Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Az obszidián

Az obszidián

Az obszidián

Összefoglaló:

 

 

Bevezető

Téged is érdekel, hogy mi áll az obszidián mágikus csillogás mögött? Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk a lehető legközelebbről az obszidián varázslatos világát. Szó lesz régi legendákról és néphagyományokról, ritkán hallott érdekességekről, a neki tulajdonított gyógyhatásokról, valamint arról is, hogy hol is bukkanthatunk rá a természetben. Ha téged is érdekel, vagy csak egyszerűen többet szeretnél megtudni ennek csodás ásványnak a történetét és történelmét illetően, akkor tarts velem. : )

Hópehely obszidián marokkő (nagy)

 Az obszidián fellelhetősége

 

Mivel az obszidián tulajdonképpen egy kiömlési kőzet, amely a magmatikus tevékenységsorán keletkezik (amikor a forró láva hirtelen lehűlésre kényszerül és megszilárdul), ezért a leggyakrabban a vulkán működés eredményeként az óceáni törésvonalakon találkozhatunk vele. Leginkább Örményországban, Izlandon, Mexikóban, Guatemalában és az Amerikai Egyesült Államokban találkozhatunk vele, de ha Magyarországon szeretnénk obszidiánt találni, akkor érdemes ellátogatni a Tokaj-hegységbe.

 

Gold Magic ásvány karkötő

Hogyan jön létre az obszidián?

Mint az előbb említettem, hogy egy kiömlési kőzetről beszélünk, mely akkor keletkezik, amikor a forró láva hírtelen lehűlni kényszerül (például, amikor hirtelen vízzel érintkezik). Vizsgáljuk ezt meg egy kicsit közelebbről.

Tehát, ha ez a lehűlés elég lassúnak bizonyul, akkor létrejön a kristályosodás. Ha pedig ez a lehűlés túl gyorsnak bizonyul (pl. a vízzel való érintkezés), akkor a lávának nincs ideje kristályosodni, ezért egy üvegszerű, szabálytalan alakú szerkezet alakul ki.

Ez az ásvány sohasem átlátszó. Színskáláját tekintve jellegzetesen a feketétől a pirosig terjed, de fellelhető szürke árnyalata is.

Az obszidiánnal van két fajtája, az arany, illetve az ezüst obszidián, melyek keletkezésére én személy szerint mindig is nagyon kíváncsi voltam. : )

Ez a két csodálatos színű ásvány úgy keletkezik, hogy a lehűlési folyamat során keletkezett gázbuborékok bezárva maradnak az ásványban. Mivel az obszidinban is lehetnek zárványok, ezért ezek a bent ragad gázok eredményezik az obszidián csodálatos és lenyűgöző ezüstös ragyogását.

 Hópehely obszidián ásvány fülbevaló (félgömb) Az obszidián a kristálygyógyászatban

Az obszidián vagy, ahogyan ismert a vulkáni üveg, igazából olvadt láva, ami nagyon gyorsan hűlt ki, így nem tudott kristályosodni. Egy nagyon erős védelmező kőnek tekinthető, amely szinte egy páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben. A gyökér csakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral lát el és elnyeli a környezetből a negatív energiákat, valamint erősít, amikor arra van szükségünk. Mindemellett segít eltüntetni a negatív spirituális hatásokat is.

 

Egyéb gyógyhatásai (A kristályokkal való átfogó gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést): védő, földelő, lelki problémák, méregtelenítés, ízületi problémák, vérkeringés, érelmeszesedés, prosztata, energia.

Mivel az obszidiánnak számos fajtája ismeretes, ezért hatásukban is fellehető eltérés. A hópehely obszidián például a gyökér csakra, homlok csakra, valamint a napfonat csakra ásványa is lehet. Kiváló ásvány meditáció során, mely segíthet a belénk rögzült rossz viselkedésminták tudatosításában és azok megváltoztatásában. Véd a negatív energiáktól, és oltalmaz a negatív entitásoktól. Allergia esetén segíthet annak enyhítésében, valamint az olyan vírusos megbetegedések esetén, mint a bárányhimlő, herpesz és a gombás fertőzések. Emellett fokozhatja vérellátásunkat, és segítheti emésztésünk kiváló működését. Gerincfájdalmaink enyhítésében is segédkezhet.


Hópehely obszidián marokkő (kicsi)

Érdekességek az obszidiánról:

  • A kőkorszakban különböző vágóeszközöket és használati eszközöket (nyilak, kések) készítettek az obszidiánból, a kagylós törésére való tekintettel.;
  • Az eddig legöregebbnek tekinthető obszidián lelt, amit találtak az megközelítőleg 9000 éves, és Mezopotámiához kötődik.;
  • A mai orvostudomány szívsebészeti szakága jelenleg is az obszidiánból készült segédeszközöket alkalmaz, mivel azok ötször élesebbek, valamint pontosabb vágást ejtenek, mint az acélpengék.;
  • Nevét egy Obsius nevű római emberről kapta, aki vélhetően először talált rá az ásványra Etiópiában.;
  • Az indiánok a mai napig varázserőt tulajdonítanak az obszidiánnak. Úgy vélik, hogy az ásvány megvédi őket a rossz erőktől, ezért védelmező talizmánkánt használják.

 

Hópehely obszidián ásvány nyaklánc

 

Az obszidián kiválóan társítható az alábbi csakrákhoz

 Gyökércsakra

A gyökércsakra a gerincoszlop legalján található, a farokcsontnál. Az anyagi világhoz kapcsolódik. Biztosítja a vitalitásunkat és élni akarásunkat. A gyökércsakra képviseli a kapcsolatot az anyafölddel. Amennyiben ez a csakra túl aktív, akkor általában agresszívabbnak érezzük magunkat, és minden apróságra ugrunk. Azonban, ha a csakra túlságosan alulműködik, akkor elégedettlennek és boldogtalannak érezhetjük magunkat.

hópehely obszidián nagy marokkő

 

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott az obszidián:

bak szimbólum Bak

halak szimbólum Halak

mérleg szimbólum Mérleg

skorpió szimbólum Skorpió

nyilas szimbólum Nyilas

Ez is érdekelhet:

A hegyikristály

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A holdkő

A rózsakvarc

Az ametiszt

A mohaachát

Színek az ezotériában: narancssárga és a sárga