Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Minden, amit az ásvány kulacsról tudni kell

Minden, amit az ásvány kulacsról tudni kell

Minden, amit az ásvány kulacsról tudni kell

 

Összefoglaló:

 

Bevezető

Van már ásvány kulacsod, de nem tudod, hogy is kell tisztítani? Miért is jó, ha az vized közelében van az ásvány? Vagy esetleg még csak gondolkozol, hogy veszel egyet, de előtte szeretnél mindent megtudni róla? Ebbe a blogbejegyzésben összeszedtünk neked mindent, amit ezekről a csodálatos ásvány kulacsokról tudni lehet. Tarts velünk és tudj meg mindent az ásvány kulacsokról, legyen szó akár a kulacs strapabírásáról, vagy akár az ásványainak cserélhetőségéről. :)

 

Milyen hatása van az ásvány kulacsnak?

Mindamellett, hogy az ásvány kulacs nagyon szemet gyönyörködtető látvány, a benne lévő ásványnak/ásványoknak köszönhetően, az ásvány kulacsban lévő kristály/kristályok magas rezgései képesek feltölteni az ivóvizedet, így vitalizál téged a nap folyamán testi és lelki szinten is egyaránt. Attól függően érezheted más és más területen a pozitív és a gyógyító hatását, hogy éppen milyen ásványt tartalmaz kulacsod.

  1. Töltsd meg kulacsodat vízzel.;
  2. Várj 10 percet, hogy az ásvány a rezgéseivel feltöltse az ivóvizedet.;
  3. Fogyaszd egészséggel a felöltött vizedet, és élvezd a pozitív hatásait.

 

ásvány dobcsiszolattal rendelkező kulacsaink

Mekkora az űrtartalma egy ásvány kulacsnak?

A kulacsok űrtartalma, az ásványokra való tekintettel a következőkképpen változik:

  • Az ásvány dobcsiszolattal rendelkező kulacs: megközelítőleg 0,4 liter
  • Az ásvány csúccsal rendelkező kulacs: megközelítőleg 0,5 liter

 

Milyen anyagból készül a kulacs?

A kulacs rendkívül strapabíró és jó minőségű üvegből készült a mindennapi kényelmes használatért. Környezetbarát, hiszen bármennyiszer újratölthető a neked tetszőleges folyadékkal, és így nem keletkezik rengeteg felesleges műanyag hulladék, és egyetlen üveggel akár több ezer műanyag flakont kiválthatsz. Nemes acél anyagokból és edzett boroszilikát üvegből készült, mely letisztult, modern külsőt kölcsönöz neki.

A kulacs tetejét lezáró csavaros kupak biztonságosan záródik és a folyadékot nem ereszti át. A kupak szilikon töméssel van ellátva, így gondoskodva a cseppmentességről. A kupak teteje textil akasztóval rendelkezik. A kulacshoz tartozik egy fekete színű thermo melegítő tartó is.

 

ásvány csúcsos kulacsok

Hogyan cserélhető a kristály?

Mind a két fajta kulacs ásványainak cserélésére van lehetőség. Akár minden nap más ásvány rezgésével töltheted fel ivóvizedet.

 

  1. Az ásvány dobcsiszolattal rendelkező kulacs ásványainak cseréje:
  • Fordítsd fejjel lefelé az üres kulacsot.;
  • Tekerd le a kulacs alján található nemes acél talpat.;
  • Öntsd ki egy pohárba vagy tárolóba az ásványokat.;
  • Töltsd meg a kulacs alját olyan ásvánnyal, amivel szeretnéd.;
  • Tekerd rá vissza a nemes acél talpat szorosan.

 

  1. Az ásvány csúccsal rendelkező kulacs cseréje (Külön kristállyal ellátott aljzat szükséges hozzá, amelyet külön tudsz beszerezni, mivel az ásvány csúcs acélszállal van rögzítve az aljzathoz.):
  • Fogd meg magabiztosan a kulacsot.;
  • Tekerd le a kulacs alján található nemes acél aljzatot.;
  • Vedd a kezedbe a másik választott ásvánnyal ellátott aljzatot.;
  • Tekerd vissza a választott ásvánnyal ellátott aljzatot kulacsodba.

 

 

ametiszt dobcsiszolatos kulacs

Hogyan kell tisztítani a kulacsot?

Mivel a kulacs teljesen szétszerelhető, ezért nem szükséges különleges tisztítási módszer. Elemei nagyon egyszerűen és könnyedén tisztíthatók.

Ásvány csúccsal rendelkező kulacs tisztítása:

A kulacs kupakját és aljzatát könnyedén el lehet távolítani, sőt az ásványt ki lehet szedni az a foglalatából, és így rendkívül könnyedén tudod elmosni a kulacsodat és alkatrészeit.

A kulacs ásványbetét nélkül a mosogatógépben is mosható!

Az ásványbetét tilos a mosogatógépbe tenni vagy mosószerrel tisztítani!

 

Az ásványbetétet az alábbi 3 módon tudod megtisztítani:

  1. Tartsd az ásványt hideg folyóvíz alá 2-3 percig, majd tedd egy steril helyre és hagyd, hogy utána magától száradjon meg.
  2. Egy tál hideg vízbe tegyél egy evőkanál himalájai sót, majd áztasd bele az ásványt pár perce. Miután kivette a tálból mosd le hideg vízzel, és hagyd steril helyen megszáradni.
  3. Ásvány csúcsodat száraz sóval is meg tudod tisztítani. Az ásványodat tedd egész napra a száraz só közepére és rakd körbe száraz sótömbökkel.

 

Ásvány dobcsiszolattal rendelkező kulacs tisztítása:

Ugyanolyan könnyedén szét szerelhető, mint az ásványbetéttel rendelkező kulacs, de a dobcsiszolattal rendelkező kulacsot nem szükséges szétszedned, ha kézzel szeretnéd elmosni, mert az ásványok teljesen el vannak szeparálva a kulacs aljában.

Ha mosogatógépben szeretnéd elmosni, akkor érdemes a dobcsiszolatot kiöntened egy pohárba vagy tárolóba, és miután megszáradt a kulacs, akkor vissza tudod önteni az aljába.

 

7 csakra ásványos kulacs

Milyen italok fogyaszthatók a kulacsból?

Az edzett boroszilikát üvegnek köszönhetően a kulacs -40 °C és 140 °C közötti hőmérsékletet is elbír. Ám a szénsavas italok, üdítők, alkoholok és forró italok nem tesznek jót az ásványoknak, ezért az ásvány csúccsal rendelkező kulacsoknál azt javasoljuk, hogy inkább csak vízzel töltsük fel kulacsunkat. A dobcsiszolattal rendelkező kulacsunkba bátran tölthető tetszőleges folyadék, mivel az ásványok nem érintkeznek közvetlenül a folyadékkal.

hegyikristály csúcsos kulacs

Ez is érdekelhet:

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás

A mohaachát

Színek az ezotériában: narancssárga és a sárga

Skorpió horoszkóp jellemzői és ásványai