Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Gua Sha és Arcroller használata

Gua Sha és Arcroller használata

Ha érdekel, hogy hogyan is lesz napi pár perc Gua Sha vagy Arcroller használatával ragyogó és feszes bőröd, akkor tarts velem az arcmasszírozók világába. : )

Gua Sha és Arcroller használata

 

Összefoglaló:

 

Bevezető

Ha érdekel, hogy hogyan is lesz napi pár perc Gua Sha vagy Arcroller használatával ragyogó és feszes bőröd, akkor tarts velem az arcmasszírozók világába. : )

Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legcsodálatosabb érzés, ha a belső harmóniádat és a lelki egyensúlyodat a bőrödön keresztül is meg tudod mutatni az egész világnak. Ebben lehet segítségedre az ásvány arcmasszírozó.

 

 

Rózsakvarc masszázs roller

Miért jó egy ásvány masszírozó?

Az ásvány masszírozókat már évszázadok óta használják a Távol-Keleten, és mostanában nálunk is egyre elterjedtebb és divatosabb lett. Használata közben fokozza vérkeringésünket, felélénkíti nyirokkeringésünket, mely nagyon jót tesz a fáradt bőrünknek. Ezeken felül kifejezetten nyugtató a bőr számára. A legismertebb hatásai közé tartozik, hogy fiatalító és ránctalanító hatása van a bőrre, illetve az aknékból maradt hegek gyógyulását is elősegíti.

 

Mindamellett, hogy az ásvány masszírozók csodát tesznek a bőrrel, nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, hogy egy adott ásványból készült masszírozó nem csak csodás látvány nyújt, hanem a kristály magas rezgései képesek feltölteni téged testi és lelki szinten is egyaránt.

 

Attól függően érezheted más és más területen a pozitív és a gyógyító hatását, hogy éppen milyen ásványból készült a masszírozód.

 

  Gua Sha használata arcon

Gua Sha használata

A hagyományos kínai orvoslásban előszeretettel alkalmazzák ezt a kis szív alakú csodát. Masszírozhatod arcbőrödet, de akár az egész testedet is alkalmazhatod. Úgy tartják, hogy fokozza a „qi” energia áramlását a testen belül, és segít feloldani a bennünk rejlő megrekedt energiablokkokat. 

 

Milyen jótékony hatásai vannak a Gua Sha masszírozónak?

 

  • Fokozza a vérbőséget, és ezáltal ragyogó, tiszta és üde bőrt varázsol.
  • Feszesíti a bőrt, és csökkenti a ráncok láthatóságát.
  • Segítséget nyújthat a migrénes fejfájás okozta kellemetlen tünetek enyhítésében.
  • Izmok felépülési idejének támogatása.
  • A stressz és az ülőmunka okozta izomfájdalmak enyhítése.

 

 

Hogyan kell használni a Gua Sha masszírozót?

 

Az első és legfontosabb, hogy készítsd elő kedvenc krémedet, hidratálódat és tegyél a masszírozni kívánt területre belőle.

 

  1. Homlok: Takard le és fogd le szemed, majd a masszírozó sima részével simíts a szemöldököd irányából a hajtő felé.

 

  1. Szemkörnyéke: Az egyik ujjadat (célszerű a gyűrűsujjadat) tedd a belső szemzugodhoz és tarts ellen, miközben a Gua Sha masszírozó szív alakú végének egyikével simíts a szemzugot érintve a hajtövekig a halántékon át.

  

  1. Arc: Tedd az orrtövedhez a masszírozó sima részét, és fül irányába simítsd az arcbőrödön egészen a hajtövekig.

 

  1. Áll és a nyak: Tedd a szív alakú bemélyedést az állcsontra, az állad közepéhez, és húzd a fül irányába. Érdemes közben ellentartani a másik kezeddel, úgy, hogy az állcsúcs ellenkező oldalára teszed a mutató és a középsőujjadat.

   Gua Sha használata állon

 

Arcroller használata

Biztosan találkoztál már valahol ezzel a kis görgős csodával, ha mást nem, akkor a közösségi médiában számtalan videóban feltűnt már, és biztosan megfogta már a te tekintetedet is. : ) De most lássuk is, hogy hogyan is kell használni ezt a csodálatos arcmasszírozót.

 

Milyen jótékony hatásai vannak az arcrollernek?

 

  • Fokozza a vérbőséget, mely csodálatos hatással van a bőrre.
  • A szem alatti karikák, duzzanatok csökkentésében is segíthet.
  • Lehűtve (hűtőbe téve), hűsítő hatásának köszönhetően segít megnyugtatni a bőrt, valamint a szem alatti karikák eltűntetésében is segédkezik.
  • Segít mélyen bemasszírozni bőrödbe a hidratáló krémeidet és szérumaidat.
  • Használata során oldja a stresszt és segít ellazulni.

 

Hogyan kell használni az arcrollert?

 

A Gua Sha-hoz hasonlóan az első és legfontosabb, hogy készítsd elő kedvenc krémedet, hidratálódat és tegyél a masszírozni kívánt területre belőle.

 

  1. Nyak: Kezd el görgetni a rollert a nyakad aljáról egészen az arccsontodig. Fontos azonban, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében a masszírozót mindig lentről felfelé görgesd.

 Ásvány roller használata nyakon

 

  1. Áll és arc: Görgesd a rollert az álcsontodtól egészen a fültövekig. Ezeket a mozdulatokat ismételve végezd egészen az arccsontodig.

 

  1. Szemkörnyéke: Amennyiben a rollerednek van kisebb görgős része is, akkor a szem alatti részt a Gua Sha-hoz hasonlóan az egyik ujjadat (célszerű a gyűrűsujjadat) tedd a belső szemzugodhoz és tarts ellen, majd a masszírozó kis görgős részével simíts a szemzugot érintve a hajtövekig a halántékon át.

 

  1. Szemöldök: Ha fejfájással küzdesz, akkor kiváló lehet, ha a rollert átgörgeted a szemöldöködön.

Ásvány roller használata homlokon

 

  1. Homlok: Görgesd a rollert a szemöldöködtől felfelé egészen a hajtövekig. Ezzel a mozdulatsorozattal csökkentheted a homloktáji ráncokat.

 

 

 Nézz szét ásvány arcmasszírozó rollereink és ásvány Gua Sha masszírozóink között, hogy megtaláld a számodra tökéletes társat a napi bőrápolási rutinodban.

Rózsakvarc masszázs roller

Ez is érdekelhet:

Hogyan fűzz ásvány karkötőt otthon

Hogyan készíts ásvány kulcstartót otthon

Hogyan készíts ásvány könyvjelzőt otthon

Minden, amit az ásvány kulacsról tudni kell

Nyugtató ásványok

A 7 csakra

Ásányok A-Z-ig