Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A szodalit

A szodalit

A szodalit

Összefoglaló:

 

 

Bevezető

A szodalit egy igen érdekes, lenyűgöző és ritka kék színű ásvány, mely már évszázadok óta számos kultúrában fellelhető volt. Ha érdekel, hogy mire használták és milyen hatásokat tulajdoníthatunk neki, vagy éppen szeretnél olyan érdekességeket, legendákat és számos más hasznos dolgot megtudni, melyek igazán meghökkentők és lenyűgözők, akkor tarts velem és mindenre választ kapsz. : )

 

Szodalit életfa ásvány nyaklánc

A szodalit fellelhetősége

A szodalit fellelhetőségét tekintve, a leggyakrabban Grönlandon, Brazíliában, Kanadában, USA-ban és Oroszországban lelhető fel.

Ha szeretnénk szodalitot találni, de nem akarunk ilyen messzire utazni, akkor se keseredjünk el, mert Magyarországon is van lehetőségünk rábukkanni erre a ki csodára. Bár nem túl gyakori, de van rá lehetőség.

Hazánkban a szodalit előfordulása jellemzően az északi országrészre korlátozódik. A Mecsek és Bükk hegységben fellelhetők szodalitot tartalmazó kőzetek. De egy dolgot fontos megjegyezni! Hazánkban a szodalit nem a leggyakoribb ásványok közé tartozik, ezért nem is egyszerű feladat a megtalálása.

 

Szodalit ásvány csúcs

A szodalit legendája és néphagyománya

Bár konkrét mítosz vagy legenda nem lelhető fel a szodalitról, de számos kultúrában jelen van már évszázadok óta. Lássunk is pár néphagyományt róla. : )

  • Az indiánok úgy vélték, hogy segít csillapítani az aggodalmat, idegességet és elősegíti a tökéletes egyensúly és harmónia meglétét.
  • Az ókori Egyiptomban a szodalitot a meditációk alkalmával használták. Úgy vélték, hogy segít az elme lecsendesítésében és segít a spirituális kapcsolat kialakításában.
  • Az ókori rómaiak is előszeretettel alkalmazták meditációk és a spirituális gyakorlatok alkalmával. Mindezek mellett gyakran készítettek belőle dísztárgyakat is és használták gyógyászati célokra.
  • Úgy tartották, hogy ez az ásvány kapcsolatban állt az Atlantiszi civilizációval, és ezért az Atlanti Birodalom egy alapvető kristálya volt.
  • Az ókori Római Circus Maximus nevű stadion rendelkezett egy több tonnás szodalit darabbal, mely nagy attrakciónak számított. Az emberek úgy vélték, ha megérintik, akkor szerencséjük lesz.

 csavart logós szodalit ásvány fülbevaló

 

 

A szodalit a kristálygyógyászatban


A szodalit a torok csakra ásványa. A 12 mesterkristály egyike. A modern kristálygyógyászatban a szodalit nagyon népszerű. Számos pozitív hatást tulajdonítanak neki, ami számos területen kiválóan támogatja a testi és a lelki egyensúlyt egyaránt. Lássunk ebből néhányat.

 

Testre gyakorolt hatások:

  1. idegesség, stressz, aggodalmak és nyugtalanság okozta testi tünetek;
  2. magas vérnyomás csökkentése;
  3. vérkeringés javítása;
  4. fejfájás csillapítása;
  5. torokfájás enyhítése;
  6. szem támogatása.

 

 Lélekre gyakorolt hatások:

  1. érzelmi blokkok oldás;
  2. kommunikáció fejlesztése;
  3. magasabb tudatossági szint elérése;
  4. meditáció támogatása;
  5. bűntudat eloszlatása;
  6. önértékelés növelése.

 


Fontos megjegyezni, hogy a kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést. Az itt leírtak a tradicionális szakirodalmak alapján kézsültek.

 

pánikroham elleni ásvány karkötő

Érdekességek a szodalitról

  • Neve a görög „soda” (nátrium-karbonát) és „lithos” (kő) szavakból ered.
  • Az ókori egyiptomiak „sakk-kőtáblákat” készítettek belőle, melyeket a fáraók játékaihoz használtak.
  • A szodalit olyan ritka fémeket is tartalmazhat, mint például a réz, cink vagy a mangán.
  • Az egyik valaha talált legnagyobb szodalit ásvány megközelítőleg 3,5 méter hosszú, 1,5 méter széles és 2,5 méter magas, és mintegy 50 tonna volt, melyet Brazíliában Bahia államban találtak.
  • Számos híres ékszer készült szodalitból, mint például 1963-ban a híres francia ékszerész Jean Schlumberger tervezett egy elegáns karperecet, mely szodalitból készült. Ezt a karperecet a Tiffany & Co. ékszerbolt állította ki a nagyközönség számára, melyet számos híresség viselt, mint például Jacqueline Kennedy Onassis, Elizabeth Taylor vagy Audrey Hepburn.
  • Az egyik legérdekesebb tulajdonsága a szodalitnak a fluorescent hatása, amely azt jelenti, hogy bizonyos fényviszonyok mellett ragyogó kék vagy fehér fényt bocsát ki. Ez a hatás nagyon ritka a kristályok világában.

 

 Szodalit marokkő (kicsi)

 

A szodalit kiválóan társítható az alábbi csakrákhoz

 

Az ezotériában általában torokcsakrához kapcsolják.

torokcsakra szimbóluma Torokcsakra

A torokcsakra az ádámcsutka tájékán helyezkedik el. A torokcsakrához a beszédet, a hatékony kommunikációt, a kreatív önkifejezést és az őszinteséget társítják. A kiegyensúlyozott torokcsakrával kepések vagyunk megfelelően kifejezni magunkat. Az Akvamarin bőrrel érintkezve segít a torokcsakra kiegyensúlyozásában (pl.: nyaklánc). Javítja az önkifejezést és az igazság kimondását.

A világoskék szín elégedettséget jelent, nyugtató, lazító és csillapító hatású, segít leküzdeni a félelmet, tisztává varázsolja a gondolatokat, és fokozza a kreativitást, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet.

Ha érdekel, hogy milyen fizikai jellemzői vannak a nem megfelelően működő csakráknak, akkor olvasd el az erről szóló blogbejegyzésemet ITT . : )

 

 Szodalit ásvány teafilter

Milyen csillagjegynek ajánlott a szodalit?

 

 A szodalit ásványt általában a Nyilas és a Vízöntő csillagjegy szülötteinek ajánlják.

 

nyilas szimbóluma A Nyilas csillagjegy maga az utazás, a szabadság és a spirituális keresésé jegye, mely utazáshoz kiváló támogatást nyújthat a szodalit ásvány. Úgy tartják, hogy ez az ásvány segít felszínre hozni a belő bölcsességet és az intuitív gondolkodást, ami kiválóan segíthet a Nyilasnak abban, hogy közelebb kerüljenek saját magukhoz.

 

Vízöntő szimbóluma A Vízöntő csillagjegy a barátság, a szabadság és a kreativitás jegye. Úgy vélik, hogy a szodalit ásvány kiváló társ lehet a Vízöntőnek abban, hogy segítse megőrizni a kreativitást és a szerzett barátságokat is. Továbbá ennek a csodás kék ásványnak az energiája ösztönzi a Vízöntőt, hogy jobban megértse az embereket, és könnyebben tudjon kapcsolatot építeni velük.

 

Azonban fontos megjegyezni, hogy az ásványok használata és viselése személyes preferencián és az egyéni szükségleteken alapul, így más csillagjegyek szülöttei is élvezhetik a füstkvarc ásvány által nyújtott előnyöket.

Ez is érdekelhet:

A szuper 7-es ásvány

Ásványok, amiket nem érhet víz

A füstkvarc

Ásvány ajándékok férfiaknak

A rodonit

Színek az ezotériában: kék, indigó és ibolya

Hogyan készíts ásvány könyvjelzőt otthon

A szerencsefák, más néven az életfák története