Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Színek az ezotériában: kék, indigó, ibolya

Színek az ezotériában: kék, indigó, ibolya

Színek az ezotériában: Kék, indigó és ibolya

 

Összefoglaló:

 

 

 

Hogyan alakul ki az ásványok színe?

Talán nem is gondolnánk, de az ékkövek színének nagyon fontos szerepe van a kristálygyógyászatban. Az ásványok színének kialakulást több tényező is befolyásolhatja. Ilyen például, hogy miként nyeli, tükrözi vissza és közvetíti a fényt. A tárgyak által elnyelt sugarak a szem számára láthatatlanok, általában azért, mert hővé alakulnak át. A másik tényező, ami befolyásolja a kristály színét azok a színhatásukért felelős anyagok, melyeket kromoforoknak, tranzitelemeknek nevezünk. Ezek olyan atomokat tartalmaznak, amelyeknek az elektronjai színeket képesek létrehozni. De ebbe mélyedjünk bele jobban egy másik blogbejegyzésben. : ) Most inkább lássuk, hogy milyen szerepe is van az valójában az ezotériában az egyes színeknek és azok árnyalatainak. Az első részben a kék különböző árnyalatait fogjuk górcső alá venni.

 

 

Kék szín az ezotériában

A kék szín elsődleges ásványának a lápisz lazulit, más néven a lazuritot kell tekintenünk. Az aura kékje általában jó szín, amely leginkább a pozitív szellemi jelentést hordoz magával. Amennyiben az aura kékje túl világos, avagy túl sötét lenne, akkor természetesen ez előbb leírtak nem vonatkoznak rá. Bolygóját tekintve az Uránuszhoz kapcsolódik a kék szín, mely magában hordozza a szélsőségekre való hajlamot, valamint a kifejezhető intuitív befolyásból és pszichés képességekből eredő szokatlan és misztikus dolgok iránti érdeklődést. Ezekhez természetesen mind szellemi egyensúly szükséges. A lazurit egy különleges ásvány, mely felerősíti a test rezgéseit, növeli a vitalitást, valamint érzékenyebbé és befogadóbbá teszi az embert a szellemi befolyásokra. Úgy tartják továbbá, hogy a csodás kék színű zafír nyugtató hatással van viselőjére.

 

 

Indigó szín az ezotériában

Elsődleges ásványának az azurit tekinthető. Az azurit segít a mentális és pszichés képességek fejlesztésében. Az aura indigó és ibolya szín a keresés színe. Az indigó és ibolya színű aurával rendelkező emberek aurája visszarendeződik kék színűvé, mihelyst a céljaikat elérték. Az indigó szín továbbá a Merkúr bolygóhoz kapcsolódik, mégpedig a magas szintű mentális képességeket érintő befolyásán keresztül. Ezek a tulajdonságok azok, amelyek elősegítik a lélek fejlődését, de érdemes óvatosnak lenni, mert ez válhat túlzássá és önzéssé is. A Merkúr bolygón keresztül olyan képességre lehet szert tenni, amivel az ember a Merkúr hatása alatt képes lehet a jellemolvasásban kiemelkedni. E megszerzett képességnek azonban társulnia kell nagyon magas toleranciával és a megbocsájtásra való hajlandósággal.

 azurit

Ibolya szín az ezotériában

 

Az ibolya szín, az indigóhoz hasonlóan az aurában a keresést szimbolizálja. Csak akkor alakul át auránk színe ibolyából kékbe, ha igazi célunkat felismertük. Ezt a folyamatot a lélek természetszerű kiáradásának tartják. Úgy tartják, hogy a Jupiter ösztökélő ereje jótékony befolyást hoz, az egyetemes tudatot, az őszinteséget és a belső tulajdonságokat, olyan hajlandóságokat, amelynek nem szabad engedni, hogy önkényeskedésbe és önteltségbe torkoljon. Az ametiszt kiválóan társunk lehet abban, hogy eme befolyás pozitív oldalát fenntartsa, és mindemelett gyógyító rezgésekkel lássa el testünket, s lelkünket egyaránt.

 

 

A következő blogbejegyzésünkben a narancssárga és a sárga színek jelentését nézzük meg az ezotériában. Ha szeretnél, tarts velem akkor is. : )

Források:

Edgar Cayce - A gyógyító kristályok ereje

 

 

Érdekelhet:

Az ametiszt

Az akvamarin

Nyugtató ásványok

A szerencsefák, más néven az életfák

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

A depresszió elleni ásványok

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás