Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Turmalin

Turmalin

Ha érdekel a turmalin ásvány és annak gyógyhatásai, legendái és a csakrákra gyakorolt hatásai, vagy ha csak általánosságba érdekel a turmalin ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben.

Turmalin

 

Összefoglaló:

 

 

Bevezető

Ha érdekel a turmalin ásvány és annak gyógyhatásai, legendái és a csakrákra gyakorolt hatásai, vagy ha csak általánosságba érdekel a turmalin ásvány és az ezotériában gyakorolt hatásai, akkor gyere, és tarts velem ebben a blogbejegyzésben. : )

 

Turmalin nyers ásvány

A turmalin

A turmalinok gyakran hengeres vagy hosszúkás kristályokban nőnek, és számos színben és árnyalatban megtalálhatók, például fekete, rózsaszín, zöld, sárga, kék és többféle átmeneti színben is. A turmalinok különlegessége abban rejlik, hogy képesek elektromos töltéseket generálni és vonzani, például ha melegítik vagy dörzsölik őket.

 

Turmalin marokkő

A turmalin hatása

Az ezotériában a turmalin ásványnak többféle hatást tulajdonítanak a testre és a lélekre. Íme néhány közülük:

 

  1. Energetizálás és egyensúlyteremtés: A turmalinokat gyakran energianövelő és egyensúlyteremtő kristályként alkalmazzák. A hiedelmek szerint segíthetnek megszüntetni az energetikai blokkokat és támogatni a testi-lelki egyensúlyt.

 

  1. Negatív ionok kibocsátása: Egyes turmalinok negatív ionokat bocsátanak ki, amelyek pozitív hatást gyakorolhatnak a levegő minőségére és a környezeti energiára. Emiatt például turmalinos ékszereket vagy eszközöket használnak, hogy segítsenek a levegő tisztításában.

 

 Bak csillagjegy ásvány könyvjelző

 

  1. Elektromágneses sugárzás csökkentése: A fekete turmalin (schorl) híres arról, hogy segíthet csökkenteni a környezetből érkező elektromágneses sugárzás negatív hatásait. Sokan elektronikus eszközök közelében vagy munkahelyi környezetben használják ennek a tulajdonságának kihasználására.

 

 

  1. Védő és tisztító hatások: A turmalinokat védőkristályként is használják, mivel úgy tartják, hogy képesek eltávolítani a negatív energiákat és védelmet nyújtani a káros hatásokkal szemben.

 

  1. Ékszerként való használat: A turmalinok gyönyörű és színes kristályai miatt kiválóan alkalmasak ékszerek készítésére is. A változatos színskálájuk miatt sokféle designban és stílusban megtalálhatók.

 

     

     

    A turmalin legendái

     

    A turmalinnal kapcsolatban több legenda és mítosz is tfellelhető, amelyek különböző kultúrákban és időszakokban alakultak ki. Lássunk is ezekből néhányat. : )

     

      • Az elbűvölő színváltozások mítosza: Az egyik közismert mítosz szerint a turmalin színét a különböző színű virágokról nevezették el. A történet szerint amikor a turmalinok az utazók útjába kerültek, megszínezték őket a talált virágok színei, amelyet a természet varázslatának tartottak.

      • Indián legendák: Az észak-amerikai indián törzsek körében a turmalint olyan kőként tisztelték, amely segíthet a szellemekkel való kapcsolatban és az egyensúly fenntartásában a természet és az emberek között.

      Turmalinkvarc marokkő

      • A fekete turmalin védelmező ereje: A fekete turmalint (schorl) hosszú ideje a védelem és a negatív energiák elűzésének szimbólumaként tartják számon. Egyes mítoszok szerint ez a kő olyan erejű, hogy képes visszaveri a rossz energiákat és a negatív hatásokat.

      • Keleti mítoszok: Az ázsiai kultúrákban is megtalálhatók mítoszok a turmalinnal kapcsolatban. A kínai és japán kultúrában például a turmalint olyan kőként tisztelték, amely hozzájárul a harmóniához és az egyensúlyhoz.

      • Sámán hagyományok: Néhány ősi sámán kultúrában a turmalint a spirituális kapcsolat erősítésére és a látomások elősegítésére használták.

       

      Turmalin ásvány golyó

       

       

      A turmalin az ezotériában, a csakrákra gyakorolt hatása

       

      Az ezotériában és a spirituális gyakorlatokban a turmalinokat gyakran különböző csakrákhoz társítják, amelyek az emberi test energiarendszerének különböző pontjait jelölik. A csakrák a hagyományos indiai jóga és az energetikai gyógyászat részét képezik. A turmalinok színét és tulajdonságait alapul véve a következő csakrákhoz szokták kapcsolni őket.

       

      Bővebben a csakrákról egy korábbi blogbejegyzésemben ITT tudsz olvasni. : )

       

      •  gyökércsakra szimbóluma Gyökércsakra: A fekete turmalint gyakran társítják a gyökércsakrához. Ez a csakra a testünk alján található és a biztonság, a stabilitás és a földelés energiájával kapcsolódik össze. A fekete turmalin ebben a kontextusban segíthet a földelődésben és a negatív energiák elvezetésében.

      •  Szakrális csakra szimbóluma Szakrális csakra: A narancsszínű turmalinokat néha a szakrális csakrához társítják. Ez a csakra a has alatt helyezkedik el, és a kreativitással, szenvedéllyel és érzelmi egyensúllyal kapcsolatos.

      •  Szívcsakra szimbóluma Szívcsakra: A zöld és a rózsaszín turmalinokat gyakran a szívcsakrához kapcsolják. Ez a csakra a mellkas területén található, és az együttérzés, a szeretet és az összekapcsolódás energiáját hordozza.

      •  Torokcsakra szimbóluma Torokcsakra: A kék turmalinokat, például az indigolitot, a torokcsakrához társítják. Ez a csakra a torkunkban található és a kommunikáció, az önkifejezés és a belső igazság kifejezésével kapcsolatos.

      •  Harmadik szem csakra szimbóluma Harmadik szem csakra: A lila és a kék turmalinokat néha a harmadik szem csakrához rendelik. Ez a csakra a homlokunk közepén található, és a belső látással, intuícióval és spirituális megértéssel kapcsolódik.

      •  Korona csakra szimbóluma Korona csakra: A tiszta vagy fehér turmalint a korona csakrához szokták társítani. Ez a csakra a fej tetején található, és a spirituális kapcsolódással és magasabb tudatossággal hozható összefüggésbe.

         

         

         

        Ez is érdekelhet:

        Ásványok A-tól Z-ig

        Erős ásványok negatív energiák ellen

        Tanulást segítő ásványok

        Gua Sha és Arcroller használata

        A 7 leggyakrabban hamisított ásvány

        Ásványok tisztítása

        Ásványok a Kos csillagjegy szülötteinek