Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Hematit

Hematit

Ha érdekel a hematit ásvány és annak gyógyhatásai, legendái és a csakrákra gyakorolt hatásai, vagy ha csak általánosságba érdekel a hematit ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben. : )

Hematit

 

Összefoglaló:

 

 

Bevezető

Ha érdekel a hematit ásvány és annak gyógyhatásai, legendái és a csakrákra gyakorolt hatásai, vagy ha csak általánosságba érdekel a hematit ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben. : )

 

Hematit szív nyaklánc

A hematit

 

A hematit egy elterjedt ásvány, amely számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Íme néhány fontos információ a hematit ásványról:

 

  • A hematit szürkés-fekete vagy ezüstös-fekete színű lehet, és általában fémes fénye van.
  • A z ásvány rendkívül nehéz, és nagy sűrűséggel rendelkezik. Az egyik legrögösebb fém ércek közé tartozik.
  • Előfordulhat, hogy kis csillákkal vagy csíkokkal rendelkezik a felszínén, ami tovább növeli szépségét.
  • Az egyik legfontosabb vasérc, amelyből vasat és acélt készítenek. A hematit évente millió tonnányi vasérc kitermelésének alapanyagát képezi.

 

 Purple optic ásvány karkötő

A hematit hatása

Az ezotériában és az alternatív gyógyászatban a hematit ásványnak számos pozitív hatást és tulajdonságot tulajdonítanak. Íme néhány közülük:

 

  1. Földelés és stabilitás: A hematitet gyakran használják a gyökeres csakra (gyökércsakra) aktiválására és a földelés támogatására. Úgy gondolják, hogy segít visszakapcsolódni a fizikai valósághoz és megteremti az érzelmi stabilitást.

 

  1. Negatív energiák elűzése: Az ásványt védőkőként alkalmazzák, és azt hitték, hogy segít elűzni a negatív energiákat és a stresszt. Néhány ember például a hematitot azért viseli, hogy megvédje magát a káros energiáktól és negatív befolyásoktól.

 

  

  1. Energiaharmonizáció: A hematitet használhatják az energiák harmóniájának elérésére és az aura megerősítésére. Úgy vélik, hogy segít az energiák egyensúlyban tartásában és a test és a lélek közötti kapcsolat erősítésében.

  

Hematit kerek marokkő

 

  1. Vérkeringés és vitalitás: Az alternatív gyógyászatban a hematitet olykor a vérkeringés serkentésére és az energiaáramlás javítására alkalmazzák. Úgy vélik, hogy növelheti a vitalitást és az életerőt.

 

 

  1. Meditáció: Néhány meditációs gyakorlat során a hematitet használják arra, hogy mélyebb meditatív állapotokat érjenek el és segítsenek a gondolatok fókuszálásában.

 

 

  1. Negatív gondolatok leküzdése: Az ásványt a negatív gondolatok és önbizalomhiány leküzdésére is használják. Úgy vélik, hogy segít a mentális erő és önbizalom növelésében.

 

 

Rose ásvány karkötő

 

 

A hematit legendái

A hematitról nincs annyira gazdag legendáris vagy mítikus hagyomány, mint néhány más ásványnak, de az évszázadok során néhány kultúra és néphagyomány mégis értékelte és használta ezt az ásványt. Íme néhány példa:

 

  • Az ókori Egyiptom: Az ókori Egyiptomban a hematitet a vér szimbólumaként tartották számon, és gyakran a vérszegénység kezelésére használták. Ebben az időszakban a hematitot "Hemat Haemat" néven is ismerték, ami az ókori egyiptomi nyelven a "vérvörös" ásványra utal. Úgy vélték, hogy az ásvány segít a test energiaáramlásának szabályozásában és az egészség megőrzésében.

 

  • Az ókori Róma: A rómaiak a hematitet az erejük és a vérszegénység elleni gyógymódként ismerték. A hematitot a Mars isten szimbólumaként tartották számon, aki a háború és a védelem istene volt. Ezenkívül azt is hitték, hogy az ásvány növeli a fizikai erőt és az önbizalmat.

  Hematit ásvány fülbevaló (nemesacél)

 

  • Az angol néphagyomány: Az angol néphagyományban a hematitet a szerencsét és a védelmet szimbolizáló kőként tartották számon. Úgy vélték, hogy az ásvány segít elűzni a rossz szellemeket és a negatív energiákat.

 

 

  • Az indián néphagyomány: Az észak-amerikai indián törzsek közül néhányik a hematitet a védelmi kőként használta, és azt hitték, hogy segít megőrizni a fizikai és szellemi egyensúlyt.

 

  

  • A középkor: A középkorban a hematitet a vérkeringés javítására és a vér tisztítására használták. Úgy vélték, hogy segít a betegségek megelőzésében és a testi egészség megőrzésében.

 

 Mérleg horoszkóp ásvány kulcstartó

 

A hematit az ezotériában, a csakrákra gyakorolt hatása

 

Az alternatív gyógyászatban a hematitet gyakran használják a gyökerescsakra (1. csakra) energiáinak stabilizálására és a földelés támogatására. Úgy tartják, hogy segít az egyensúly és a stabilitás megteremtésében

Bővebben a csakrákról egy korábbi blogbejegyzésemben ITT tudsz olvasni. : )

 

gyökércsakra szimbóluma 1. csakra a Gyökércsakra

Az ónixot gyökércsakra erősítő és kiegyensúlyozó hatású ásványának tartják. Úgy vélik, hogy viselése segíthet a gyökércsakrában felgyülemlett blokkok oldásában, a testi és a lelki stabilitás növelésében, valamint a földelődés és a biztonságérzet erősítésében. Emellett a gyökércsakra kapcsolódik a fizikai valóság és a szellemi világ egyensúlyának fenntartásához is, és az ónix viselése segíthet ebben az egyensúly megteremtésében.

A gyökércsakra a gerincoszlop legalján található, a farokcsontnál. Az anyagi világhoz kapcsolódik. Biztosítja a vitalitásunkat és élni akarásunkat. A gyökércsakra képviseli a kapcsolatot az anyafölddel. Amennyiben ez a csakra túl aktív, akkor általában agresszívabbnak érezzük magunkat, és minden apróságra ugrunk. Azonban, ha a csakra túlságosan alulműködik, akkor elégedettlennek és boldogtalannak érezhetjük magunkat.

A nem megfelelően működő gyökércsakra jellemző fizikai problémái:

  • székrekedés;
  • prosztata problémák;
  • aranyér;
  • elhízás;

Jellemző érzelmi problémái:

  • alacsony önbecsülés;
  • félelem;
  • szorongás;
  • depresszió;
  • bizonytalanság;
  • szomorúság;
  • önközpontúság.

 

Megfelelő működése esetén:

  • önbizalom;
  • fizikai egészség és erő érzése;
  • biztonságérzet. 

 

 

Fontos megjegyezni, hogy az ásványok hatása egyénenként változhat, és ezek az általánosítások nem mindenkinél jelentkeznek ugyanúgy. Az ezotériában mindenki egyedi, és érdemes saját tapasztalataidra és belső vezetésedre hagyatkozni az ásványokkal kapcsolatos munkában. : )

Ez is érdekelhet:

Ásványok A-tól Z-ig

Ásványok tisztítása

Skorpió csillagjegy és ásványai

A csillagjegyek és a hozzá tartozó ásványok

Tanulást segítő ásványok

Dobcsiszolat cseréje ásványkulacsban

Kutyák és macskák csakrái