Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Tanulást segítő ásványok

Tanulást segítő ásványok

Hamarosan véget ér a diákok számára a nyáriszünet, és ismét kezdetét veszi az iskolapad koptatása. A tanulással és az iskolába járással való stressz gyakran megviseli a gyermekeket, mely akár a teljesítőképesség rovására is mehet. A testi és a lelki egyensúly nagyon fontos ahhoz, hogy jól teljesítsünk az iskolában, melyhez az ásványoktól is tudunk támogató segítséget kérni.

A tanulás segítő ásványok

 

Összefoglaló:

 

Bevezető

Hamarosan véget ér a diákok számára a nyáriszünet, és ismét kezdetét veszi az iskolapad koptatása. A tanulással és az iskolába járással való stressz gyakran megviseli a gyermekeket, mely akár a teljesítőképesség rovására is mehet. A testi és a lelki egyensúly nagyon fontos ahhoz, hogy jól teljesítsünk az iskolában, melyhez az ásványoktól is tudunk támogató segítséget kérni.

Természetesen ne felejtsük el, hogy a felgyülemlett stressz levezetése is nagyon fontos, melyet például kiválóan le lehet vezetni a szabadban történő sportolással. Arról nem is beszélve, hogy a szabadban történő sportolás kiválóan élénkíti az agyat is.

 

tanulást segítő ásványok

Milyen ásványok segíthetik a tanulást?

Az alábbiakban bemutatom azokat az ásványokat, melyek kiválóan támogathatják a tanulási és koncentrálási nehézséggel küzdő gyermekeket. Ezeket az ásványok viselhetők ékszerként vagy akár bátran használhatjuk nyers, illetve marokkő formájában is, melyet az íróasztalra vagy a párna alá helyezhetünk, de divatos kulcstartó vagy lakásdekor formájában is velünk lehet kedvenc ásványunk.

 

 

  • Akvamarin: A legendák szerint a bátorság köve, hiszen fejlesztheti a kitartást, fegyelmet, és ha kell, akkor lecsendesíti a háborgó elmét. Képes élesíteni az elmét, valamint fejleszteni a kommunikációt és az önkifejezést. Segít oldani a bennünk rejlő félelmeket.

  Akvamarin marokkő (kicsi)

  • Ametiszt: Az ametiszt a pozitív átalakulás, valamint a test és a lélek gyógyításának a köve. Kiválóan gyógyíthatja fizikai fájdalmainkat és lelki kimerültségünket egyaránt. Enyhíti a fejfájást és a tanulással járó kimerültséget. Rendkívül jó hatással van az agyra, ha serkenti azt, és ha kell nyugtatja is.

 Chevron ametiszt szív alakú marokkő

 

  • Aventurin: ha nehezen tudsz koncentrálni és összeszedni a gondolataidat, akkor az aventurin kiváló társ lesz ezek legyőzésében.  Erős gyógyító kő, mely nyugalmat áraszt, és így viselője kiegyensúlyozottság, pozitív életszemlélet birtokába kerül. Segíthet legyőzni a félelmeket, aggódást, miközben véd a stressz ellen

 Aventurin ásvány fülbevaló

 

  • Fluorit: lelki szinten magabiztosságot kölcsönöz viselője számára, valamint megnyugtat és nem utolsó sorban blokkolja geopatikus stresszt. Segt rendezni a gondolatokat és ezáltal a tennivalókat is képesek leszünk rendezni magunk körül. A tanulásban segít összpontosítani és javítani a figyelmet.

 Fluorit ásvány álomfogó kulcstartó

 

  • Hegyikristály: energiával látja el és tölti fel egész szervezetet, mely hatására elősegítheti belülről a pozitív változásokat. Idegeinkre nyugtató hatást van. Segít koncentrálni és megszabadítani az elmét az zavaró és kavargó gondolatoktól, melyek elvonják a figyelmet a tanulásról.

 

Hegyikristály szerencsefa

 

  • Hematit: Elsődlegesen a matematika és a technika tárgyak tanulásában nyújt segítséget. Segít összpontosítani és fejleszteni a memóriát. Más ásványokkal alkalmazva felerősíti azok hatását, sőt sok ásvány fel is töltődik a közelében.

 

Hematit kerek marokkő

 

  • Kalcedon: Segítséget nyújthat egyes beszédzavarok és a dadogás ellen. Segíthet a lelki traumák feldolgozásában. Nyugtat és ellazít. Birtokában megtanulhatjuk jobban kezelni a stresszt és a stresszes helyzeteket. Javítja a memóriát, és erősíti a kommunikációs képességeket. 

 Kalcedon ásvány fülbevaló

 

  • Kalcit: energetizáló hatással bír, legyőzi a lustaságot és ösztönöz a szorgalomra, fejleszti a kommunikációt. Segíti az energiák helyes áramlását. Kiválóan lecsendesíti és nyugtatja az elmét, fejleszti az elemzőképességet.

 

 Nyers narancskalcit ásvány

  • Lazurit: A harmónia kövének tartják. Stressz oldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet, serkenti az agyat. Kiválóan fejleszti a kommunikációt, önbizalmat ad birtokosának. Segít rendezni a kavargó gondolatok és segít azok helyes megfogalmazásában.

  Blue Galaxy ásvány karkötő

 

  • Malachit: segít fejleszteni képzelőerőnket, valamint regenerálja, serkenti agyat és az idegeket. Segít feldolgozni a kapott információt, valamint segít összpontosítani a tanulásban.

 

Green Power ásvány karkötő

 

  • Ónix: Hasznos lehet azoknak, akik a vizsgaidőszakban túlzott stressznej vannak kitéve. Képes magába szívni a bennünk rejlő negatív fénykódokat, melyek gátolják fejlődésünket és testi, lelki egyensúlyunkat. Birtokunkban az ónix fokozhatja életerőnket, kitartásra ösztönözhet, és támogatást nyújthat a stresszes helyzetekben is. Mentálisan erősít.

 

Ónix ásvány fülbevaló (nemesacél)  

  • Szodalit: A 12 mesterkristály egyike. Az önbizalom kövének is szokták nevezni. Rávilágít a saját hibáinkra és segítségével világosabban láthatjuk az elérni kívánt célokat. Nyugtatja az elmét, és közben megkönnyíti az új információk befogadását.

 Szodalit ásvány csúcs

 

 

 

 

Válogass gyermekeknek készült ásvány karkötőink közül, vagy nézz szét a többi karkötőnk között és ha valamelyik elnyeri tetszésedet, de kisebb méretre lenne szükséged, akkor rendelésnél írd a megjegyzésbe, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot az info@milana.hu e-mail címen. : )

Ez is érdekelhet:

Bizsu ékszerek tisztítása ásvány karkötőben

Ásványok A-tól Z-ig

Kvarc geódák hatása

A megfelelő karkötőméret kiválasztása

A 7 leggyakrabban hamisított ásvány

Pánikbetegség és az ásványok