Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Nyugtató ásványok

Nyugtató ásványok

 Nyugtató ásványok

A mai rohanó világban nincs olyan ember, aki ne érezné túlterheltnek, testileg vagy lelkileg fáradtnak, stresszesnek és nyugtalannak magát. Rohanunk, hogy elérjük a buszt és ne késsünk el. Túlfeszítjük magunkat és idegeinket, hogy befejezzünk egy határidős munkát. Tornyosodnak felettünk a teendők mind a munkahelyen, s mind az otthoni dolgainkban. Idegrendszerünknek pihenésre és regenerálódásra lenne szüksége, de olykor álmatlansággal küzdünk, idegesek vagyunk, hirtelen robbanunk, dekoncentráltak vagyunk. Ezek mind és mind annak a jelei, hogy szükségünk van a nyugalomra és a pihenésre, mely nem csak a testet, hanem a lelket is érintik.

A kristálygyógyászat tanai szerint egyes ásványok kiváló hatással lehetnek idegrendszerünkre és a testi, s lelki jólétünkre. Most ezeket az ásványokat szeretném neked bemutatni. Lássuk is őket! : )

 

Milyen ásványok segítenek testünk, lelkünk nyugalmának elérésében?

 

achát gyöngy

 Az achátnak számos fajtája ismeretes, rengeteg színben és fajtában fellelhető, melyek más és más gyógyító tulajdonsággal bírnak. Általánosságban elmondható, hogy az achát jótékonyan hat az idegrendszerre, tisztítja az aurát és kiegyensúlyozza a jin és jang energiát. Támogatja a keringést, valamint az agy energiarendszerét. Elnyeli a körülöttünk lévő negatív energiákat.

ametiszt gyöngy

 Az ametiszt a pozitív átalakulás, az egyensúlya a test, a lélek és a lélek gyógyításának. Kiválóan gyógyíthatja fizikaifájdalmainkat, és lelki kimerültségünket egyaránt. Felettes-energiánkkal együtt rezeg, és olyan segítséget nyújthat, melyet csak rendszeresen gyakorolt és mély meditáció során tudnánk elérni. Emellett elűzi az ártó energiákat, és akár a rossz karmánkat is megváltoztathatja.

amazonit gyöngy

 Az amazonit a lelki problémák nagy segítője. Nagyon erős nyugtató ásvány. Elcsendesíti az elmét és az idegrendszert. Blokkolja a geopatikus stresszt. Képes magába szívni a mikrohullám vagy éppen a mobiltelefonok által kibocsájtott sugárzást. Kiválóan véd az elektromágneses szennyezés ellen. Emellett segíti a szeretetteljes kommunikációnkat. A vegetatív idegrendszert kiválóan erősíti.

kalcedon gyöngy

 A kalcedon segít a lelki traumák feldolgozásában. Nyugtat és ellazít bennünket. Birtokában megtanulhatjuk jobban kezelni a stresszt és a stresszes helyzeteket. A kalcedon a torok csakra egyik ásványa, ezért a torok tájékán fejti ki legjobban a jótékony hatását. Segíthet felszabadítani a torok tájékon keletkező blokádokat, valamint segítséget nyújthat egyes beszédzavarok és a dadogás ellen is. Jótékony hatással lehet a hormonokra, valamint a pajzsmirigy működésére is. Hangulatjavító hatással is bír.

angelit gyöngy

 Az angelit segít átvészelni a felfokozott lelki megterheléseket, és egyben le is győzi a bizonytalanságot. Mentálisan segít megszűntetni a belső tépelődést és rágódást. Nyugtatja az elmét és segít, hogy jobban elfogadd magad és másokat a világban.

aventurin gyöngy

 Az aventurin szintén a szív csakra egyik ásványa, melyet a szív gyógyító köveként is neveznek. Erős gyógyító kő, mely nyugalmat áraszt, és így viselője kiegyensúlyozottság, pozitív életszemlélet birtokába kerül. Segíthet legyőzni a félelmeket, aggódást, miközben véd a stressz ellen. Segíthet a mély, és nyugtató alvás elérésben. Kiváló a Jin-Jang energia harmonizálásában. Véd az energiavámpíroktól és védi auránkat.

berill gyöngy

 A berill megtanít minket arra, hogy csak a szükséges dolgokat tegyük meg. Segít legyőzni az életünkben jelen lévő felesleges stresszt és terheket. Fokozza a bátorságot és feloldja a felgyülemlett stresszt. Elősegíti azt, hogy az elvégzendő feladatnak megfelelő iránymutatás kerüljön birtokunkba. Hozzájárul a pozitív szemléletmód kialakulásához.

 

jáde gyöngy

 A jáde a szív csakra kristálya. Megnyugtatja a lelket, egyensúlyba hozza energiáinkat, segít elűzni a rosszkedvet. A testet és a lelket is erősíti. Segít megteremteni az egyensúlyt a nyugalom és az aktivitás között. Amulettként viselve védelmet biztosít az ártó szándékú energiák ellen.

rodonit gyöngy

 A rodonit eltávolítja a lelki problémából adódó energiablokkokat a szervezetben, és fizikai síkon is erősítheti az izmokat, szívet, keringést, segíthet az autoimmun betegségeken.  A spiritualitásra fogékonyak szerint ez a kő megbocsátásra tanít, ráadásul akár az előző életekből származó érzelmi sérüléseket is helyre lehet állítani a vele való meditáció során. Úgy is szokták nevezni: a megbocsátás ásványa.

 

hegyikristály gyöngy

 Egyes írások szerint a hegyikristály képes a más ásványok által kibocsájtott rezgések felerősítésére, valamint a minket körülvevő energiákat is képesek felerősíteni, és eközben energiával is látja el, tölti fel egész szervezetünket, mely hatására elősegítheti belülről a pozitív változásokat. Idegeinkre nyugtató hatást fejt ki, valamint az ásvány birtokában immunrendszerünket is erősítheti. Ösztönözheti növekedésünket és fejlődésünket. Mindegyik csakrára jótékony hatást fejt ki.

larimar gyöngy

 A larimar sugározza magból a békét, melyet egyből érezhetünk miután a birtokunkba került. Harmonizálja testünket és nyugalmat hoz a mindennapjainkba. Segít megkönnyíteni a kommunikációt a külvilággal. Nyitottá tesz minket és segít befogadni az új impulzusokat. A kristálygyógyászat tanai szerint képes serkenteni az agyi tevékenységet.

 

variszcit gyöngy

 A variszcit biztosítja szellemi frissességünket, és sötét, ködös gondolatainkat megszűntetni. Az agyműködésre élénkítő hatást fejt ki. A színére való tekintettel a szívcsakrához köthető. Reményt és bátorságod ad viselője számára, főként a nehéz betegség elviseléséhez.

kék kvarc gyöngy

 A kék kvarc színére való tekintettel főként a torokcsakrához kötik. Segíti a másokkal való kommunikáció fejlesztését. Oldja a testben és a lélekben egyaránt felgyülemlett feszültséget.  Úgy tartják, hogy kiváló társ a depresszió elűzésében. Motiváltságot biztosít viselője számára és segít könnyedebben venni az élet viszontagságait.

akvamain gyöngy

 Az akvamarin fejleszti a kitartást és a fegyelmet. Viselése közben könnyedséget és oldottságot kölcsönöz viselője számára. Támogat és ösztönöz bennünket az elintézetlen ügyeink befejezésére.

howlit gyöngy

howlit nyugtató ásvány, mely megnyugtatja az elmét, és segít a stressz okozta rosszullétek esetén is. Magnéziumtartalmának köszönhetően segít a fejfájásban, hat a csontokra, fogakra, sőt, a testzsír-anyagcserére is jó hatással van.

türkiz gyöngy

 A türkiz kiválóan nyugtatja az idegeket, hat a torokra, pajzsmirigyre, kommunikációra, növelheti a kreativitást is. A türkiz az indiánok gyógyító köve. Az indiánok, az egyiptomiak és a görögök is védő- és gyógyító kőként tisztelték. Egy régi közmondás szerint: A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.

 

krizokolla gyöngy

 A krizokolla segít kiegyensúlyozottabbá válni és segít abban, hogy meg tudjuk őrizni higgadtságunkat. Lelki szinten kiváló társ a stresszes állapotokban és az esetleges hangulatingadozásoknál. Nem csak lelkünkre, hanem testünkre is kiváló nyugtató hatása van. Megteremti a belső békénket. 

 Én magam is készítettem pár ásvány karkötőt, mely kifejezetten a stressz ellen hatásos ásványokból készültek. Ezeket, ha van kedved ITT meg tudod nézni. :) De nézz szét sima ásvány karkötőink között is vagy az ásványok az egészségért kategóriában, mert ott is találhatsz a fentebb említett ásványokból karkötőket. : )

Ha valami egyedit képzeltél el (akár a nyugalom érdekében a fentiekben leírt ásványokról legyen szó) és szeretnéd elképzelésedet megvalósítani, akkor bátran vedd fel velük kapcsolatot az info@milana.hu címen keresztül, és mi megvalósítjuk az elképzelésedet. : )

                                         

Ez is érdekelhet:

Az ametiszt

Az akvamarin

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

A depresszió elleni ásványok

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás