővel rendelkeznek;
  5. romantikus alkatok;
  6. hajlamosak az álmodozásra;
  7. hajlamosak beleragadni érzelmeikbe és a múltba;
  8. Könnyen át tudják érzeni mások fájdalmát, bánatát;
  9. lelkiismeretesek;
  10. mindig kimutatják érzelmeiket.

 

 

A Skorpió ásványai

Fő ásványai

karneol gyöngy

 A karneol a szakrális csakra kristálya. Lelki szinten elszabadíthatja örömünket, és elősegítheti a pozitív életszemléletünket. A kristálygyógyászat tanai szerint fokozza az ásványi anyagok felszívódását szervezetünkben, valamint, hogy a karneol egy olyan erős gyógyhatású ásvány, mely feltölt bennünket életerővel, és képes akár más ásványokat is megtisztítani. Védi auránkat az ártó érzelmektől.

 

hematit gyöngy 

 A hematit a gyökér csakra egyik ásványa. Más ásványokkal alkalmazva felerősíti azok hatását, sőt sok ásvány fel is töltődik a közelében. Úgy tartják, hogy erősítheti akaratunkat, és rávilágíthat teljesületlen vágyainkra. Képes elnyelni a minket körülvevő negatív energiákat, és ezzel csökkentve a bennünk felgyülemlett stresszt és szorongást.

 andok opál gyöngy

 Az andok-opál képes rá, hogy felerősítse a bennünk lakozó szenvedélyt, a szerelmet, a kreativitást és az élniakarást. A szerelemmel és a vágyakkal hozzák összefüggésbe. Segít feloldani a bennünk rejlő blokkokat és gátakat, melyek korlátokat szabnak bennünk.

vörös turmalin gyöngy 

 A vörös turmalin erős öngyógyító erővel bír testünkre, és lelkünkre egyaránt. Segít elérni a kitűzött céljainkat, valamint támogatást nyújt saját határaink megtapasztalásához.

rubin gyöngy 

 Úgy tartják, hogy a rubin örömet és életerőt ad viselője számára. Sajátos kisugárzásával megelőzi a szerelmesek közti vitát. Erősítheti a tüdőt és enyhítheti a haragot (ami a tüdőt betegíti).

gránát gyöngy 

 A gránát a segítség köve. A kristálygyógyászat praktikái szerint a gránát gyógyhatása a regeneráló energia, ezért jó hatással van a szívre, májra, tüdőre, immunrendszerre és a nemi szervekre. Mindemelett önbizalmat is kölcsönöz viselője számára, hiszen a gyökér csakrához, az életenergiához köthető ásvány.

 


Egyéb gyakrabban használt ásványai

 

heliotróp gyöngy

 A heliotrópot már az régi időkben is a hosszú élettel hozták összefüggésbe, mely védelmezi viselőjét. Testi szinten nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre, és remek hatással van a keringésre. Lekli szinten segít megőrizni a kontrollt, és segít elhatárolódni az olyan nem kívánt bofolyásoktól, mely rendkívüli megterhelést jelent a léleknek.

malachit gyöngy 

 A malachit nagyon erős ásvány, mely kiválóan hat a női ivarszervekre. Úgy tartják, hogy szüléskönnyítő hatása van, így nem csoda, hogy Bábakőnek nevezik. Mindemellett segíthet fejleszteni képzelőerőnket, valamint regenerálhatja/serkentheti agyunkat, idegeinket és májunkat.

obszidián gyöngy 

 Az obszidián igazából olvadt láva, ami nagyon gyorsan hűlt ki, így nem tudott kristályosodni. Erős védelmező kő, szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. A gyökér csakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral lát el és elnyeli a környezetből a negatív energiákat, valamint erősít, amikor arra van szükségünk. Eltünteti a negatív spirituális hatásokat.

 

citrin gyöngy 

 A citrin az öröm, a bőség és az átalakulás ásványa. Erős védelmező ásvány, amely auratisztító, regeneráló hatással bír. A Nap energiáit hordozza, meleg, éltető energiákat. A napfonat csakra egyik fontos kristálya.

akvamarin gyöngy

 Az a akvamarin legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet. A vízelem köve, egyensúlyban tartja a lelket és a szakrális csakrát.

rutillkvarc gyöngy

 

 Egyes írások szerint a rutilkvarc képes fokozni testünk regenerációs képességét, serkenteni és optimalizálja testünk energiaáramlását. Légúti megbetegedéseinkre is kiválóan hat, de főként a hörgőgyulladás fennállása esetén lehet segítségünkre. Lelki szinte segít a depresszió legyőzésében, és oldja a bennünk felgyülemlett félelmeket, valamint az ebből eredő blokkokat. Kiváló segítség az olyan szexuáliszavarok, potenciazavarok ellen, melyek a túlfeszültségből adódnak.

topáz gyöngy

 A topáz egyes fajtái más és más gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Általánoságban elmondható, hogy a topáz segít az érzelmek stabilizálásában és befogadóvá teszi az embert a szeretetre. Testi szinten támogatja az emésztést, élénkíti az anyagcserét és erősíti az idegrendszert.

Egy kis ízelítő a Skorpió ásványaiból készült ásvány tárgyainkból.

 

 

Ezek is érdekelhetnek:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

7+1 ok, hogy miért tökéletes ajándék egy nő számára az ásvány

November hónap ásványa: a Topáz

Bak általános jellemzése és ásványai

Vízöntő általános jellemzése és ásványai

Halak általános jellemzése és ásványai

Kos csillagjegy szülöttei és ásványai

Bika csillagjegy szülöttei és ásványai

Ikrek csillagjegy szülöttei és ásványai

Rák csillagjegy szülöttei és ásványai

Oroszlán csillagjegy szülöttei és ásványai

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Nyilas általános jellemzése és ásványai