Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

A tigrisszem

A tigrisszem

A tigrisszem

Összefoglaló:

 

Tigrisszem ásvány csúcs

 

Bevezető

Ha szeretnél többet megtudni a tigrisszemről, akkor jó helyen jársz. : ) Igyekeztem a lehető legtöbb információt összegyűjteni a szakirodalmakból és legendákból. Tarts velem és tudj meg sok érdekességet erről a szemet gyönyörködtető ásványról, legyen szó akár a fellelhetőségéről vagy a kristálygyógyászatban vélt hatásairól, én elhoztam neked mindet, vagy csak egyszerűen többet szeretnél megtudni ennek csodás ásványnak a történetét és történelmét illetően, akkor tarts velem. : )

 

Fire Wolf ásvány karkötő

A tigrisszem fellelhetősége

A legfontosabb lelőhelye Dél-Afrikai Griquatown vidéke, mely az Oranje folyótól északra terül el. Ezek kívül még lelehetünk tigrisszemre Indiában, USA-ban, Mexikóban és Ausztráliában is.

 

 

Tigrisszem dobcsiszolatos ásvány kulacs

A tigrisszem legendája és néphagyománya

Számos legenda fellelhető a tigrisszem körül, mely más és más népcsoportoktól származik. Lássunk ebből néhányat.

  • Egy ilyen legenda szerint az alvilág ura Lucifer arra használta a tigrisszemet, hogy az embereket bűnössé tegye. A tigrisszem csodálatos ragyogása (mely a Sátán szeme) megbabonázta az embert és bűnös dolgokra késztette.
  • A varázslók és mágusok körében úgy tartották, hogy ez az ásvány fokozza a spirituális erőt, ezért előszeretettel használták.
  • Az ősi népek amulettként viselték a tigrisszemet, mivel úgy vélték, hogy az jólétet, egészséget, bőséget és pozitív energiát biztosít viselője számára.
  • Az ókori rómában a lovagok szintén amulettként viselték, és úgy vélték, hogy a tigrisszem megvédi őket a csatákban szerzett halálos sebektől.

 

Ikrek csillagjegy ásvány kulcstartó

A tigrisszem a kristálygyógyászatban


A tigrisszem egy mesterkristály, mely bátorít, erősít minket. Felébreszti a bennünk szunnyadó harcost. Segítségével legyőzhetjük félelmeinket. Segít, hogy tisztán lássuk a dolgokat. Felvidítja viselőjét és megvédi a hamis barátokkal szemben.

Testi szinten úgy vélik, hogy tonizáló hatást fejt ki a testre. Rezgései segítenek nyugtatni az idegrendszert és segít az alvási nehézségekkel küzdők számára is.

Kiváló gyermeket tervező és várandós nőknek. Az ásvány rezgései által kiválóan hat az egészségre, és megvéd a szezonális depresszióval szemben.


Egyéb gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): izommerevség, duzzanatok, fájdalomcsillapítás, bőrproblémák, ekcéma, légúti megbetegedés, koncentráció, nyugtató hatású, vértisztító, vérnyomás stabilizálás, érrendszeri problémák, aura védő, spiritualitás fejlesztése, hormonzavar, reuma, ízületi gyulladás, hátfájás, akaraterő fejlesztése, összpontosítás, magabiztosság, mesterkristály, nyugtató, energia, idegrendszer, epilepszia, koncentráció, bátorság, önbecsülés.

 

Védelem és erő ásvány karkötő

Érdekességek a tigrisszemről

  • Először Európában a 19. században jelent meg, és nagyon divatos, drága ékkőnek számított.;
  • A tigrisszem és a sólyomszem igazából „testvérásányok”, szinte egy és ugyanaz az ásvány. A sárgás színt az amfibol-azbesztnek vas-hidroxid által festett mállásterméke okozza. A nagyobbrészt mállott sárgás és barnás színű darabokat nevezik tigrisszemnek.
  • Nevét az ásvány látható fényhatásról kapta (macskaszem), mely attól függően változik és mozog, hogy a fényhatás miként éri és miként mozgatjuk a kezünkben az ásványt.
  • Az egyiptomi kultúrában az ásvány védőszentjének Ré-t a Nap Istent tekintették.
  • Nevét a suméroktól kapta, akik főként az isteni szobrok díszítésére használták.

 tigrisszem fülbevaló

 A tigrisszem kiválóan társítható az alábbi csakrákhoz

  napfonat csakra Napfonat csakra

A has és a napfonat között helyezkedik el. A napfonat csakrához kapcsolódik az önbizalom és az akaraterő. Követjük és megvalósítjuk céljainkat. A napfonat csakra harmóniát, vitalitást hoz, képes mindent elérni, ami fontos számunkra. Közvetlenül kapcsolódik az emésztőrendszerhez (gyomor, máj, lép, hasnyálmirigy). A napfonat színe a sárga. A vidámság, a boldogság, az életöröm és a könnyedség színe. A személyiségünk kibontakozása, önmagunk felvállalása, az intuíciónk működtetése, az élmények és az érzelmek feldolgozása, "nem"-et mondás képessége, a bátorságunk, a befolyás és hatalom, erő megélése, tapasztalatból eredő ész. Felvidít, erősíti az önbizalmat, növeli a bátorságot és a tettrekészséget.

 

Ikrek ásvány karkötő 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott a tigrisszem

ikrek szimbólum Ikrek

oroszlán szimbólum Oroszlán

szűz szimbólum Szűz

skorpió szimbólum Skorpió

nyilas szimbólum Nyilas

 

Ez is érdekelhet:

Minden, amit az ásvány kulacsokról tudni kell

A mohaachát

A hegyikristály

A pánikbetegség és az ásványok

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás