Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A rózsakvarc

A rózsakvarc

 

 

A rózsakvarc

 Összefoglaló:

Ez a csodálatos kvarc változat a rózsaszín számos változatában fordul elő, a világos áttetsző rózsaszíntől(fehéresrózsaszín) egészen az átlátszatlan sötétebb változatokig.  Fontos megjegyezni, hogy színe kimondottan érzékeny az erősebb napfényre, ezért amennyiben lehetséges ne tegyük ki erős fénynek. Ha mégis sokáig éri erős fény, akkor színe kifakulhat. Keménysége: 7.

 

 

A rózsakvarc legendája és néphagyománya

 

Több évezredes múltra visszatekintve a rózsakvarcot mindig is a szeretet és a szerelem kövének tartották.

Az ókori egyiptomban a sírfeltárások alkalmával számos sírban az elhunytak mellett rózsakvarc maszkokat találtak. Számos feljegyzés szerint az egyiptomiak úgy tartották, hogy a rózsakvarc kiváló az arc tisztítására és a megóvja bőrüket a ráncoktól.

Egy ókori görög legenda szerint Adónisz halandó isten szépsége, oly nagy hatással volt Aphroditéra a szerelem istennőjére, hogy első pillantásra beleszeretett Adóniszba. Ám a háború istenének Árésznak ez nem tetszett. Féltékenységét nem fékezvén egy vadászat alkalmával vadkan alakját öltötte magára és megölte az ifjút. Aphrodité eszeveszetten sietett szerelme segítségére, de egy rózsabokor rabul ejtette. A legenda úgy tartja, hogy a két szerelmes összekeveredett vére a földre hullott, és az ott lévő fehér kristályokat rózsaszínre színezte melyet rózsakvarcnak neveznek. 

Érdekesség:

Aphrodité az alvilágba is követte szerelmét, ám Adónisz szépsége Perszephonét is megbabonázta, így ő is szerelmes lett az ifjúba. Zeusz végül úgy határozott, hogy Adónisz az évnek egy harmadát Aphroditéval, a másik harmadát Perszephonéval tölti, viszont a harmadik harmadát az évnek a földön, ahol elhozza az emberek számára tavaszt.

 

  

A rózsakvarc fellelhetősége

 

Általában nagyobb kristályos tömbökben fordul elő. Lelőhelyeit tekintve a legjelentősebbek az Urál-hegység, Madagaszkár, Brazília, USA és Dél- Afrika térségeiben találhatóak. Magyarország vonatkozásában, ha rózsakvarcot szeretnénk találni, akkor érdemes ellátogatnunk Velencei-hegység, Gyöngyösoroszi és Gyöngyössolymos térségekbe.

 

 

 

Rózsakvarc a kristálygyógyászatban

 

rózsakvarc a 12 mesterkristály egyike. Mivel a szív csakra egyik ásványaihoz tartozik, ezért segíthet feloldani a bennünk ragadt érzelmi blokkokat és segíti az érzelmi gyógyulást. Megnyitja szívünket önmagunk és mások iránt. Fizikailag is kiváló a szívproblémákra. Támogathatja tanulásunkat az önmagunk és mások szeretetére, elfogadására, és ezáltal nyitottabbá válunk az új kapcsolatok iránt, valamint megnőhet önértékelésünk és önbizalmunk is.

 

Testi szinten kiváló a gyomor és a bélrendszeri panaszok enyhítésére. Továbbá a kristálygyógyászatban úgy tartják, hogy a rózsakvarc a máj tisztántartója. Fizikai rosszullétek enyhítésére is kiváló.

 

Gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): viszketés, bőrproblémák, rosszullét, termékenység, eltökéltség, segítőkészség, mesterkristály, nyugtató, kommunikáció, szív, bélrendszer, gyomor, szerencse, harmónia.

 

 

 

Érdekességek a rózsakvarcról

 

  • hevítve 575 °C-nál veszíti el a színét;
  • röntgensugár hatására barna, rádiumbesugárzás hatására pedig sötétbarna és fekete színe lesz;
  • felhasználása és feldolgozása közben közel az 50%-a elvész a belsejében található számos repedés miatt;
  • a mai napig Dél és Kelet Afrikában a termékenység fokozására tartott szertartások fontos kelléke a rózsakvarc.

 

  

A rózsakvarc kiválóan társítható az alábbi csakrához:

   

 A szívcsakra

A szívcsakra a mellkas közepén a szívközpontunkban található, ahol feldolgozzuk és tároljuk az érzelmi élményeinket. Az önzetlenség, a szeretet és az odaadás iránti érzésünkhöz kapcsolódik a szívcsakra. Amikor energiaközpontja aktiválódik és megtisztul, az energetikai test szeretetet sugároz, és ez a pozitív energia pozitív hatásokat vonz az életünkbe, és megerősíti a már meglévő kapcsolatainkat. A szívcsakra elősegíti a szeretetet, odaadást, önzetlenséget és a jószívűséget. Közvetlenül kapcsolódik a tüdőhöz és a szívhez.

 

Nézd meg csakra ásvány karkötőinket is:

Csakra ásvány karkötők - Karkötők - Milana Ásvány

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott a rózsakvarc:

 

 Bak;

 Bika;

 Mérleg.

 

Nézd meg horoszkóp ásvány karkötőinket:

Horoszkóp ásvány karkötők - Karkötők - Milana Ásvány 

 

Még egy kis ízleítő a rózsakvarc termékeinkből:

Ez is érdekelhet:

Az ametiszt

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás

A depresszió elleni ásványok

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ásvány

Mérleg általános jellemzése és ásványai

Január hónap ásványa: a Gránát