Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Cseresznyekvarc

Cseresznyekvarc

Ebben a blogbejegyzésemben a cseresznyekvarc ásványt és annak gyógyhatásait, legendáit és a csakrákra gyakorolt hatásait ismerheted meg. Ha általánosságba érdekel a cseresznyekvarc ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben

 Cseresznyekvarc hatása

Összefoglaló:

 

 

Bevezető

Ebben a blogbejegyzésemben szeretném a cseresznyekvarc ásványt és annak gyógyhatásait, legendáit és a csakrákra gyakorolt hatásait bemutatni. Ha általánosságba érdekel a cseresznyekvarc ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben. : )

 

Cseresznyekvarc Gua Sha masszírozó

A cseresznyekvarc (eperkvarc) hatása

A cseresznyekvarc, vagy ahogyan másnéven nevezik az eperkvarc a hegyikristály egyik változata, ezért magában hordozza a hegyikristály gyógyító tulajdonságait is. Az ezotériában a cseresznyekvarc ásványnak többféle hatást tulajdonítanak a testre és a lélekre. Íme néhány közülük:

 

  1. Lelki szinten:

Segít megszűnteti a szívtájéki szorongást, valamint a generizált szorongást. Csillapítja az izgatottság érzését. Mivel segít felismerni a belső igényeket, ezért javítja az életminőséget és fokozza a boldogságot. Kitűnő választás lehet a tanulási nehézséggel küzdők számára, mert hozzájárulhat a tanulás hatékonyabbá tételéhez. 

A cseresznyekvarcot a szeretet és az érzelmek köveként tartják számon. Úgy vélik, hogy segít az érzelmi gyógyulásban és a szívcsakra harmonizálásában. Ezáltal elősegítheti a szeretet, a gyengédség és az empátia megnyilvánulását.

 

  1. Testi szinten:

A cseresznyekvarc pozitív hatással lehet a szív- és érrendszerre. Úgy vélik, hogy támogatja a szív egészségét, valamint segít normalizálni a vérnyomást és erősíti az érrendszert. Ezt a csodás rózsás színű ásványt gyakran kapcsolják a hormonális egyensúlyhoz és a női reproduktív rendszerhez. Úgy vélik, hogy segíthet kiegyensúlyozni a hormonokat, enyhíteni a menstruációs problémákat, valamint segít a meddőség és a terhesség támogatásában.

 

 

  1. Általánosságban elmondható, hogy a cseresznyekvarc gyógyhatásai (a kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést) a következőkre van jó hatással: koncentráció növelése, szerelmi vágy fokozása, harmonikus kapcsolatok, életöröm fokozása, szorongás enyhítése, immunerősítés, vérkeringés.

 

  Eperkvarc nyers ásvány teafilter

A cseresznyekvarc (eperkvarc) legendái

 

A cseresznyekvarc kapcsán nem ismertek kifejezetten elterjedt legendák vagy néphiedelmek, amelyek széles körben ismertek lennének. A cseresznyekvarc azonban sok ezer éve használatban van az ezoterikus és a kristálygyógyászati területeken, és az emberek az évszázadok során különféle hiedelmekkel és tulajdonságokkal ruházták fel.

  • Mivel a cseresznyekvarc sokszínűsége miatt különböző árnyalatokban és formákban létezik, néha az egyes változatoknak tulajdonított speciális tulajdonságok és jelentések is lehetnek. Például az ibolyás árnyalatú cseresznyekvarcot gyakran az intuíció, a spirituális fejlődés és az álomállapotok erősítőjeként tartják számon.
  • A cseresznyekvarcot általában a szeretet, a gyengédség és a szerelem kövének tartják. Az emberek úgy vélik, hogy segít az érzelmi gyógyulásban, az érzelmi sebek gyógyításában és a szívcsakra harmonizálásában. Sokan használják a cseresznyekvarcot kapcsolatok megerősítésére és a szeretetenergia növelésére.

  

Cseresznyekvarc szerencsefa

A cseresznyekvarc (eperkvarc) az ezotériában, a csakrákra gyakorolt hatása

 

Az ezotériában a cseresznyekvarc a szívcsakra (4. csakra) ásványa, mert úgy tartják, hogy segít a szívcsakra harmonizálásban, és ezáltal kiváló hatással van az érzelmek és a szeretet kiteljesedésére.

Bővebben a csakrákról egy korábbi blogbejegyzésemben ITT tudsz olvasni. : )

 

 szívcsakra szimbóluma A szívcsakra 

A szívcsakra a mellkas közepén a szívközpontunkban található, ahol feldolgozzuk és tároljuk az érzelmi élményeinket. Az önzetlenség, a szeretet és az odaadás iránti érzésünkhöz kapcsolódik a szívcsakra. Amikor energiaközpontja aktiválódik és megtisztul, az energetikai test szeretetet sugároz, és ez a pozitív energia pozitív hatásokat vonz az életünkbe, és megerősíti a már meglévő kapcsolatainkat. A szívcsakra elősegíti a szeretetet, odaadást, önzetlenséget és a jószívűséget. Közvetlenül kapcsolódik a tüdőhöz és a szívhez.

A nem megfelelően működő szívcsakra jellemző fizikai problémái:

  • légzési problémák;
  • stroke;
  • ízületi gyulladás.

Jellemző érzelmi problémái:

  • depresszió;
  • szomorúság;
  • harag;
  • düh;
  • birtoklási vágy;
  • bizalmatlanság.

Megfelelő működése esetén:

  • empátia;
  • önelfogadás;
  • megbocsájtás;
  • inspiráció érzése;
  • remény érzése.

 

 

Fontos megjegyezni, hogy az ásványok hatása egyénenként változhat, és ezek az általánosítások nem mindenkinél jelentkeznek ugyanúgy. Az ezotériában mindenki egyedi, és érdemes saját tapasztalataidra és belső vezetésedre hagyatkozni az ásványokkal kapcsolatos munkában. : )

Ez is érdekelhet:

Ásványok A-Z-ig

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A depresszió elleni ásványok

Szűz csillagjegy szülöttei és ásványai

7+1 ok, hogy miért tökéletes karácsonyi ajándék egy nő számára az ávány

Megfelelő karkötőméret kiválasztása