Egyedi elképzelésed van? Keress minket bátran! info@milana.hu

Blog

Színek az ezotériában: vörös és a zöld

Színek az ezotériában: vörös és a zöld

Színek az ezoteriában: vörös és a zöld

 

Összefoglaló:

 

 

 

Bevezető

Az előző két részben megismerkedhettünk a kék, az indigó, az ibolya, valamint a narancssárga és a sárga színek jeletésével az ezotériában. A harmadik és egyben utolsó részeben szeretném bemutatni neked a vörös és a zöld szín jelentőségét, valamint kitérünk arra is, hogy mi is az az aura, és milyen jelentősége van.

Vörös szín az ezotériában

Az ezotériában és az aurában a vörös szín az életerőt, erőt és az energiát szimbólizálja. Amennyiben a vörös szín sötétebb, akkor viszont belsőfelfordulásra figyelmeztet. A vörös szín a Szaturnusz bolygóhoz kapcsolódik, mely a változást és az új tapasztalatok megkezdését mutatja. E befolyásokhoz tartozó kövek a rubin és a vörös korall. A rubin és a vörös korall a legmegfelelőbb ásvány az intuitív erőkre, valamint a szellemi jelentésekre nérzékeny emberek számára. Amenniyben nyugtalan és heves vérmérsékletű emberről van szó, akkor elképzelheteő, hogy az előbb említett ásványok nem éppen lesznek a legmegfelelőbbek, inkább a szintén vörös bofolyást kínáló ásvány a gránát lehet a legmegfelelőbb választás.

Szintetikus bambuszkorall szerencsefa

Zöld szín az ezotériában

Az ásványok tekintetében a zöld színről egyből a smaragd és a malachit juthat eszünkbe, de ide tartozik még a peridot és a türkiz is. A zöld szín a Vénusz bolygóhoz kapcsolódik, mely a szépséghez, zenéhez, a természet megbecsüléséhez és a barátok könnyű szerzésének képességéhez kapcsolódik. Aki a Vénusz befolyása alatt áll, az egy igazán nyílt, őszinte és szeretetteljes személy. De e belső késztetések negatív megnyilvánulásakor önzővé és kicsapongóvá is válhat. Az aurában a zöld szín (smaragdzöld) barátságos és segítőkész emberre utal.  Visszatérve kicsit az ásványokhoz a csodás zöld színű smaragd ásvány rezgései segítenek barátságosabbnak és segítőkészebbnek lenni. A malachit védelmező befolyással  bíró rezgésekkel rendelkezik, de ezenfelül szintén a ugyanolyan hatással bír, mint a smaragd. A kriolit péládul egy ékkő minőségű peridot, melyről úgy hírlik, hogy csodálatos gyógyító rezgéseket kínál viselője számára.

Malachit Green Power ásvány karkötő

Mi az az aura?

Maga az aura kifejezés az azonos nevű latin szóból ered, mely eredetileg a leheletet jelenti, de tágabb értelemben viszont kisugárzást, emanációt jelent. Aurának nevezik azt az energiateret, mely körülveszi a fizikai testet, és tojás alakban, fátyolszerűen jelenik meg a test körül. Egy egészséges felnőtt embernél hét réteg jelenik meg, melynek alakjából, méretéből, színeiből és azok tisztaságából rengeteg mindent lehet megtudni az adott ember fizikai, érzelmi, spirituális és mentális állapotáról.

A keleti kultúrákban és ezáltal egyes vallásokban is az aurának fontos szerepet tulajdonítanak. A mai ezoterikus irodalmakban az aura az az élettelen vagy élő testből kisugárzó, a testet fátyolszerűen körülvevő energiamező együttese. Az aurát bioenergiai bioplazmának is szokták nevezni, mert egyes tulajdonságokat véve nagyon hasonlít az energiaplazmáéhoz. Különböző kultúrkörökben, különböző képpen szokták említeni az aurát. Ilyen péládul a prána, asztrális fény, finomtest és az energiatest elnevezés is. 

 

Csakraköves jóga medál

Források:

Edgar Cayce - A gyógyító kristályok ereje

Érdekelhet:

Színek az ezotériában: kék, indigó és ibolya

Színek az ezotériában: narancssárga és sárga

Az ametiszt

Az akvamarin

Nyugtató ásványok

A szerencsefák, más néven az életfák

A 7 csakra

Ásványok tisztítása

Ásványok felöltése és programozása

A pánikbetegség és az ásványok

A depresszió elleni ásványok

A szerelem ásványai 1. rész: a lezárás