Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Ónix

Ónix

Ha érdekel az ónix ásvány és annak gyógyhatásai, legendái és a csakrákra gyakorolt hatásai, vagy ha csak általánosságba érdekel az ónix ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben.

Ónix

 

Összefoglaló:

 

 

Bevezető

Ha érdekel az ónix ásvány és annak gyógyhatásai, legendái és a csakrákra gyakorolt hatásai, vagy ha csak általánosságba érdekel az ónix ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben. : )

 

Ónix szív alakú marokkő

Az ónix

Az ónix egy ásványi kő, amely egyféle kvarc, konkrétan egy chalcedon változat. Általában fekete alapszínű, de gyakran előfordulnak rajta fehér vagy krémszínű sávok vagy csíkok.

 

Az ónix hatása

Az ezotériában az ónix ásványnak többféle hatást tulajdonítanak a testre és a lélekre. Íme néhány közülük:

 

  1. Stabilitás és Erő: Az ónix gyakran az erő és a stabilitás szimbóluma. Sokan úgy tartják, hogy viselése növelheti a fizikai és mentális erőt, valamint segíthet a nehéz időszakokban való kitartásban.

 

  1. Védelmi ásvány: Az ónixot gyakran tartják védelmi ásványnak a negatív energiákkal és rosszindulatú hatásokkal szemben. Védi viselőjét a káros befolyásoktól és segít megerősíteni a pozitív energiákat.

 

Onyx ásvány karkötő 

  1. Fókusz és Koncentráció: Az ónix segíthet javítani a mentális fókuszt és koncentrációt. Ezért gyakran használják meditáció során vagy akár tanuláshoz is.

 

  1. Belső harmónia: Sokan úgy vélik, hogy az ónix segít az egyensúly megtalálásában a test, az elme és a lélek között. Segíthet enyhíteni a stresszt és a szorongást.

 

 

  1. Spiritualitás: Az ónix hosszú időn keresztül fontos szerepet játszott különböző vallások és kultúrák szertartásaiban. Számos népcsoport és vallás használta az ónixot spirituális célokra, hiszen mély szimbolikus értékeket hordoz.

 Ónix rondellás ásvány fülbevaló

 Az ónix legendái

 

Az ónix körül számos legendás és néphagyományok keringenek, amelyek különböző kultúrákban és vallásokban gyökereznek. Lássunk is ezekből néhány érdekeset. : )

 

  • Római és görög mitológia: Az ónixhoz kapcsolódó történetek közül egyik a görög és római mitológiában található meg. A történet szerint a görög isten, Amor (római nevén Cupido), és a gyönyörű Vénusz (Aphrodité) istennőhöz kötődik. A történet szerint egy alkalommal Amor elbújt az erdőben, hogy elkerülje Vénusz figyelmét. Az istennő azonban felfedezte a rejtekhelyét, és egy pillanat alatt megölelte és csókot adott neki.

Amor meglepődött és ijedten próbált menekülni, de közben leejtette nyilát és az ónixot is, amelyet mindig magánál tartott. A sasok nagy számban voltak jelen a környéken, és az egyik rálépett az ónixra, megsebesítve a lábát. A sas fájdalmától felröppent, és a sasok dühösen elrepültek, melyek azóta is gyűlölettel viseltetnek a fehér galambokkal (a galambok Vénusz állatai voltak).

Ebből a történetből ered a hiedelem, hogy az ónixnak fájdalomcsillapító és gyógyító ereje van, és hogy segít az embernek a fájdalmas emlékek és érzések leküzdésében. Ez a mítosz magyarázza meg az ónixhoz kapcsolódó néhány jelképet és hiedelmet, amelyeket már korábban is megemlítettem.

Fontos megjegyezni, hogy a történetben szereplő ónix valójában nem gyógyította meg a sast, hanem épp ellenkezőleg, fájdalmat okozott neki, és a sas fájdalmától repült fel. Ezt a történetet nem szabad szó szerint értelmezni, hiszen mitológiai szimbólumok és allegóriák kavalkádja. A mitológia és a népmesék gyakran szimbolikus jelentést hordoznak, és mélyebb tanulságokat közvetíthetnek.

 

  • Az ónix és a mágia: Több kultúrában is úgy gondolták, hogy az ónixnak misztikus és mágikus ereje van. Úgy tartják, hogy az ónixot viselve képesek vagyunk kommunikálni az okkult és a természetfeletti világokkal, valamint megvédeni magunkat a rossz szellemek és ártó erők ellen.

  

  • Az ónix és az elengedés: Néhány kultúrában az ónixot olyan ásványnak tekintik, amely segít az elengedésben és a megtisztulásban. Hiedelem szerint, ha valamilyen fájdalmas vagy negatív emlékhez vagy érzéshez kötődsz, akkor az ónix viselése segíthet azoktól megszabadulni és új lehetőségeket teremteni az életedben.

 

Ónix ezoterikus üvegcse

Az ónix az ezotériában, a csakrákra gyakorolt hatása

 

Az ezotériában gyakran használják az ónixot, mert úgy tartják, hogy kiváló hatással van az emberi energiaközpontokra, azaz a csakrákra.

 

Ez az ásvány kiemelten támogatja, és kiváló hatással van a Gyökércsakrára (1. csakra).

Bővebben a csakrákról egy korábbi blogbejegyzésemben ITT tudsz olvasni. : )

 

gyökércsakra szimbóluma  1. csakra a Gyökércsakra

Az ónixot gyökércsakra erősítő és kiegyensúlyozó hatású ásványának tartják. Úgy vélik, hogy viselése segíthet a gyökércsakrában felgyülemlett blokkok oldásában, a testi és a lelki stabilitás növelésében, valamint a földelődés és a biztonságérzet erősítésében. Emellett a gyökércsakra kapcsolódik a fizikai valóság és a szellemi világ egyensúlyának fenntartásához is, és az ónix viselése segíthet ebben az egyensúly megteremtésében.

A gyökércsakra a gerincoszlop legalján található, a farokcsontnál. Az anyagi világhoz kapcsolódik. Biztosítja a vitalitásunkat és élni akarásunkat. A gyökércsakra képviseli a kapcsolatot az anyafölddel. Amennyiben ez a csakra túl aktív, akkor általában agresszívabbnak érezzük magunkat, és minden apróságra ugrunk. Azonban, ha a csakra túlságosan alulműködik, akkor elégedettlennek és boldogtalannak érezhetjük magunkat.

A nem megfelelően működő gyökércsakra jellemző fizikai problémái:

  • székrekedés;
  • prosztata problémák;
  • aranyér;
  • elhízás;

Jellemző érzelmi problémái:

  • alacsony önbecsülés;
  • félelem;
  • szorongás;
  • depresszió;
  • bizonytalanság;
  • szomorúság;
  • önközpontúság.

 

Megfelelő működése esetén:

  • önbizalom;
  • fizikai egészség és erő érzése;
  • biztonságérzet. 

 

Fontos megjegyezni, hogy az ásványok hatása egyénenként változhat, és ezek az általánosítások nem mindenkinél jelentkeznek ugyanúgy. Az ezotériában mindenki egyedi, és érdemes saját tapasztalataidra és belső vezetésedre hagyatkozni az ásványokkal kapcsolatos munkában. : )

 

 

Ez is érdekelhet:

Ásványok A-tól Z-ig

Erős ásványok negatív energiák ellen

A 7 csakra

Hamis ásványok I. rész

Ásványok, amiket nem érhet víz

Szerelem ásványai I. rész: A lezárás

A Halak átalános jellemzése és ásványai